Ni naturopplevelser på Mauritius

– som alle burde ha på bucketlista!

Søker du storslåtte naturopplevelser er Mauritius øya for deg! Foruten blendende hvite strender og vaiende palmer finnes det blant annet vakre botaniske hager og heftige fossefall å se. Her har vi samlet de 9 beste tipsene over Mauritius naturopplevelser!

Pamplemousses Botanical Garden Pamplemousses Botanical Garden

1. Den botaniske hagen Pamplemousses

Sir Seewoosagur Ramgoolam Botanical Garden, kjent som Pamplemousses Botanical Garden, er den eldste botaniske hagen på den sørlige halvkule. Hagen er berømt for sin lange dam med kjempeliljer og dekker et område på cirka 37 hektar. Her kan du blant annet se 85 ulike sorter palmer, flere ulike fuglearter samt kjempeskilpaddene som bor ved den nordlige utgangen. Hagen er oppkalt etter Sir Seewoosagur Ramgoolam som var en av Mauritius ledende politikere under 1900-tallet.

2. Nasjonalparken Black River Gorges

Vandre gjennom tett skog og se mer enn 300 eksotiske arter av fugler og vekster i denne nasjonalparken. Parken er 6 574 hektar stor, og inkluderer øyas høyeste fjell og noen av Mauritius få naturlige skoger. Om du liker å gå tur finnes det flere turstier med ulike vanskelighetsgrader å velge mellom. Her ligger også fossefallet Charmarel. Det er greit å huske på at det ikke finnes noen caféer eller restauranter i nærheten – husk å pakke med mye vann og en stor matpakke!

Le Morne Brabant Le Morne Brabant

3. Fjellet Le Morne Brabant

Le Morne Brabant er en del av Le Morne-halvøya, ved den syd-vestlige spissen av Mauritius. Det 556 meter høye fjellet er en av de mest populære turistattraksjonene på Mauritius og er med på UNESCOs verdensarvliste. Her kan du bestille en guide og vandre både halv- og heldagsturer.

4. Dyrereservatet Le Vanille

Dette livlige dyrereservatet er en fantastisk utflukt for barn. Her bor det et kjempestort antall kjempeskilpadder og en enorm samling av monterte insekter (over 23 000 arter!) som du ikke vil gå glipp av. Her finner du også Nil-krokodiller og et dodomuseum.

5. Skog- og dyrereservatet La Vallée de Ferney

Det 200 hektar store La Vallée de Ferney er et skog- og dyrereservat som ligger i Bamboubergen nord for byen Mahébourg. Her finner du en stor variasjon av lokale arter av både dyr og vekster, derav mange som er sjeldne eller truede.

Fossefallet Chamarel Fossefallet Chamarel

6. Fossefallet Chamarel 

Chamarel er det høyeste fossefallet på Mauritius og har et fall på mer enn 90 meter ned mot en naturvakker bakgrunn av skog og fjell. Chamarelfallene ligger i nasjonalparken Black River Gorges og er et herlig sted å gå tur til om man vil oppleve Mauritius storslåtte natur. Besøk Charmarel under regnperioden desember til mars for å se den på sitt mest aktive. Under de mer tørre månedene kan fossen innimellom dele seg i to strømmer, som også er heftig.

7. Fossefallene Les 7 cascades

Les 7 cascades betyr rett og slett "De sju fossefallene" og kalles også Tamarindfallene, der fossen Chamarel er et av dem. Fossefallene som ligger mellom Curepipe og nasjonalparken Black River Gorges er helt naturlige og det samme er turstiene omkring. Det betyr at du ikke vil se noen gjerder eller lignende på din vei opp og ned mellom fallene. Vi anbefaler at du bestiller en personlig guide eller tur for å være sikker på at du tar helt trygge ruter mens du opplever disse utrolige fossefall og utsikter.

The 7 colored earth The 7 colored earth

8. Naturfenomenet The 7 coloured earth

Den sju-fargede jorden er et naturfenomen, en geologisk formasjon, som ligger på Chamarel-sletten i nasjonalparken Black River Gorges. Fargene har oppstått etterhvert som jorden har utviklet seg gjennom omvandling av basaltisk lava til leirmineraler. Overflaten med den flerfargede jorden ar ganske liten og endrer seg avhengig når tid på dagen du ser det. I tillegg innvirker lyset, fargene og skyggene på jorden på sin måte.

9. Øya Ile aux Cerfs

Ile aux CREFs (Rådyrøya) er kjent for sine fine sandstrender, den vakre lagunen og det krystallklare vannet rundt øya. Som navnet tilsier var øya tidligere bebodd av rådyr, men i dag er det ikke så mange igjen på øya. På Ile aux Cerfs må du passe på å snorkle ved korallrevet, samt spille golf på den store golfbanen med 18 hull. Her finner du også et lite marked og flere lokale restauranter. Hit tar du deg enkelt med båt eller på en dagsutflukt med katamaran.


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.