Canada Roadtrip

British Columbia, Canada

Pris fra 41 995,-

Datoer:

29. feb. - 10. mar. 2024

Avreise fra: Oslo og København

Dette er inkludert:         

 • Fly tur & retur
 • Transport t/r bosted
 • Bosted
 • Frokost
 • Heiskort 8 hele skidager
 • Guiding med Xtravels guider

Bestill

Kontakt oss: [email protected]

Informasjon om reisen

Antall skisteder: 4-5 stk.

Antall heiser: 50+

Antall løyper: 200+

Off-pist: Ja massevis!

Xtravelguide: Ja

Høyeste skikjøring: 2340 moh.

Trenges topptur utstyr: Nei

Snøfall gjennomsnitt sesong: 8–10 meter

Den glisne granskogens bølgende terreng kombinert med hyppige snø dumper gjør Canada vanskelig å slå. Ja, det er forskjell på snø og snø. Her snakker vi champagnesnø av høyeste kvalitet! Snø er det i overflod og sammen med det varierte terrenget bys det opp til snødans på ski. Dette vil du ikke gå glipp av!


Om reisen

Hele konseptet med Canada Roadtrip bygger på opplevelsen av å dra på skireise med en gjeng likesinnede kompiser som alle vil få så mye heftig skikjøring som mulig i pudder, løssnø, offpist eller hva man nå velger å kalle det, i løpet av våre 8 skidager. Og for ikke å glemme – ha det sjukt gøy sammen.


Om skikjøringen

Canada og fremfor alt British Columbia er legendarisk for sitt fantastiske terreng der det ofte dumper ned skikkelig mye snø. Canada Roadtrip er en av favorittene på Xtravel og på reisen besøker vi noen av British Columbias beste skisteder, Fernie Alpine Resort, Whitewater Ski Resort, Red Mountain Ski Resort, Revelstoke Mountain Resort og Kicking Horse Mountain Resort. På disse skistedene er fokus mer på områdene utenfor det preparerte bakkene og innenfor ”Ski Area Boundary” er det massevis av skikkelig heftig kjøring. Stedene er ekte pudderhull og har det meste av det Xtravel søker i jakten på den beste skireisen, nemlig massevis av pudder og ikke altfor mye folk. I og med at det er en rundreise til flere skisteder bør man ta med seg skiutstyr siden skileie blir et logistisk puslespill på plass.


 

Bosted & måltider

Type overnatting:

Del i dobbeltrom med delt/separert queen-size senger. Enkeltrom på forespørsel og mot tillegg.

Måltider:

 • Frokost er inkludert i prisen og inntas på hotellet/motellet.
 • Lunsj & middager står du selv for.
 • Lunsjen spiser vi sammen i bakken, man vil jo ikke kaste bort tid for skikjøring! Ofte finnes det et bredt utvalg av mat på skistedene med flere restauranter. Spesialiteten i Canada er hamburger, men det finnes selvsagt alternativ!
 • Til middag hjelper guidene til med å organisere noe helt spesielt. Med minibussene har de stor fleksibilitet til å ta dere med til de beste restaurantene i området. 


Eksempel på hotellrom:

Transport

Transport:

 • 2 stykk ”Canadian-size” kjøretøy med god plass til oppakningen.
 • Men pakk i myke bager som underletter pakke-logistikken.
 • Reisetid mellom stedene 2-4 timer

Program

Dag 1: Ankomst til Calgary – dere møter Xtravelguidene på flyplassen, hopper inn i mini-bussene og starter reisen mot Fernie.

Dag 2-3: Oppvarming og pudderjakt i Fernie Alpine Resort. Hett tips! Catskiing på forespørsel, sjekk med oss på plass!

Dag 4-6: Vi drar videre til neste pudderhull, Nelson. Et perfekt utgangspunkt for å finne puddersnø: Valget står mellom Whitewater Ski Resort og Redmountain Ski Resort.

Dag 7-8: Nå stepper vi opp et nivå og blir to dager i det omtalte Revelstoke, WOW for et sted!

Dag 9: De siste to nettene tilbringer vi i Golden med en rock-n-roll dag i Kicking Horse Mountain Resort, her skal beina få sitt!

Dag 10: Hjemreise fra Calgary, sirkelen er sluttet!

Verdt å vite

Passregler: Husk å sørge for at passet ditt er gyldig under hele oppholdet og at navnet på bestillingen og billetten er stavet eksakt slik det står i passet.

Visum: For å reise til Canada må man søke om visum. Det er en såkalt eTA (Electronic Travel Authorization) Visumet koster 7 CAD. For mer informasjon om hvordan man søker og mer info om visum og innreiseregler les her.

UD: Sjekk UD’s hjemmeside for oppdatert informasjon og anbefalinger vedrørende reiser til Canada.

EL: 110V og samme kontaktuttak som i USA. 

Valuta: I Canada er det kanadiske dollar som gjelder. Sjekk aktuell valutakurs her.

Vanskelighetsgrad

For å få så mye ut av denne reisen som mulig skal du kunne kjøre utenfor oppkjørte løyper uten problem og behersk løssnøkjøring bra. Det blir en del fantastisk skogskikjøring i Canada. Alder spiller ingen rolle, bare du elsker å kjøre ski eller snøbrett. For alles trivsel anbefaler vi ikke Roadtrips i Canada for nybegynnere.

Du må være minst 16 år som reiser med en foresatt for å delta på disse reisene.

Utstyr

Obligatorisk utstyr: Vi kjører off-pist. Skredutstyr er et krav med spade, sonde og tranciever. 

Ta med eget utstyr: Skifrakt er alltid inkludert på flyet. Vi anbefaler at man tar med sitt eget utstyr på denne reisen da vi kommer til å reise rundt til forskjellige skisteder og lete etter pudder, så leie av utstyr kan bli vanskelig på plass.


 

Fatmap

Heftig 3D-verkøy for oss skikjørere, her kan du finne flere turer og offpist bakker.

Værprognoser

Sjekk været i Fernie, vårt første stopp. Her finner du også snøhistorikk.

Løypekart

Kart over skiområdet (vi kjører ikke i så mye preppa bakker på denne reise)


Våre Xtravelguider


 

Vi i Apollo Sports er stolte av at alle våra skireiser arrangeres av erfarne, skientusiaster fra Xtravel. Uansett om du bestiller en guidet skireise eller en skireise på egen hånd så sørger våre skieksperter for at du får den beste mulige skiopplevelse. 🏆

Våre Xtravelguider sørger for å ta hånd om deg både i fjellet og eller alle de dagene dere er på plass. Guidene finner den beste kjøringen på de beste stedene i fjellene i Niseko området. Med god kunnskap og hjelp av værmeldinga bestemmer guiden hvor turen går og hvilke fjell som besøkes.


Om British Colombia


 

British Columbia er en av de mest kjente provinsene for skikjøring i Canada, med flere skianlegg av høy kvalitet som tiltrekker seg skikjørere fra hele verden. Provinsen har en variert geografi som omfatter fjellkjeder, sjøer og en unik beliggenhet med nærhet til Stillehavet, hvilket gir eksepsjonelle forutsetninger for skikjøring og snowboard. Det er få steder som kan skryte av 10 meters snøfall i sesongen, og her prater vi av fineste snøkvalitet!

En av de mer populære skistedene i British Columbia er Revelstoke Mountain Resort, som ligger mellom Vancouver og Calgary. Revelstoke Mountain Resort har ikke de fleste skibakkene og fleste skiheiser i British Columbia, men mange nok og de som finnes er i absolutt verdensklasse for alle skifantaster.