Gruppträning på Sivota Retreat - powered by Playitas

Ekspertens tips før treningsreisen

Verdt å tenke på før din første treningsreise

Tidligere var det kun hardtarbeidende mosjonister som dro på treningsturer, i dag vil alle prøve det. Daniel Giray, sportsdirektør i Apollo, leder utviklingen av Apollo Sports og her deler han sine beste tips for å gjøre din første treningstur best mulig.

Er du nysgjerrig før din første treningstur?

Er du spent før din første treningstur? Ja, det er litt å tenke over. Det ér mulig å hoppe på det første og beste flyet og fortsatt ha en flott treningstur. Men litt planlegging hjelpe deg litt ekstra på veien.

Lag en liste over hva som lokker deg til å trene. En treningsreise er en utmerket mulighet til å lære nye teknikker, treningsformer og å prøve noe nytt. Tenk på hva du vil utvikle deg innen, og velg reisemål, hotell og trening etter det, sier Daniel Giray. Noen av oss har falt ut av rutinen under pandemien og likeledes når det kommer til treningsrutiner. Er du en av dem som nettopp har begynt å trene igjen eller planlegger å kickstarte treningen på ferien, vil du nok kjenne på stølhet de første dagene.

Sørg for å trappe opp treningen suksessivt under oppholdet, for så å ha energi til å prøve alle idrettene som tilbys, sier Daniel Giray.

 

Tenk over hva du bør pakke med deg

Sjekk hva som er tilgjengelig på hotellet før du drar. Vil du for eksempel leie en sykkel eller tar du med din egen? Har du tenkt å blande svette økter med hyggelige middager som krever litt påkledning? Kjøp ekstra bagasjevekt hvis du har tenkt å ta med litt utstyr og mye klær.

Du kan selvfølgelig også kjøpe klær og utstyr på stedet, men sørg for å ta med det viktigste som behagelige treningssko, gnagsårplaster og treningstøyet, sier Daniel Giray. Pakk en vindjakke eller langermet skjorte, selv om du reiser til et solfylt reisemål – været kan alltids endre seg. Det kan også være fint å beskytte seg mot både sol og vind.

Reiser du i vinterhalvåret kan det også være litt kjøligere om morgenen og kvelden. Solfaktor kan kanskje ses på som en ren selvfølge når du reiser til varmere breddegrader. Et hett tips kan være å velge en solkrem som fungerer selv når svetten renner, sier Daniel Giray.

Ikke glem å hvile

Selv om du skal på en treningsreise med intensjon om å trene morgen, middag og kveld, er det viktig å ta pauser og planlegge for innhenting – du er tross alt på ferie. Benytt anledningen å nyte avslapning ved bassenget og alt reisemålet har å tilby.

Om du ikke er typen som liker å legge deg ned og slappe av på en solseng, er det et godt tips å ta en aktiv hviledag med sykling eller løping for å oppleve omgivelsene. Du kommer til å bruke mer energi i det varme klimaet enn du gjør her hjemme. Sørg derfor å fylle opp energi for å henge med og samtidig prøve alle de lokale delikatessene som finnes, sier Daniel Giray.

 

Fyll på med drikke

Glem ikke varmen. Å bytte norsk vær med sol i utlandet betyr selvfølgelig en betydelig temperaturforskjell og mange flere soltimer.

Vurder væskeerstatningen, spesielt etter lengre økter i solen. Drikk mer vann enn vanlig, trening i sol og varme betyr en annen belastning enn hjemme i kjøligere Norge, avslutter Daniel Giray.