klassiske matretter fra milano

Klassiske matretter fra Milano

Mange retter som vi spiser her i Norge kommer fra Italia, og noen faktisk rett fra Milano. Vi har funnet fram noen klassiske retter fra Milano du kan teste under ferien, og hyggelige steder hvor du kan spise de.

Bestill reise til Milano >>

Se flere reisetips til Milano

Panzerotto

En lokal delikatesse er panzerotto. En panzerotto ser ut som en liten Calzone-pizza, med ulikt fyll. Den serveres ofte fra et hull-i-veggen der det knapt finnes plasser å sitte på, så det beste er å ta den med deg. Mest kjent er bakeriet Luini, der køen danner seg allerede fra tidlig morgen. 

Adresse: Via Santa Radegonda, 16

Piccata milanese

En piccatta milanese er populær både i Italia og hjemme i Norge, og kommer i utgangspunktet fra Milano. Retten består av panert legglår av kalv, tomatsaus og ris eller pasta. På Bebel’s spiser du en svært god piccata milanese.

Adresse: Via San Vittore, 3

Risotto alla milanese

Risotto alla milanese er en klassisk risotto med safran, hvitvin og avorioris. Historiene om hvordan retten oppstod er mange, men at det var i Milano er alle enige om. Trattoria Masuelli San Marco på Viale Umbria har blitt kjent for sin risotto alla milanese.

Adresse: Viale Umbria, 80

Ossobuco

Den mest kjente gryteretten i Milano heter ossobuco alla milanese. Gryten baseres på legglår av kalv i skiver som braseres med krydder, hvitvin og grønnsaker. Ossobuco serveres oftest med risotto. En restaurant som har blitt kjent for sin Ossobuco i Milano er La Madonnina.

Adresse: Via Gentilino, 6

Pizza Milanese

Pizza Milanese er en smakfull pizza med smak av spinat og gorgonzola. Noe som gjenkjenner en pizza fra Milano er at den som oftest har en papirtynn kant. En av de beste pizzarestaurantene i Milano heter Piz.

Adresse: Via Torino, 34

 


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.