Rullesteinsstrand på Madeira

Madeiras beste strender

Madeira finnes det flere fine badeanlegg med klipper og trapper ned til vannet, men du kan også bade på rullesteinsstrender, sandstrender med svart lavasand eller gyllengule, lagde sandstrender. Her kan du lese mer om Madeiras beste strender og herligste dukkerter i havet!

Bestill reise til Madeira >>

Se flere reisetips til Madeira

Strand på Madeira Strand på Madeira

5 bra strender på Madeira

  1. Prainha
  2. Ponta Gorda
  3. Calheta Beach
  4. Machico
  5. Praia Formosa

Størst er ikke alltid best

Prainha er en fin liten strand med svart lavasand som ligger bortgjemt ved Ponta de São Lorenço – den østlige delen av Madeira. Hit kommer du enklest med leiebil.

For å ta deg ned til den lille badeviken så fortsetter du ned trappene når du er fremme. Vi anbefaler at du utnytter muligheten til å gjøre en liten fjellvandring under besøket i Ponta de São Lorenço. Da blir det ekstra deilig med en dukkert i Atlanterhavet etter vandringen. Under sommerhalvåret finnes det en bar nede på stranden.

Badevennlig i Lido

Som du kanskje allerede vet finnes det ikke så mange naturlige strender på Madeira. Derfor har de bygget desto flere badeanlegg. Vandre langs med strandpromenaden fra Lidos sentrum til fine Ponta Gorda. Badeanlegget er den nyeste på Madeira og har blant annet to basseng, et mindre basseng for de aller minste, solstoler og andre hyggelige fasiliteter (mot å kjøpe billett). Her kan du nyte og ha det gøy hele dagen med reisefølget ditt.

Machicostranden på Madeira Machicostranden på Madeira

Madeiras gylne sandstrender

Den som vil kjenne sanden mellom tærne skal ta seg østover til den gamle hovedstaden Machico eller til Calheta Beach som ligger på sørvestkysten. Her venter nemlig øyas to kunstige strender med fin sand importert helt fra Marokko.

Strendene er svært populære og det er selvsagt mulig å leie både parasoller og solstoler for den som vil det. Du kan ta deg hit til strendene med kollektivtrafikk, men det er litt bedre reisetilbud til Machico. Machico byr på en hyggelig strandpromenade, godt med restauranter og kaféer samt shopping.

Praia Formosa

Når du har passert badeanlegget Ponta Gorda finner du et lite shoppingsenter som heter Centro Mar. Gå ned trappene forbi fiskerestauranten Doca do Cavacas, og straks er du inne i en gammel tunnel som tar deg rake veien til Praia Formosa. Stranden er den lengste på øya og består av steiner og svart lavasand. Praia Formosa er populær blant såvel soldyrkende turister som Madeiraboere. Den som ønsker en noe lengre tur kan fortsette langs strandpromenaden hele veien til fiskelandsbyen Câmara de Lobos – cirka 6 kilometer unna. Husk at tunnelen er stengt nattestid.


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her