Magisk utsikt fra Adams Peak på Sri Lanka

Bestig Adam's Peak

Pakk med deg turskoa til Sri Lanka og benytt sjansen til å bestige den fascinerende fjelltoppen Adam's Peak. Å klatre opp fjellet på dagen, sove under åpen himmel og våkne opp med soloppgangen er en uforglemmelig opplevelse. 

Trapper ned fra Adam's Peak Trapper ned fra Adam's Peak.

I Buddhas fotspor

Adam's Peak, eller Sri Pada som det heter på srilankisk, er fjelltoppen som reiser seg som en pyramide 2 243 meter over havet. Hvorfor dette er et heftig sted å besøke skjønner du først på toppen. Det er nemlig der helt på toppen, i en nedsenkning i fjellet, at et meterlangt fotavtrykk kan ses. Fotavtrykket har gjort toppen til en hellig plass for i fire religioner.

Kristne og muslimer tror at det var her Adam tok sitt første skritt på jorda etter å ha blitt kastet ut av Eden. Hinduer på sin side tror at fotsporet kommer fra Shiva. De fleste tror dog at det var Buddha selv som var her, så du må regne med å gå i selskap med mange buddhister de 5 000 trappetrinnene opp til toppen.

Hvordan kommer du dit?

Å komme seg til Adam's Peak kan være litt omstendelig og selv om det ikke er så langt tar det tid å komme seg frem på veiene. Først må du komme deg til Hatton. Det kan du gjøre med buss fra Colombo eller fra Kandy. Du kan også ta tog gjennom regnskogen fra Colombo til Hatton for en meget billig penge. Bli gjerne natten over slik at du påfølgende dag kan ta bussen til utgangspunktet for vandringen opp til Adam's Peak.

Nedstigning Adam's Peak Magisk nedstigning fra Adam's Peak

Når er det best å dra

I pilgrims månedene, som strekker seg fra desember til april, er muligheten for å oppleve klarvær og utsikt uten skyer størst. Har du mulighet til å ta turen opp fjellet i den første halvdelen av pilgrims månedene unngår du også kø. Fullmånen er et hellig symbol for buddhister, så et annet tips er å unngå den å gå opp når det er fullmåne.

Det er to vanlige tidspunkt å påbegynne stigningen opp til Sri Pada. Den ene er å starte ved solnedgang og gå opp i egen takt nattestid for så å komme opp på toppen når sola står opp. Det er belysning langs veien så du trenger ikke bekymre deg for å gå trappene i mørket. Den andre er å starte tidlig om morgenen og komme opp i tide til solnedgangen, overnatte på toppen og så starte nedstigningen i soloppgangen.

Å gå Adam's Peak

Det er som sagt to strategier når du skal bestige Adam's Peak avhengig av om du vil se soloppgangen eller solnedgangen. Når du kommer opp fjellet og går inn i tempelet på toppen skal du slå i gongongen så mange ganger som du har besteget fjellet. Om det er første gang så slår du et slag og bli ikke overrasket om du hører noen som slår opp mot ti slag. Dette er en reise som srilankere gjør minst en gang i livet.

For å se soloppgangen:

Start turen allerede klokka 2 om natta. Det tar cirka tre timer å ta seg opp de tusenvis av trappetrinnene og da kan du legge inn noen pauser også. Klokka 5 burde du være fremme og kan beundre den vakre soloppgangen for så og starte turen ned igjen og være tilbake i passe tid til frokost klokka 8. Dette er den vanligste måten.

For å se solnedgangen:

Start klatringen opp fjellet på dagtid. Det tar tre timer å komme opp så sørg fro at du kommer opp i tide til solnedgangen. Det er mulig å sove på fjellet, men ta med deg sovepose og kanskje en lue da det er kaldt der oppe på toppen. Det er ikke mulig å kjøpe noe der oppe.

 

 

Å gå ned fra Adam's Peak

Å gå nedover fjellet er ofte mer slitsomt enn å gå opp siden beina allerede har tatt turen opp og er ganske møre, og nå skal du gå ned igjen i tre timer. Det kan vara bra å ha med seg en gåstav/stokk for å ha noe å støtte seg på og å ta det med ro. Det er noen mindre matboder og rasteplasser langs ruta så du kan enkelt ta pauser.

Pakkeliste

Det er en hel del du bør ha med turen:

 • En liten ryggsekk
 • En regnjakke eller poncho om det skulle bli regn
 • En stor vannflaske, cirka 2 liter. Det kan kjøpes langs veien med koster da litt ekstra.
 • Et kamera
 • Solbriller til turen ned
 • Solkrem for turen ned
 • Snacks så du får i deg sukker og salt
 • Eventuelt en gåstav/stokk
 • En varm og tørr genser som kan være god å ha mens du venter på soloppgangen

Om du planlegger å overnatte på toppen trenger du også ha med deg: 

 • En sovepose
 • En lue
 • Mat som du kan spise før ferden fortsetter ned igjen

Tips & inspirasjon

Se alle reisetips til Sri Lanka, finn en reise til Sri Lanka eller meld deg på vår nyhetsbrev.

Sri Lanka

 • Storslåtte naturopplevelser
 • Herlige sandstrender 
 • Tropisk klima året rundt

Alle reisetips til Sri Lanka

Hvor kan man snorkle og dykke på Sri Lanka? Hvor finner jeg de mest interessante severdighetene og hva må man ikke gå glipp av? Her har vi samlet noen av våre beste tips til reisen din til Sri Lanka!

Se alle våre reisetips til Sri Lanka

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.