Tips til skireisen

Japan

Opplev de genuine japanske smakene

Når du blir med til Japan så må du selvsagt ikke gå glipp av å bli bedre kjent med det japanske kjøkkenet. På skistedene er det som regel en større restaurant som serverer de fleste matretter, ofte av høy kvalitet og gode smaker for å tilfredsstille alle sultne skikjørere og gi varme i den arktiske kulden. Men for å finne frem til det helt spesielle så må vi ta turen ut på byen som har et større utvalg av restauranter som serverer tradisjonell japansk mat, som Ramen, Sushi, Teppanyaki og Yakiniku. Et besøk på en japansk restaurant, foruten maten, er en opplevelse i seg selv. Det forventes ikke tips her, service er en selvfølge i Japan. Vil du bestille mat, glem den skandinaviske forsiktigheten og vis tydelig hva du vil, opp med hendene i lufta og vift i vei!

Kort eller kontant?

Til tross for at Japan anses å være et land lang fremme på teknologifronten er kontanter vanlig på restaurantene, men digitale betalingsløsninger blir stadig med utbredt.

Tre ting å tenke på før avreise

For å få ut mest mulig av den japanske skireisen er det tre ting som er bra å gjøre innen avreise:

  • Den første er å trene opp fingerferdigheten med spisepinnene!
  • Nummer to - varm opp og strekk leddene dine, det kan hende at maten inntas sittende på gulvet.
  • Og sist men ikke minst - glem ikke å takke med et dypt bukk når du er mett og fornøyd!