Hovedstad på Malta

Maltas hovedstad - Valletta

Maltas hovedstad, Valletta, er Europas minste hovedstad, men har rikelig med opplevelser for deg som er interessert i kultur, historie, god mat og shopping. Hele byen er kun 1081 meter lang, så du kan enkelt gå gjennom Valletta på knapt 30 minutter! I 2018 ble Valletta utnevnt til Europas kulturhovedstad og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. Her finner du nemlig severdigheter som St. Johns Co-Cathedral, Upper Barrakka Garden, Grand Masters Palace og War Headquarter Tunnels.

Bestill reise til Malta >>

Se flere reisetips til Malta

Ting å gjøre i Valletta

5 ting å gjøre i Valletta

Mens du er på Malta anbefaler vi at du tar en dagsutflukt til vakre Valletta. Vi har samlet 5 ting du ikke må gå glipp av når du besøker byen! 

1. Besøk St. Johns Co-Cathedral

St. John’s Co-Cathedral er en storslagen katedral i hjertet av Valletta. Katedralen ble bygget av ridderne i the Order of St.John og de imponerende utsmykningene er hugget ut i stein og forgylt med gull. Bli med på en guidet tur for få mest ut av besøket.

2. Spasertur i Upper Barrakka Garden

På Vallettas høyeste punkt ligger Upper Barrakka Gardens, en vakker park med fantastisk utsikt over Grand Harbour og The Three Cities. Ta også turen forbi Saluting Battery, et av de eldste saluttbatteriene i verden, hvor et kanonskudd fyres av hver dag kl 12.00 og kl 16.00.

3. Gå på guidet tur i War Headquarter Tunnels

Under Upper Barrakka Gardens ligger War Headquarter Tunnels som består av 28 000 kvadratmeter av underjordiske tunneler. Den eneste måten å utforske tunnelene er med en guidet tur som tar ca. 1 time.

4. Dra på båttur rundt The Three Cities

Fra Upper Barrakka Garden venter en fantastisk utsikt over The Three Cities, som oppleves best med en båttur, og gjerne med en liten dghajsa - en tradisjonell maltesisk liten båt som minner om en gondol.

5. Ta en titt på Grand Master's Palace

Dette palasset var tidligere hjem til lederen av Maltas ridderorden, stormesteren. I dag er palasset er museum med mange historiske artifakter og objekter. Perfekt for kultur- og historieinteresserte som vil lære mer om Malta!

Restauranter i Valletta

Restauranter i Valletta

På Malta, og også i Valletta, serverer de fleste restaurantene retter av ferske og lokale produkter. Her finner du en oversikt over restauranter i Valletta som er vel verdt et besøk! 

1. King’s Own Band Club Bar & Restaurant

King’s Own Band Club Bar & Restaurant ble åpnet av en av Maltas mest fremgangsrike familier og har en typisk Middelhavsmeny med lokale fiskeretter, maltesisk geitost, bruschetta og gode pastaretter.

Adresse: 274, Republic Street, Valletta

2. Noni

Noni ble åpnet av den Michelin-belønte kokken Jonathan Brincat, også kalt ”Noni”. Her venter en meny med typiske Maltesiske- og Middelhavsretter, med en touch av det franske kjøkkenet.

Adresse: 211, Republic Street, Valletta

3. Rubino

Rubino er en av Vallettas eldste restauranter og åpnet allerede i 1906. På menyen finner du både tradisjonelle og med moderne retter, med alt fra kjøtt og fisk til pasta og calamari. 

Adresse: 53, Old Bakery Street, Valletta

4. Pappannis restaurant

Har du lyst på italiensk mat så må du ta turen til Pappanis restaurant i hjertet av Valletta. Restauranten har en herlig atmosfære og gode italienske retter, etter mormors oppskrift. Restauranten ligger dessuten i Vallettas smaleste gate - Strait Street! 

Adresse: 55 Strait Street, Valletta.

5. Piadina Café

Besøk Piadina Café for en god lunsj i Valletta. Her serveres blant annet gode sandwicher med prosciutto og ost, salater og kaffe. Det finnes også mulighet til å sitte utendørs og titte på folk som spaserer forbi.

Adresse: 24, St. Lucia Street, Valletta

Se også restauranttips andre steder på Malta.

Hotell i Valletta

Hotell i Valletta

Lurer du på hvor du skal bo i Valletta? De siste årene har byen virkelig kommet til liv, og i dag finnes det flere hoteller å velge blant. Her er våre hotellanbefalinger!

1. Phoenicia Hotel

Hotellet Phoenicia Hotel er Vallettas første femstjerners hotell og har fra basseng og restaurant, til treningsstudio og en fin hage.

Adresse: The Mall Floriana, FRN 1478 Valletta, Malta

2. Domus Zatimitello

Hotellet Domus Zatimitello ligger et steinkast fra St. Johns Co-Cathedral og Grand Harbour. Fra terrassen har du en fantastisk utsikt og hotellets restauranter spesialiserer seg på internasjonale retter.

Adresse: 7 Republic Street, Valletta

3. Palazzo Paulina Boutique Hotel

Vil du bo på et koselig boutiquehotell er Palazzo Paulina Boutique Hotel et hyggelig alternativ, med kafé, bar og nærhet til alt!

Adresse: 101 St. Paul street, Valletta

4. Palais Le Brun

På utkikk etter et hotell med bra basseng? Da anbefaler vi hotellet Palais Le Brun. Her ligger alle severdighetene innen gåavstand og treningsstudioet har åpent døgnet rundt.

Adresse: 101 Old Bakery Street, Valletta

5. Casa Ellul

Hotell Casa Ellul har rom som alle er individuelt innredet, egyptiske bomullslaken og en restaurant som også tilbyr room service. Alle severdighetene ligger innen behagelig gåavstand.

Adresse: 81 Old Theatre Street, Valletta


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.