severdigheter i milano

Severdigheter i Milano

Milano er en toppdestinasjon når det kommer til kjente severdigheter. Her finnes det klassiske kunstverk, verdens nest største gotiske katedral og fantastiske bygninger. Vi har listet våre topp fem severdigheter i Milano.

Bestill reise til Milano >>

Se flere reisetips til Milano

1. La Scala

Milano er hjemmet til et av verdens mest kjente operahus – La Scala. Det ble innviet i august 1778 og har siden den gang vært hovedscenen for noen av verdens mest kjente operasangere. Huset har, foruten operascenen, også vært stedet for en ballsal og hazardspill. Om du ikke ønsker å kjøpe en billett til en kveld på operaen kan du fortsatt besøke La Scala. Museet har åpent daglig. Les mer om å besøke La Scala her. 

Adresse: Via Filodrammatici, 2

2. Duomo di Milano

Duomo di Milano er den nest største gotiske katedralen i hele verden. Her bor den Romersk-katolske kirkens erkebiskop i Milano. Hele bygningen rommer nesten 40 000 mennesker samtidig, på sine 157 meter. Byggingen av Duomo di Milano startet på 1300-tallet og er fortsatt ikke helt ferdig.

Åpningstider og priser finner du her.

Adresse: Piazza del Duomo

Galleriet Vittorio Emanuele Galleriet Vittorio Emanuele

3. Galleria Vittorio Emanuele II

Vittorio Emanuele II er ikke hvilket som helst galleri. Det er Italias eldste galleri, bygd opp med fire dobbelsidige etasjer midt i byen. Den stod ferdig i 1867. Galleriet er veldig spesielt både inni og utenfor; i midten finnes det en åttekantet glasskuppel, 47 meter over bakken. Gå ikke glipp av marmormosaikken i gulvet, der fire byvåpen er representert: Oksen fra Torini, Liljen fra Firenze, Ulven fra Roma og Korset fra Milano.

Adresse: Piazza del Duomo

4. Sforza Castle

Slottet Sforza ble bygget på 1500-tallet på restene av en festning fra 1400-tallet. Den er renovert siden den gang og fikk i 1905 påbygninger. Slottet er omgitt av to vakre hager og flere monumenter. I dag finnes flere av byens museer og kunstsamlinger i slottet, med kunstverk fra Michelangelo og Leonardo da Vinci. Åpningstider finner du her, på slottets hjemmeside

Adresse: Piazza Castello

5. Santa Maria delle Grazie

Santa Maria delle Grazie er et kjent kloster og kirke i Milano. Klosteret ble innviet allerede i år 1469 og er kanskje mest kjent for å ha Leonardo Da Vincis maleri ”Den siste nattverden” på den nordlige veggen, som han malte mellom 1495 og 1497. Maleriet tar en hel vegg og er 450 x 870 centimeter stor. Maleriet forestiller Jesus siste måltid og er med på UNESCOs verdensarvliste. En gang hvert 15.de minutt får en ny gruppe komme inn og se maleriet. 

Adresse: Piazza di Santa Maria delle Grazie


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.