Strender på Malta

10 fineste strender på Malta

Malta har et behagelig vær året rundt - og øyas klippe- og sandstrender gir alle muligheter til herlige bad. Her finner du oversikt over Maltas 10 fineste strender!

Bestill reise til Malta >>

Se flere reisetips til Malta

Ghajn Tuffieha Bay Ghajn Tuffieha Bay

1. Golden Bay

Golden Bay på Maltas nordvestre kyst anses for å være øyas beste sandstrand og er derfor veldig populær på sommeren. Her er vannet perfekt for snorkling og det finnes kaféer og restauranter i nærheten. Like ved stranden ligger det luksuriøse hotellet Radisson Blue Golden Bay og hit kommer du deg enkelt med lokalbussen. 

2. Ghajn Tuffieha Bay

Goldens Bays nabostrand heter Ghajn Tuffieha Bay og med sin rødaktige sand er stranden et populært utfluktsmål for turister. For å komme hit må du gå ned en bratt trapp, men vel nede venter en herlig dag i solen. Bli ekstra lenge og nyt den fantastiske solnedgangen. 

3. Stranden i Sliema

Sliema er sammen med St. Julians, et av Maltas mest populære steder og her består stranden nesten utelukkende av klipper. Her finnes det både stiger og trapper ned til det dype vannet, men hold godt fast på vei ned, det kan nemlig ofte være glatt.
 

4. Mellieha Bay

Maltas lengste strand finner du i Mellieha Bay, og den er ikke mindre enn 800 meter lang! Det langgrunne vannet er perfekt for barnefamilier, og det finnes mange restauranter og kaféer i nærheten. 

5. Paradise Bay

Paradise Bay er en sjarmerende liten sandstrand i nærheten av Cirkewwa. En lang, bratt trapp tar deg ned til stranden, og her er det krystallklart vann og herlig hvit sand!

6. St. George's Bay

St. George’s Bay er en av Maltas mest besøkte strender og har gjennomgått en stor forandring de siste årene. Stranden ligger i nærheten av Paceville med rikelig utvalg av restauranter, kaféer og shopping innen gåavstand. Perfekt for en dagsutflukt!

7. Ramla Bay

Ramla Bay anses for å være både Gozos og Maltas beste strand, med sin vakre røde sand. Stranden kalles lokalt for ”Ramla il-Hamra” og er et perfekt sted for snorkling og late dager i solen. I nærheten av stranden finnes det flere kaféer, samtidig som at naturen rundt virker å være urørt. 

Blue Lagoon Blue Lagoon

8. Gnejna Beach

På vestkysten ligger den populære sandstranden Gnejna Beach, ca. 1 kilometer fra den koselige byen Mgarr. Her har du gode snorklingsmuligheter og vakre kalksteinsklipper. 

9. St. Peter's Pool

I nærheten av den lille kystbyen Marsaxlokk ligger den heftige badeplassen St. Peter’s pool. Her har bølgene skapt et lite basseng i klippen som omgis av hvite steinvegger. Her finnes det ingen fasiliteter, så husk å ta med noe å spise på! Du tar deg enkelt hit med en båt fra Marsaxlokk. 

10. Blue Lagoon

På Maltas lille naboøy Comino ligger Blue Lagoon med en koselig liten strand hvor vannet er krystallklart. Stranden er barnevennlig og blir raskt full på sommeren - og da er et tips å sole seg på klippene istedenfor! Ta med deg snorklingsutstyr, for her finnes det mye å titte på under vann!


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.