Foruten uforglemmelige skiopplevelser så byr Kappadokia også på gode smaksopplevelser. Start dagen med noen skiver av Kaşarlı-ost, egg, grønnsaker, nybakt brød og lokalproduserte oliven. Til lunsj og middag serveres ofte rører, fylt aubergine, köfte, börek og meze. En av de mest kjente rettene i Kappadokia er Testi kebab. Testi kebab er grønnsaker og kjøtt som langkokes i en leirkrukke som knuses ved servering. En annen signaturrett i Kappadokia er Mantı, tortellini-lignende pasta fylt med kjøtt som serveres med tomat og/eller hvitløkssaus. Fra vingårdene i regionen kommer Yaprak Sarma, fylte drueblader. Avslutt måltidet med desserten Koftur, en søt godbit som lages av druejuice og mel.
Om skikjøringen
Takket være den spektakulære vulkanen har vi veldig gode muligheter til en skikkelig bra freeride-camp. Med på reisen har vi lokale fjellguider med ekspertkunnskap om fjellene samt eksepsjonell skikjøring kompetanse og evne til å skape god stemning i gruppa. Eksakt hvordan de velger å legge opp skikjøringen baseres på hva gruppa ønsker og kan, men det vil bli carving løyper, testing av offpisten og etter reisen har du forhåpentligvis nådd et nytt nivå på skikjøringen og du er klar til å prøve deg på spennende utfordringer.
Vanskelighetsgrad
For åt få så mye ut av denne reisen som mulig skal du med letthet kunne kjøre røde bakker og være nysgjerrig på å ta fatt på offpisten. Det tilbys relativt enkel offpist-kjøring med fjellguider som skal passe deg selv om ikke har tidligere erfaring av offpist-kjøring. Alder spiller ingen rolle men for alles trivsel råder vi ikke nybegynnere som nettopp har begynt å kjøre ski å bli med på denne reisen.
På denne reisen trenger du ikke toppturutstyr, men for den beste opplevelsen anbefaler vi ski som er litt bredere og som takler alle typer underlag.
Utstyr
Obligatorisk utstyr til offpist-skikjøring:
- Lavineutstyr, spade, sonde og mottaker
- Hjelm
Vil man ikke ta med egne ski så kan man leie på plass.