Mat og drikke på Malta

Mat og drikke på Malta

Malta er paradis for deg som liker fisk, kjøtt og lokalproduserte grønnsaker! Her tipser vi om noen av de lokale rettene du bør smake mens du ferierer på Malta.

Bestill reise til Malta >>

Se flere reisetips til Malta

En typisk maltesisk tallerken En typisk maltesisk tallerken

Mat på Malta

Maten på Malta er en herlig blanding av tradisjonelle rustikke retter og inspirasjon fra land som tidligere okkuperte landet, samt nabolandet Italia. Derfor finner du alt fra fisk og kjøtt, til pasta, pizza og italienske søtsaker. 

Maltesiske spesialiteter

Noe det finnes mye av på Malta er geitost, kanin og fisk, som er vanlige ingredienser i rettene på de maltesiske menyene. Her vokser det også mye grønt med alt fra tomater, oliven, erter og bønner. 

5 maltesiske retter å prøve:

1. Ravjul – maltesisk ravioli fylt med ricotta og fersk persille.
2. Lampuki – en fisk som finnes i vannet rundt Malta. Sesongen begynner i midten av september.
3. Aljotta – maltesisk suppe med fisk, hvitløk og grønnsaker.
4. Timpana – maltesiske varianten av lasagne.
5. Bragoli – maltesiske okserulader.

Vin på Malta Vin på Malta

Maltas egen brus

Ikke gå glipp av å prøvesmake Maltas egen naturdrikke - Kinnie! Brusen er laget på aromasaften fra ulike sitrusfrukter og 18 ulike urter. Kinnie fås også kjøpt i andre land, men det er noe spesielt å drikke det mens du er på Malta!

Vin på Malta

Er du en vinelsker kommer du ikke til å bli skuffet over Malta. Her finnes det flere vingårder å besøke, som for eksempel vingården Ta’Betta Wine Estates. Her kan du prøvesmake noen av Maltas mest eksklusive viner, og nyte smakfulle charkuterier og oster. Vingården produserer vinene Jean Parisot (hvit), Antonio Manoel (rødt) og Philippe Villiers (rødt). En av Maltas mest kjente vinprodusenter er Marsovin som ble startet i 1919, og har ikke mindre enn 5 vingårder på Malta og Gozo.

Øl på Malta

Maltas lokale lagerøl heter Cisk, men du bør også prøve det mørkere ølet Farson’s Blue Label og Hopleaf Lager som er et minne fra øyas britiske dager.
 

Taste History

Vil du lære deg mer om maten som ble spist helt tilbake til Maltas riddertid? Da må du besøke Taste History på det maritime museet i Vittoriosa, en av ”The Three Cities”. Her får du mulighet til å smake på Maltas historie, hvor oppskriftene er gjenskapt fra hva de gamle malteserne hadde på tallerkenen.

Adresse: Ex-Naval Bakery Vittoriosa Waterfront, Birgu BRG 1721, Malta

    


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.