Madeiras fineste strender

Madeira er det flere fine badeanlegg med klipper og trapper ned til vannet, men du kan også bade på rullesteinsstrender, sandstrender med svart lavasand eller gyllengule, lagde sandstrender. Her kan du lese mer om Madeiras beste strender og herligste dukkerter i havet!

Strand på Madeira

5 bra strender på Madeira

  1. Prainha
  2. Ponta Gorda
  3. Calheta Beach
  4. Machico
  5. Praia Formosa

Størst er ikke alltid best

Prainha er en fin liten strand med svart lavasand som ligger bortgjemt ved Ponta de São Lorenço – den østlige delen av Madeira. Hit kommer du enklest med leiebil.

For å ta deg ned til den lille badeviken så fortsetter du ned trappene når du er fremme. Vi anbefaler at du utnytter muligheten til å gjøre en liten fjellvandring under besøket i Ponta de São Lorenço. Da blir det ekstra deilig med en dukkert i Atlanterhavet etter vandringen. Under sommerhalvåret finnes det en bar nede på stranden.

Badevennlig i Lido

Det finnes ikke så mange naturlige strender på Madeira og derfor har de bygget flere fine badeanlegg. Gå langs med strandpromenaden fra Lidos sentrum til fine Ponta Gorda. Badeanlegget er ette av de nyere på Madeira og har blant annet to basseng, et mindre basseng for de aller minste, solsenger og andre hyggelige fasiliteter (mot å kjøpe billett). Her kan du nyte og ha det gøy hele dagen med reisefølget ditt.

Machicostranda på Madeira

Madeiras gylne sandstrender

Den som vil kjenne sanden mellom tærne skal ta seg østover til den gamle hovedstaden Machico eller til Calheta Beach som ligger på sørvestkysten. Her venter nemlig øyas to kunstige strender med fin sand importert fra Marokko.

Strendene er svært populære og det er selvsagt mulig å leie både parasoller og solstoler for den som vil det. Du kan ta deg hit til strendene med kollektivtrafikk, men det er litt bedre reisetilbud til Machico. Machico byr på en hyggelig strandpromenade, godt med restauranter og kaféer samt shopping.

Praia Formosa

Når du har passert badeanlegget Ponta Gorda finner du et lite shoppingsenter som heter Centro Mar. Gå ned trappene forbi fiskerestauranten Doca do Cavacas, og straks er du inne i en gammel tunnel som tar deg rake veien til Praia Formosa. Stranda er den lengste på øya og består av steiner og svart lavasand. Praia Formosa er populær blant såvel soldyrkende turister som Madeiraboere. Den som ønsker en noe lengre tur kan fortsette langs strandpromenaden hele veien til fiskelandsbyen Câmara de Lobos – cirka 6 kilometer unna. Husk at tunnelen er stengt nattestid.


Tips & Inspirasjon

Se våre inspirerende tips og få mest mulig ut av din ferie på Madeira.

Våre reisetips til Madeira

Vi vet hvordan du tar deg til øyas lengste strand med svart lavasand og hvilken buss du skal hoppe på for å komme deg til den Botaniske hagen. Se alle våre reisetips om magiske Madeira!

Les våre reisetips for Madeira

Hvorfor reise til Madeira?

Fortsatt usikker på om vinterens eller vårens reise skal gå til Madeira? Her svarer vi på de mest vanlige spørsmålene som tydeliggjør hvorfor du skal reise til akkurat Madeira!

Hvorfor reise til Madeira?

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.