Klassiske matretter fra Milano
Mange retter som vi spiser her i Norge kommer fra Italia, og noen faktisk rett fra Milano. Vi har funnet fram noen klassiske retter fra Milano du kan teste under ferien, og hyggelige steder hvor du kan spise de.
Bestill reise til Milano >>
Se flere reisetips til Milano
Panzerotto
En lokal delikatesse er panzerotto. En panzerotto ser ut som en liten Calzone-pizza, med ulikt fyll. Den serveres ofte fra et hull-i-veggen der det knapt finnes plasser å sitte på, så det beste er å ta den med deg. Mest kjent er bakeriet Luini, der køen danner seg allerede fra tidlig morgen.
Adresse: Via Santa Radegonda, 16
Piccata milanese
En piccatta milanese er populær både i Italia og hjemme i Norge, og kommer i utgangspunktet fra Milano. Retten består av panert legglår av kalv, tomatsaus og ris eller pasta. På Bebel’s spiser du en svært god piccata milanese.
Adresse: Via San Vittore, 3
Risotto alla milanese
Risotto alla milanese er en klassisk risotto med safran, hvitvin og avorioris. Historiene om hvordan retten oppstod er mange, men at det var i Milano er alle enige om. Trattoria Masuelli San Marco på Viale Umbria har blitt kjent for sin risotto alla milanese.
Adresse: Viale Umbria, 80
Ossobuco
Den mest kjente gryteretten i Milano heter ossobuco alla milanese. Gryten baseres på legglår av kalv i skiver som braseres med krydder, hvitvin og grønnsaker. Ossobuco serveres oftest med risotto. En restaurant som har blitt kjent for sin Ossobuco i Milano er La Madonnina.
Adresse: Via Gentilino, 6
Pizza Milanese
Pizza Milanese er en smakfull pizza med smak av spinat og gorgonzola. Noe som gjenkjenner en pizza fra Milano er at den som oftest har en papirtynn kant. En av de beste pizzarestaurantene i Milano heter Piz.
Adresse: Via Torino, 34