Severdigheter i Amsterdam

Severdigheter i Amsterdam

Uansett om du liker vakre skulpturer og statuer eller foretrekker en spasertur i pittoreske nabolag så har Amsterdam noe for alle og en rekke severdigheter som er verdt å få med seg! Her har vi samlet våre topp 5 severdigheter i Amsterdam!

Bestill reise til Amsterdam >>

Les flere reisetips

1. De ni gatene

De Negen Straatjes (de ni gatene) er et herlig og sjarmerende område i Amsterdam. Som navnet tilsier finnes du ni gater her, alle nære kanalene. Området strekker seg mellom Raadhuisstraat og Leidsegracht, og er et mekka for annerledes shopping og mat. Den beste måten å utforske området på er å helt enkelt spasere opp og ned de ni gatene. 

Husene ved de ni gatene er fra tidlig 1700–tallet. De ni gatene består av Reestraat, Hart Street, Gasthuismolensteeg, Berenstraat, Wolvenstraat Old Spiegelstraat, Runstraat, Huidenstraat og Heisteeg. Langs gatene finner du koselige kaféer, barer, gallerier, og små nisjebutikker. Her finner du for eksempel Tandenwinkel, en butikk som kun selger tannhelserelaterte produkter. Nærmeste trikkestasjon er Spui.

Vondelpark i Amsterdam

2. Vondelpark – den største parken i Amsterdam

Vondelpark er ikke bare den største parken i Amsterdam, men også den mest kjente parken i hele Nederland. Rundt 10 millioner mennesker besøker parken hvert år. Her kan du slå deg ned for en piknik, nyte livemusikk, sykle eller bare slappe av i gresset. I parken er det et par kaféer om du ønsker noe å spise. 

3. Det kongelige slottet

Midt i Amsterdam på det kjente Daamtorget ligger Amsterdams kongelige slott. Slottet ble opprinnelig bygget som et rådhus på 1600–tallet, men fra 1800–tallet har det offisielt vært ansett som det kongelige slott. I dag brukes slottet av kongefamilien for statsbesøk og andre offisielle besøk og arrangementer. Resten av tiden står slottet åpent for allmennheten. Se åpningstider til det kongelige slottet her

4. Museer i Amsterdam

Amsterdam kryr av museer, og fremfor alt kunstmuseum! Her kan du se våre beste museumstips i Amsterdam!


5. Anne Franks Hus

Anne Franks Hus er en av Amsterdams mest kjente severdigheter – og med god grunn! I løpet av 2. verdenskrig bodde Anne Frank og hennes familie i huset i Prinsengracht 263 i Amsterdam. Hennes dagbok fra de to årene familien bodde der har blitt historisk og gir et bilde av hvordan jødene ble forfulgt i løpet av første halvdelen av 1900–tallet. I dag er huset et museum som titusentalls mennesker besøker hvert år. Billetter kjøpes i forveien på museets hjemmeside, hvor du også finner åpningstidene. 


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.