Silent Retreat | Satwik School of Yoga

NYHET! Opplev en unik og dyptgående Silent Retreat (stilleretreat). Retreaten holdes av erfarne indiske lærere og er basert på den antikke filosofien Vipassana, 10 dager med stillhet og cirka 10 timers meditasjon hver dag i den stille perioden. På retreaten får du mulighet til å fokusere på å være til stede i øyeblikket og observere sjelen og kroppen. På denne stilleretreaten utforsker vi gamle meditasjonsteknikker der målet er å oppnå indre ro og balanse, redusere stress, forbedre fokus og konsentrasjonen samt øke det din generelle velvære.

Vi bor på La Pared- powered by Playitas i vakre og fredelige omgivelser, omgitt av naturens ro. Vi guides av to indiske guruer: Riyas Babu og Mahendra Ji. Du har tilgang til en rekke ulike meditasjonsseanser, og vår åndelige ledere kommer til å guide deg gjennom hvert steg på din indre reise.

Du kommer til å reise hjem med en fornyet følelse av indre ro og evne til å bruke den den kunnskapen du har tilegnet deg i ditt daglige liv.

Hva er en Silent Retreat?

Stilleretreaten er en meditasjonsretreat der deltagerne i en periode på 10 dagers skal være stille, for å kun fokusere på indre refleksjon, personlig- og åndelig utvikling. Retreaten omfatter ulike aktiviteter, som meditasjon, yoga, stille gåturer og det foregår ofte på et adskilt sted på hotellet. Målet med stilleretreaten er å dyrke en dypere bevissthet og forståelse for seg selv, å roe sinnet og koble seg på øyeblikket. På retreaten råder en total stillhet og det forventes at du legger fra deg mobiltelefon, PCen og andre distraksjoner utenfor retreatområdet.

Stilleretreater kan være utfordrende, særlig for de som er vant til å konstant ytre stimulanse og samhandling med andre. Men mange deltakere opplever en transformasjon som gir dem en fornyet klarhet, mening og indre ro.

Om ukas innhold

I løpet av de to ukene får du mulighet til å fordype deg i din sjelelige reise ved å stoppe opp og lytte til din indre stemme. Ved å fjerne forstyrrelser og fokusere på din egen pust og kropp, er målet å oppnå en økt bevissthet og nærvær.  

Retreaten består av en tredagers forberedelsesperiode, etterfulgt av ti dagers stillhet og meditasjon.
I denne perioden vil deltakerne ha meditasjonsundervisning, lære seg mer om meditasjonens historie, fordeler med meditasjon, forskjellige teknikker og pusteøvelser. Denne forberedelsen vil gi et godt grunnlag og en dypere forståelse for meditasjon. De ti dagene i stillhet vil bli gjennomført med ifølge tradisjonelle metoder. Deltakerne vil bli oppfordret til stillhet i denne perioden, noe som vil hjelpe dem til å fokusere og oppleve en dypere innsikt og forståelse.

Info om ukene 

Pris fra:  19 998,- 

Dato: 2. -16. feb 2024 

Hotell: La Pared- powered by Playitas

Avreisested: Oslo

Inkludert:            

 • Silent Retreat etter program 
 • Fly tur/retur 
 • Mat ombord på flyet  
 • Bagasje + håndbagasje 
 • Transport tur/retur hotellet 
 • Del i dobbeltrom* 
 • Helpensjon (frokost, lunsj- og middagsbuffet) 
 • Hotell & treningsresort i toppklasse 

* Enkeltromstillegg 2500,-

BESTILL

Kontakt oss: 
E-post: [email protected] 

 

Hvem kan delta?

Denne stilleretreaten er perfekt for deg som vil oppnå en større forståelse av deg selv og dine følelser. Retreaten er Vipassana-inspirert men foregår på La Pareds rolige hotellområde og vil ikke være like hardcore som et tradisjonelt Vipassana. Dette innebærer at det tross alt ikke vil være enkelt og du bør lese gjennom hva det innebærer å delta på en stilleretreat før du bestiller. Er du usikker så ta kontakt med oss.

Det kan være utfordrende både fysisk og mentalt, så det er viktige å være i god fysisk form og ha et grunnleggende nivå av mental forberedelse. Det kan være en dypt endrende og givende opplevelse for deg som er villig til å engasjere deg i disiplin og åpne opp for å møte deg selv.

Program? 

Komplett program kommer om kort tid. 

En smak av India

Denne uka vil det kanariske kjøkkenet få besøk av en kokk fra Kerala, India. Det indiske kjøkkenet tilfører en autentisk og lekker touch til retreaten og vi benytter oss av ferske urter fra hotellets egen urtehage, lokale ingredienser og krydder med teknikker fra det sørlige India. Deltagerne kan se frem til tapas, paella, Papas arrugadas og andre kanariske spesialiteter i skjønn forening med indiske lekkerheter.

 

Tibetansk munk

Under retreatet får vi besøk av en tibetanske munk som deler åndelig visdom, mindfullness-øvelser for å finne indre fred, buddhistiske læresetninger og andre spirituelle tradisjoner for en dypere forståelse av sammenhengen mellom kropp, sinn og sjel. I tillegg vil du få veiledning om hvordan du kan leve et meningsfylt liv overfor deg selv og andre, som kan hjelpe alle deltakere til å leve i harmoni med miljøet og samfunnet.

Eksempel på en dag i stilleperioden.

