Mayaruinene i Tulum

Severdigheter i Mexico

Med et vell av fascinerende historiske steder, spennende utfluktsmål og en utrolig vakker natur lokker Mexico folk fra hele verden med sine severdigheter. Her finner du mange steder vel verdt et besøk.

Xel-Ha, Mexico

Mayaruinene i Tulum

For den historieinteresserte er mayaruinene i Tulum et must. Ruinene ligger utrolig vakkert til like ved havet og er faktisk de eneste mayaruinene man finner så nært havet. Kombiner gjerne dagen med et bad på en av de eventyrlig vakre strendene i nærheten eller med et besøk i naturparken Xel-ha like utenfor Tulum.  

Mérida eller Den hvite byen

Mérida er hovedstaden i staten Yucatán og en av de mest sjarmerende byene i Mexico. Her er det en blanding av gammel mayahistorie og spansk kolonistil. En av byens største severdigheter er den mektige katedralen som er bygd av steiner fra gamle mayatempel. Byen ble grunnlagt i 1542 og kalles også for Den hvite byen på grunn av fargen på husene og for at innbyggerne tidligere gikk kledd i hvitt. Navnet Mérida fikk byen av spanjolene som syntes bygningene i den lille mayabyen lignet en romerske arkitekturen i den spanske byen ved samme navn.

Historiske Uxmal

Ikke like kjent som Chichén Itza og Coba, men akk så interessant og vakker den gamle mayabyen Uxmal er med alle sine historiske bygninger og ruiner. Byen ligger omtrent midt på Yucatánhalvøya. På mayaenes språk betyr Uxmal noe slikt som ”bygd tre ganger” hvilket viser til konstruksjonen av byens høyeste pyramide, Magikernes pyramide. Mayafolket bygde ofte et nytt tempel oppe på et allerede eksisterende og her har man funnet ikke mindre enn fem bygningsnivåer.

Calakmul, Mexico

Calakmul

Calakmul ligger cirka 3 mil sør for Campeche og var lenge en av de største og mektigste byene i den klassiske mayatiden. Byen ble gjenoppdaget så sent som i 1931. Her finnes flere kolossale bygninger og pyramider å forundre seg over.

Puerto Morelos

Ikke så langt utenfor Cancún ligger denne lille tilbakelente byen der livet går sin stille gang. Et populært utfluktsmål for turister og backpackers som vil ha det stille og rolig samtidig som de har kort vei til flere av verdens mest fascinerende severdigheter.

Ek Balam

Har du vært i Mexico før og allerede sett de store arkeologiske stedene? DA Er Ek Balam stedet for deg. Ikke like kjent men minst like fascinerende i naturskjønne omgivelser. Kombineres gjerne med et herlig bad i en av cenotene i området. 

Undervannsmuseet i Cancún

Vil du ta turen til dette museet må du trekke på deg dykkerdrakta, eller ta en tur med glassbunnbåten. Kunstneren Jason deCaires Taylor har nemlig plassert sine skulpturer og statuer på havbunnen mellom Cancún og Isla Mujeres der de i dag fungerer som kunstige rev. Annerledes og spennende! 

Museo de la Isla

Tre kvartaler fra torget i Cozumel (vest med havet i ryggen) ligger dette museet. Her kan du se øyas forvandling gjennom årene og lære deg mer om menneskets historie, utrydningstruede arter og korallrev samt se utstillingen om palapas, de autentiske mayahusene. 

Campeche, Mexico

Campeche

Hovedstaden i staten ved samme navn nord  på Yucatánhalvøya har en imponerende bymur som tidligere beskyttet den fra pirater. Byen er en typisk spansk koloni by og ble grunnlagt av Fransisco Montejo i 1540. Benytt muligheten til å besøke det gamle fengselet og hør den fascinerende historien.

Izamal eller Den gule byen

Kjær by har manga navn. Izamal kalles også Den gule byen eller ”Pueblo Magico”. Denne vakre kolonibyen byr på fine bygninger i kolonistil som er bygd oppe på gamle mayatempel. Den fag i dag er majoriteten av befolkningen mayaindianere og maya er også det dominerende språket. Izamal ligger på veien mellom Cancún og Mérida.

Kolonibyen Valladolid

På veien mellom Tulum og Chichén Itza ligger denne typiske meksikanske småbyen med tydelige spor av den spanske kolonitiden. Gå rundt blant de historiske bygningene og nyt synet av den vakre arkitekturen.


Tips & Inspirasjon

Finn din neste drømmeferie

Eksotiske reiser

Opplev verden og dra på en spennende eksotisk reise til steder som Maldivene, Seychellene, Mauritius eller kanskje populære Bali?

Bestill en eksotisk reise

Romantisk storbyweekend ❤

Vi tilbyr weekendreiser til romantiske byer over hele verden – helt perfekt for dere som ønsker å reise bort for egentid. Hva med Paris, Roma, Praha og Barcelona?

Flybilletter til utlandet

Trenger du kun flybillett? Gjerne til lavpris? Med Apollo kan du bestille billige flybilletter ut av landet. 

Søk og bestill flybilletter