Hvor bør man bo på Malta?

Hvor bør man bo på Malta?

På Malta finnes det herlige steder å velge til ferien, både på vest- og østkysten, og i nord og syd. Her tipser vi om hvor man bør bo på Malta og noen av de mest populære stedene!

 

Bestill reise til Malta >>

Se flere reisetips til Malta

Fargerike hus på Malta Fargerike hus på Malta

1. Valletta

Valletta er Maltas hovedstad og i tillegg den minste hovedstaden i Europa! Byen er kun 1081 meter lang, men er likevel fullspekket med severdigheter, restauranter og herlig shopping. I 2018 ble Valletta utpekt til Europas kulturhovedstad, med severdigheter som St. Johns Co-Cathedral, Upper Barrakka Gardens og The Three Cities. I de siste årene har Valletta blomstret til med flere sjarmerende boutique-hoteller, noe som gjør byen til et perfekt utgangspunkt for å oppdage Malta! Se reisetips til Valletta her.

2. Sliema & St.Julian's

Sliema & St. Julian’s har vokst sammen til én og samme by, som tilsammen utgjør Maltas mest populære ferieby. Her bor du også nærme Valletta som du enkelt tar deg til med enten båt, taxi eller buss. I den livlige sentrumskjernen finnes det mengder med restauranter og shoppingmuligheter. og nærhet til ulike badeplasser. 

3. St. Paul's Bay

St. Paul’s Bay ligger nord på Malta og byr på herlige bad i krystallklart vann. Her kan du spasere langs den fine strandpromenaden som strekker seg langs hele bukten. Bussen til Valletta tar ca. 30 minutter og buss til den populære stranden Golden Bay tar bare 20 minutter. 

4. Mellieha

Mellieha ligger på Maltas nordlige spiss og her finner du blant annet Maltas lengste sandstrand, og sjarmerende bukter hvor du kan bade i det klare vannet. Byen ligger på en høyde og har vakker utsikt over havet og øyene Gozo og Comino. 

5. Mdina

I Maltas gamle hovedstad Mdina finnes bare ett hotell! Hotell Xara Palace er et fint femstjerners hotell med høy kundetilfredshet. Vil du heller bo i en leilighet finnes det flere alternativer på Airbnb. Bli bedre kjent med Mdina her.

Maltas naboøy Gozo Maltas naboøy Gozo

6. Marsaxlokk

I den sjarmerende fiskebyen Marsaxlokk dupper de fargerike maltesiske båtene i det klare vannet. Da de store turistmassene enda ikke har funnet vei hit, finnes det heller ikke hotell her, men det finnes noen få pensjonater hvor man kan bestille et rom og iblant også frokost. Ellers er Marsaxlokk perfekt for en dagsutflukt hvor du kan spasere langs markedet, nyte livet ved en uteservering rett ved havet eller ta båten over til St. Peters Pool og bade. 

7. Gozo

For et mer roligere temp og landlige omgivelser kan du bo på øya Gozo. Vi anbefaler å bo i hovedstaden Victoria, med sine koselige gater og torg hvor du finner severdigheter, restauranter og shopping. Her ligger også Gozos største severdighet Citadella, som minner om Mdina på Malta. Les våre reisetips til Gozo her

8. Comino

Comino er den minste av Maltas tre bebodde øyer og her finnes det kun ett hotell, Comino Hotel, og ingen biler! Er du ute etter ro og fred, sol og turkisblått hav så er Comino perfekt for deg! Her er det sol og bad, snorkling og dykking som gjelder. Øyas største severdighet og badeplass er Blue Lagoon, men du kan også slappe av ved sandstrendene St.Marija Bay og St.Nicklas Bay på den nordlige siden av øya.


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.