 

 • 07.30-8:30:  Gruppemeditasjon  
 • 08.30-9.30: Frokost 
 • 10.30-11.30: Gruppemeditasjon  
 • 11.30-1.00: Individuell meditasjon
 • 13.00-14.00: Lunsj
 • 14.00-15.00: Hvile
 • 15.00-16.30: Individuell meditasjon
 • 16.30-18.00: Te-pause
 • 18.00-19.00: Diskusjon, individuelle «spørsmål & svar»  
 • 19.00-20.30: Gruppemeditasjon
 • 20.30: Hvile

 

 

 

Fem fordeler med Silent Retreat (stilleretreat)

Økt mindfulness Med kontinuerlige daglige meditasjonsøvelser kan du utvikle en større opplevelse av mindfulness eller bevisst nærvær. Dette kan hjelpe deg til å bli mer i takt med tankene dine, følelsene og fysiske fornemmelser, noe som gjør at du kan observere dem uten å dømme eller reagere.

Redusert stress og angst Å delta på en lengre periode av stille meditasjon kan hjelpe deg til å redusere nivåene av stress og angst. Ved å stille sinnet og slippe taket i negative tanker og følelser kan du få en opplevelse av indre ro.

Forbedret fokus og konsentrasjon Ved å forbedre evnen til å fokusere vil oppmerksomheten og nærværet skjerpes og du opplever en forbedring i din totale konsentrasjon og produktivitet. Dette kan være nyttig både for deg som privatperson og i jobben.

Større selvbevissthet Ved stille meditasjon kan du utvikle en dypere forståelse for dine egne tanke-, følelses- og handlingsmønster. Denne økte selvbevisstheten kan hjelpe deg til å ta veloverveide valg og leve et liv i tråd med den du er.

Forbedret åndelig utvikling For de som er interesserte i åndelighet kan en stille meditasjonsretreat by på en unik mulighet til å fordype kontakten med det gudommelige eller en høyere kraft. Ved å tilbringe mer tid i stillhet og selvfordypelse kan du oppnå en høyere grad av indre ro, tilhørighet og mening.


Om intruktørene

Riyas Babu er glødende engasjert og har masse kunnskap om de forskjellige aspekter av yogapraksis. Han har trent og instruert i mange land og har nesten 20 års erfaring med yoga. Riyas Babu lever av å undervise i yoga - og han er god til det! Riyas driver Satwik School of Yoga and Meditation i Varkala, India. Riyas har også arbeidet som journalist og skrevet romanen 'In the Country of Longing’. Han er grunnleggeren av ​​"The Varkala International Yoga Festival". 

Riyas vil være med som lærer på alle kurs og retreats høsten 2022 og vinteren 2023.  

Følg Riyas’ Satwik School of Yoga på instagram @satwikschoolofyoga 

Mahendra Ji er født og oppvokst i Etah (U.P.), en by nærme Shankasya (Shakisha), et kjent buddhistisk sted. I sin skolegang på Gautam Buddha Inter College ble Mahendra Ji oppfordret til å utforske yoga. Mahendra Ji brøt opp fra de opprinnelige planene med eksamen og det å videreføre familievirksomheten, og forlot hjemmet og reiste til Haridwar for å følge sitt kall. Han fulgte ​​Gayatri Pariwar på Shanti Kunj i 4 år, og avsluttet Post Graduate Diploma i Yoga Science fra Deva Sanskrati University. Deretter tok han sin Master i Yoga Science fra Uttarakhand Sanskrit University i 2016. Hans ønsket å spesialisere seg i Ayurveda og gjennomførte et 6 måneders certifikatkurs i Ayurveda. Han har fått et emblem for anerkjennelse og ekthet ved å kvalifisere seg til QCI (Quality Council of India) fra Department of AYUSH i juni 2017. 

Siden  juli 2016 har Mahendra Ji vært aktivt tilknyttet Rishikul Yogshala i Rishikesh. Hans spesialiseringsemner omfatter Pranayama, Meditation, Mudra og bandhas, Ayurveda, Shatkarma. Som han selv sier: ’En dråpe erfaring og følelse er bedre enn hundre teorier.’ 

Kailash er en dyktig vegansk indisk kokk og erfaren yogalærer med en hjerte for å benytte urter og krydder for å skape lekre og sunne plantebaserte måltider. Kailash begynte med yoga i en alder av 11 år og har siden den gang besøkt mange ashram over hele India, for å få en dyp forståelse for yogafilosofien og koblingen til et riktig kosthold. I 2014 gjennomførte Kailash en 200-timers yogalærerutdanning ved Sivananda Ashram i Neyyardam, Kerala, og tok eksamen fra Advanced Yoga Teacher Training Course med 300 timers utdanning. Denne omfattende bakgrunnen i yoga har formet Kailashs innstilling til matlaging, siden han anser at en næringsrik kost er avgjørende for fysisk og mental velvære.
Kailash har lang erfaring som kokk, etter å ha jobbet på et flertall yogafestivaler og retreater over hele India, spesialisert på vegansk mat og satwic-mat. Han har også gjennomført workshops om rå veganisme. Kailashs kunnskap om de ulike stilene innen indisk matlaging er omfattende og han er god til å benytte en rekke ulike urter og krydder for å etterligne unike og smaksrike retter. Han etterstreber å skape oppskrifter som tiltaler et bredt spektrum av smaker og preferanser.

 

 

 


Om hotellet

La Pared - powered by Playitas

La Pared – powered by Playitas er hotellet for deg som liker en aktiv ferie og som samtidig ønsker en fredelig og rolig ferie ved havet. Hotellet ligger i vakker natur med rolige omgivelser nært den vakre sandstranda La Pared, som lokker ferske surfere fra hele verden. Surfesentret, som også har utleie, tilbyr daglig kurs i bølgesurfing. Omgivelsene er perfekta for fotturer, løping og sykling og det er mange gruppetreningstimer og aktiviteter å velge i for den som vil.

Les mer om La Pared – powered by Playitas