museer i milano

Museer i Milano

Kunst er det rikelig med i Milano og det er ikke kun på grunn av Nattverden, et av verdens mest kjente kunstverk. Det formelig kryr av museer av alle typer i byen, men de største er de som fokuserer på kunst på en eller annen måte. 

Bagatti Valsecchi Museum

Et av de mer spennende museene i Milano er Bagatti Valsecchi. Museet var tilbake i tid, nærmere bestemt på slutten av 1800-tallet, hjemmet til to brødre ved navn Barons Fausto og Giuseppe Bagatti Valsecchi. De startet med å samle på malerier og dekorativ kunst fra tidligere århundre for å skape sitt eget hjem. Siden 1994 har brødrenes hjem vært et museum som er åpent for allmennheten. Åpningstider og priser finner du her.

Adresse: Via Santa Spirito 10 Via Gesu' 5

Museo Poldi Pezzoli

Museet Poldi Pezzoli er et kunstmuseum i sentrum av Milano. Museet tar utgangspunkt i kunstsamlingen som Gian Giacomo Poldi Pezzoli har gitt i gave. Hans kunstsamling startet i 1849 med mål om å skape et hjemmemuseum. Museet åpnet 25 april 1881. På Poldi Pezzolis hjemmeside finner du mer informasjon om å besøke museet.

Adresse: Via Alessandro Manzoni 12

Pinacoteca di Brera

Kunstgalleriet Pinacoteca di Brera åpnet offisielt i 1809, med mål om at kunststudenter skulle få studere kjente mesterverk på nært hold. Fokuset for Brera er kunstverk fra den tiden og de områdene som var okkupert av den franske arméen under 1800-tallet. Malerier ble konfiskert fra kloster og kirker fra hele landet, og snart fantes det en stor kolleksjon. Les mer på museets hjemmeside.

Adresse: Via Brera 28

Fondazione Prada

Fondazione Prada er et av de mest moderne museene i Milano og blir ofte sammenlignet med Tate Modern i London. Museet ligger i et gammelt industriområde og består av flere ulike bygninger, ett av de dekket i gull. På Fondazione Prada samles moderne kunst på 20 000 kvadratmeter. Museet ligger et stykke utenfor Milano, men er vel verdt et besøk for den som liker arkitektur og samtidig – litt annerledes kunst. Åpningstider og priser finner du her

Adresse: Largo Isarco 2

Bestill reise til Milano >>

Se flere reisetips til Milano


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.