Severdigheter Malta

10 severdigheter på Malta

Til tross for Maltas lille størrelse byr øya på store severdigheter. Oppdag alt fra den gamle hovedstaden Mdina til storslagne St. Johns Co-Cathedral i Valletta og de urgamle Ggjantija-templene. Her finner du en oversikt over 10 severdigheter på Malta du ikke bør gå glipp av!

Bestill reise til Malta >>

Se flere reisetips til Malta

Katedral i Valletta Katedral i Valletta

1. Mdina

Et besøk til den gamle hovedstaden Mdina er et "must" mens du er på Malta! Byen ligger midt på øya og er kjent som "The Silent City" - den stille byen. Her venter en slående arkitektur hvor middelalderen, høye borgvegger, blandes med bygninger i barokkstil. De slyngende gatene er fylt med små butikker, restauranter og kaféer. På toppen av murene har du en panoramautsikt over Malta. 

2. St. John's Co-Cathedral

I Maltas hovedstad Valletta ligger den imponerende katedralen St. John’s Co-Cathedral, som ble bygget av Johannitterridderne mellom år 1572-1577. Katedralen er pompøst utsmykket, hvor alle detaljer er hogget i sten og forgylt med gull. Musikken som spilles over høyttalerne tar deg tilbake til tiden da Maltas riddere samlet seg i katedralen. Vil du vite enda mer om katedralen anbefaler vi å bli med på en av de guidede turene. 

Upper Barakka Garden Upper Barakka Garden

3. War Headquarter Tunnels

Er du interessert i historiske monumenter anbefaler vi å besøke War Headquarter Tunnels i Valletta, som består av 28 000 kvadratmeter av underjordiske tunneler. Man kan kun se dem ved å bli med på en guidet tur som tar ca. 1 time. Husk å ta med deg slitesterke sko!

4. Upper Barrakka Garden

Vil du heller holde deg over jorden kan du besøke Upper Barrakka Garden, eller Il Barrakka ta Fuq, som ligger ovenfor War Headquarter Tunnels. Det er en vakker park som ligger på Vallettas høyeste punkt, med en fantastisk utsikt over Grand Harbour og The Three Cities. Glem ikke å gå forbi Saluting Battery, et av de eldste saluttbatteriene i verden, hvor et kanonskudd fyres av hver dag kl 12.00 og kl 16.00.

5. Grand Master's Palace

Dersom Maltas kultur og historie er av interesse er Grand Master’s Palace vel verdt et besøk. Dette er palasset hvor Maltas stormester bodde, lederen av Maltas ridderorden. I dag fungerer palasset som et museum med en stor samling av våpen, statuer, malerier, og andre historiske objekter. I bakgården finnes det også en koselig hage hvor man kan slå seg ned for en pause i solen. 

6. The Three Cities

På andre siden av vannet fra Valletta ligger ”The Three Cities”, også kjent som Vittoriosa, Senglea og Cospicua. Byene er mer eller mindre urørte og anses for å være utspringet for den maltesiske historien. De var også hjem og befestning for befolkningen på Malta og havna har vært brukt helt siden fønikernes tid. Er du glad i pittoreske små gater, blomster og fargeglade vinduslemmer så må du ta turen til Vittoriosa - en ordentlig sjarmerende opplevelse!

7. Citadella

Dra på en dagsutflukt til Maltas søsterøy Gozo, også kjent som Maltas hage. Hovedstaden heter Rabat, i dag kalt Victoria, og ligger midt på øya. Ovenfor byen vaker Citadella, som i løpet av århundre har fungert som et fristed under angrep mot Victoria. Citadella er som en miniatyr av Mdina med høye borgvegger og sjarmerende, trange gater med butikker og restauranter. 

8. Victoria

Velger du å tilbringe hele ferien på øya Gozo, er det i hovedstaden Victoria du bør bo. Tempoet er rolig, hvor det meste kretser rundt torget som omringes av restauranter og kaféer - på sommeren myldrer det av folkeliv på torget! Ved markedet og langs de smale gatene finner du alt fra lokalproduserte produkter til klær og håndverk.

Blue Grotto Blue Grotto

9. Ggjantija-templene

Navnet Ggjantija har sitt utsprang fra det maltesiske ordet for kjempe "ggant", da malteserne trodde av de to templene ble bygget nettopp av kjemper. Ggjantija-templene er eldre enn Stonehenge og ble troligvis brukt for seremonier og ritualer. Visse av de store sandstensblokkene er over fem meter langer og her finnes det både dørhvelv, alter og dekorasjoner. På Gozos arkeologimuseum kan du oppdage statuer og historiske objekter fra Ggjantija-templene.

10. Blue Grotto

Blue Grotto på Malta er et grottesystem av 6 grotter, kjent for vakre fargerike steiner som minner om koraller og uvanlige refleksjoner fra lyset. Den blå himmelen reflekteres mot den hvite sandbunnen noe som skaper et sterkt kobolt lys, samtidig som mineraler i grottens steiner gir fra seg farger i oransje, lilla og grønt. Du ser Blue Grotto best fra en båttur inn i grottesystemet, men utsikten er også fantastisk fra klippene. Det vanligste bildet er av det 30 meter høye hvelvet, som er et imponerende syn. Ettersom Blue Grotto er veldig populær i løpet av sommeren, er det best å dra hit tidlig på morgenen. 


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.