Botaniske hagen på Madeira

Severdigheter på Madeira

Madeira har mye å oppdage, og fellesnevneren for øyas severdigheter er koblingen til den vakre dramatiske naturen med bratte klipper, prangende blomster og imponerende utsikter over Atlanterhavet. Her kan du lese mer om ting å gjøre og flotte severdigheter som nonnenes dal, den botaniske hagen og Cabo Girão!

Bestill reise til Madeira >>

Se flere reisetips til Madeira

Vakre utsikter på Madeira Vakre utsikter på Madeira

Cabo Girão

Cabo Girão er en av Europas høyeste havsklipper. Toppen ligger 580 meter over havoverflaten og herifra har du formidable utsikter over havet – mildt sagt. Du har også utsikt over alle de trivelige terrassene som ligger nede ved klippens bunn.

Om du ikke lider av svimmelhet og vil ha litt ekstra kiling i magen kan du alltids ta deg lengst ut på utsiktsplattformen med gulvplater av gjennomsiktig glass.

Klippen ligger ca. 2 kilometer vest for Câmara de Lobos og ca. 14 kilometer fra Funchals sentrum.

Den botaniske hagen

Den botaniske hagen, Jardim Botânico, var en gang i tiden familien Reids bosted. I den drøyt 35 000 kvadratmeter store hagen som tilhører herregården finnes det over 2 000 ulike planter og trær fra hele verden. Her ligger også Det naturhistoriske museet, og om du følger stiene på området kan du vente blomsterprakt i alle regnbuens ferger – året rundt. Du kan benytte inngangsbilletten til fugleparken som ligger rett nedenfor.

Du kommer deg enklest til Jardim Botânico med taubanen, bybussene 29, 30 og 31 eller med taxi. Parken er åpen hver dag mellom klokka 09.00 og 18.00. Adresse: Caminho das Voltas 15, Funchal.

Fortet Fortaleza i Funchal

I Funchals gamle bydel kan du lett se en statlig gul mur. Det er muren til det gamle fortet som tidligere skulle beskytte byen. Fortaleza ble bygget i begynnelsen på 1600-tallet og har siden den gang rukket å bli bygd både om og ut. På 1990-tallet åpnet man fortet for allmennheten. Oppå fortet har du en strålende utsikt over Funchal Bay og marinaen. Det finnes også to museer du kan besøke samt en liten og koselig restaurant når magen romler. Fortet er åpent mandag–lørdag mellom klokka 10.00–12.30 og 14.00–17.30.

Taubanetur på Madeira Taubanetur på Madeira

Taubanen til Monte

Fra gamlebyen kan du som ønsker ta taubanen opp til den lille landsbyen Monte som er kjent for Monte Palace Tropical Garden. Hagen er fullt med både eksotisk flora, en orientalsk hage og en av verdens største samlinger av cycader. Her finnes det også steinfigurer og kvartskrystaller, så sett av minst et par timer til å rusle rundt her – det er mye å se på.

Husk også å besøke den vakre Nosso Senhora do Monte-kirken – med de berømte kurvstiene som starter rett nedenfor kirken. Dett er en annerledes måte å sette nesa mot Funchal og du ender omtrent halvveis tilbake. Reisen tar omtrent et kvarter. Fortsett videre med enten lokalbussen eller med taxi tilbake til byen. God tur!

Madeira Story Center

Er du interessert i å lære deg mer om Madeiras historie? Da er Madeira Story Center det perfekte stedet for deg. Det er et moderne museum som er utformet slik at du lærer mer om historien og kulturen ved å anvende alle dine sanser – en morsom utflukt for hele familien.

Madeira Story Center er åpent alle dager mellom klokka 10.00–18.00. Det ligger midt i mot kabelbanen til Monte. Adresse: Rua D. Carlos I 27-29, 9060-051 Funchal.

Nonnenes dal på Madeira Nonnenes dal på Madeira

Nonnenes dal

Rett utenfor Funchal ligger det spektakulære Nonnenes dal, også kalt Curral da Freiras. Bare reisen hit er noe som bør oppleves. Etter bare noen få kilometer fra Funchal har du kommet opp blant de frodige fjellene og utsiktene er magiske. På krokete veier kommer du ca. 1 000 meter over havet og kan se ned over Nonnenes dal. Dalen har fått sitt navn fra klosteret Santa Claras nonner som måtte flykte hit under midten av 1550-tallet etter en innovasjon av franske pirater.

I dag finnes det et hyggelig marked i dalen der du blant annet kan prøvesmake likør og kjøpe souvenirer. Husk å ta med en genser eller jakke. Det er noe kaldere her på grunn av fjellandskapet.


Madeira Wine Company

Vil du lære mer om Madeiras vinproduksjon skal du besøke Madeira Wine Company, som ligger sentralt i Funchal. Her kan du prøvesmake viner, som for eksempel et svært gammel Madeira-vin. De svale prøvesmakingsrommene gir det et behagelig miljøbytte etter en heldag i byen eller på vandring i naturen.

Porto Moniz

Porto Moniz er en sjarmerende liten by som ligger på Madeiras nordvestre spiss. Hit reise du som vil oppleve dramatisk natur – Porto Moniz er nemlig mest kjent for sine naturlige lavabassenger. Det er svarte lavaklipper som skaper bassengene, og som fylles med vann når tidevannet kommer. Et heftig naturfenomen å oppleve! På veien til Porto Moniz passerer du også Djevelgapet, en kløft i fjellet med et dramatisk fossefall.

Karneval på Madeira

En av de morsomste hendelsene på Madeira er karnevalet, som også er et av de største i Europa. Karnevalet pågår samtidig som den kjente karnevalet i Rio de Janeiro – og byr på stor underholdning i litt over en uke. Forvent deg en fartsfylt gatefest i Funchal med musikk, dans og arrangementer. Her kan du lese mer om det festlige karnevalet på Madeira.

Blomsterfestivalen på Madeira Blomsterfestivalen på Madeira

Blomsterfestivalen

Det er ofte blomstring på Madeira, men på våren hender det noe helt spesielt. I slutten av april, eller i begynnelsen på mai feires Festa da Flor – eller blomsterfestivalen. Dette er en av de viktigste og mest populære hendelsene for turister. Hele Funchal fylles med musikk, underholdning og blomsterutstillinger. En av festivalens høydepunkter er når skolebarna bygger en såkalt Wall of Hope for å symbolisere håpet om en fredeligere verden. Et annet høydepunkt er blomsteropptoget som lokker tusentalls deltagere i alle aldre.

Shoppe i Forum Madeira

Er du sugen på en shoppingrunde skal du begi deg til det store shoppingsenteret Forum Madeira. Velg og vrake blant over 80 butikker hvor du finner alt fra bøker og elektronikk til klær og en kino. Shoppingsenteret er åpent mandag-torsdag kl. 10.00-23.00. I helgene er det åpent til midnatt. God shopping! Adresse: Estrada Monumental 390, 9004-568 Funchal.

Shoppinggalleriet Dolce Vita

Shoppinggalleriet Dolce Vita tilbyr også på mengder av shopping med ca. 70 butikker. Handle alt fra merkeklær til elektronikk og matvarer – her finnes rett og slett det meste. Galleriet ligger i sentrum av Funchal, cirka 150 meter fra rundkjøringen ved Santa Catarina-parken og Marina Shopping Center. Dolce Vita har åpent hver dag mellom klokka 09.00-22.00. Adresse: Rua Dr. Brito Câmara, nr.9, 9000-039 Sé, Funchal
 


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her