The Three Cities

The Three Cities på Malta

The Three Cities, også kjent som Vittoriosa, Senglea og Cospicua, er Maltas eldste byer som fantes allerede før riddernes tid. Her kan du lese mer om de spennende byene som vi anbefaler å besøke mens du er på Malta.

Bestill reise til Malta >>

Se flere reisetips til Malta

Sjarmerende gater i Vittoriosa Sjarmerende gater i Vittoriosa

Historien bak The Three Cities

The Three Cities, er tre middelalderbyer som ble grunnlagt av Johannitterridderne i løpet av 1500- og 1600-tallet. Byene heter Vittoriosa, Senglea og Cospicua, hvor Vittoriosa er den eldste som allerede fantes før riddernes ankomst. Ridderne valgte å bosette seg her, i stedetfor i den gamle hovedstaden Mdina, ettersom beliggenheten gjorde at de kunne oppdage angrep fra kysten i god tid.

Vittoriosa

Vittoriosa er den eldste byen av The Three Cities, og het egentlig Birgu. Etter det vellykkede forsvaret mot Ottomanerne byttet stormester Jean Parios de la Valette navnet på Birgu til Vittoriosa, og til den i dag i dag kalles byen for begge navn. Vittoriosa var hovedsete for Johanniterorderen fra 1530-1571, da det så flyttet til ferdigbygde Valletta.

I dag er Vittoriosa en sjarmerende by å besøke, med slyngende gater som går på kryss og tvers, honningsfargede kalksteinsvegger, pittoreske blomster og dører og vinduer i ulike farger. Hvert hus byr på et nytt fotoøyeblikk! Ved torget finnes det restauranter med uteserveringer hvor man kan slå seg ned i solen. Du tar deg enkelt hit med båt fra Valletta, eller med buss eller taxi.

Cospicua

Cospucia, også kjent som Bormla, ligger sør for Vittoriosa og har fått sitt navn fra det engelske ordet ”conspicuous” som betyr fremtredende. Dette sikter til byens viktige rolle under beleiringen av Malta i 1565. Også her venter koselige små gater og tradisjonelle maltesiske hus som skaper en rolig og romantisk atmosfære. Her kan du besøke severdighetene St. Helen’s Gate, The Parish Church of Immaculate Conception og The War Memorial.

Senglea

Byen Senglea er døpt etter stormesteren Claude de la Sengle som befestet byen under 1500-tallet. I Senglea kan du spasere langs den hyggelige strandpromenaden hvor det ligger flere små kaféer. Eller du kan spasere til Safe Haven Gardens på spissen av odden og nyte den fantastiske utsikten. 


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.