Sykle, svømme, løp!

En uke som triatlet på Playitas Resort

Her kan du bli med på triatleten Malin Cederbergs treningsreise til Playitas Resort på Fuerteventura. Malin skal i to uker fylle Playitas (treningsmekkaet) med herlige og svettende aktiviteter.

Solnedgång på Fuerteventura

Playitas – mitt andre hjem.

Jeg heter Malin Cederberg og er en elitetriatlet (som mange andre) som prøver å unnslippe den svenske kulden, de iskalde gatene og sludd i vinterhalvåret. I stedet prøver jeg å bruke så mye tid som mulig i solen på Playitas Resort, som nesten har blitt mitt andre hjem. Når jeg ikke henger på Playitas, er jeg i Falun hvor jeg har min base og trener med eliten DSA (Dala Sports Academy).

I skrivende stund sitter jeg på flyet på vei hjem fra to fantastiske uker på Playitas. Jeg vil egentlig beskrive meg selv som en person som liker å oppdage og utforske nye steder, men det er noe med Playitas som gjør at jeg ikke klarer å gi slipp, en følelse av trygghet. Jeg har vært der i over 30 uker totalt, og det kommer flere. Jeg kan ikke tenke meg en bedre base for trening for en triatlet som meg, siden alt du trenger er på plass, og jeg mener ALT.

Jeg skal ta deg gjennom noen av mine perler som lar meg gjennomføre treningen min på en ultimat måte her på Playitas. Vi starter ved det olympiske bassenget som ligger midt i smørøyet av Playitas (et hett tips er å komme seg i vannet tidlig om morgenen når det fortsatt er mørkt, svømming under soloppgangen er en magisk opplevelse). Det tilbringes mange tøffe timer i det bassenget under en treningsleir, men nå og da byttes bassenget mot åpent hav, som ligger rett ved siden av, og den frihetsfølelsen er ubeskrivelig.

Det blir ikke bedre enn dette!

Når det kommer til sykkelveiene som går over øyas ulike lavafjell, er de fantastiske bilistene, i motsetning til i Norge, veldig forståelsesfulle og rolige (det er virkelig mañana mañana her). Det er også fine løperunder rundt stedet, lange som korte, kuperte eller flate, og det er også en løpebane i nabobygda for de virkelig tøffe øktene.

På Playitas er det mange andre muligheter som supermarked, en sportsbutikk, tilgang til massasjer, et fullt utstyrt treningsstudio – og du trenger absolutt ikke bekymre deg for ikke å få i deg nok næring i løpet av en hard treningsdag. Når det gjelder maten, så er den kjempebra! Det serveres en buffé til frokost, lunsj og middag med alt du kan tenke deg. Ja, du leste rett, det blir ikke bedre enn dette! Her kan du virkelig fokusere 100% på sporten 100%, og et mer optimalt treningsmiljø er vanskelig å finne.

Stemningen på Playitas

Det som som har gjort meg skikkelig hekta på Playitas er atmosfæren! Du lever i en boble med likesinnede. Her er både eliteidrettsutøvere i ulike idretter – som du deler de samme målene og drømmene med, men også glade mosjonister som bare elsker trening og som sprer glede og energi. Ingen dømmer noen og alle blir inspirert av hverandre. Du drar alltid hjem med ny kunnskap, motivasjon og ny energi. Som jeg gjør også denne gangen. Jeg sitter på flyet og smiler mens jeg skriver. Jeg vet, at til tross for mørke, snø og kulde som venter hjemme i Sverige – vil energien og motivasjonen fra Playitas forbli.

Takk Playitas for denne gangen, vi sees snart!
/Malin Cederberg, elitetriatlet

Om Malin Cederberg

Jeg er en kortdistanse triatlet (som betyr at jeg konkurrerer i sprint og olympisk distanse). Jeg elsker utfordringen med å trene tre forskjellige disipliner. Før videregående valgte jeg mellom hestesport og triatlon. Valget falt selvfølgelig på triatlon, og det var i forbindelse med opptak på Riksidrettsgymnaset i Motala at jeg startet min elitesatsing. Etter videregående fortsatte jeg satsingen i Falun hvor jeg kombinerte universitetsstudier og trening sammen med DSA (Dala Sport Academy). Etter utdannelsen var jeg et år i Stockholm, men er nå tilbake i Falun – og satser helhjertet på idretten.