Indiske retter

Indisk mat

Indias kjøkken er noe helt for seg selv, med massevis av utsøkte retter å teste ut. Som følge av den portugisiske og muslimske innflytelsen gjennom tiden finner man i Goa kulinariske tradisjoner som er unike for denne delen av India.

 Thali

Spis grønt!

Er du vegetarianer og bekymret for at du ikke skal finne noe spennende å spise i ferien så kan du ta det helt med ro. India har nemlig ett av verdens beste vegetarkjøkken og det er så enormt mye å velge i. Test okra, en grønnsak som ofte heter ladyfingers på menyen. Eller hvorfor ikke prøve Dal Fry som er en mettende linsegryte som serveres med ris eller brød.

Havets delikatesser

I Goa kan du virkelig fråtse i fersk fisk og gode skalldyr. Man tilbereder dem på mange forskjellige måter – alle like utsøkte. Kingfish og pomfret er noen av favorittene her. Hvilken blir din? 

Goan fish curry and rice

Det sies at noen goanere spiser fish curry til lunsj hver dag hele livet. Om det stemmer lar vi være usagt, men godt er det! Retten inneholder blant annet kokosmelk og gurkemeie og serveres på de fleste restaurantene her.

Tandoori

Tandoori er en leireovn som benyttes flittig i indisk matlaging. Den vanligste retten som tilberedes i ovnen er tandoori chicken som marineres i yoghurt og så krydret med tandoori masala. Retten er ganske sterk og smaksettes med cayennepepper, rødt chilipulver eller andre krydder som gir retten dens røde farge. Den hete, litt røkte smaken og den syrlige yoghurten utfyller hverandre til en nydelig smaksopplevelse.

Samosas

Naan

Naan er et lokalt og fantastisk godt brød tilberedt i tandooriovn. Det er utmerket til å suge opp curryen med. Og du kan absolutt prøve å bake brødet hjemme – men det blir sjelden like vellykket som de som bakes i en skikkelig tandoori, så pass på å spise så mye naan som mulig når du er i India. Det er mulig å bestille brødet i en rekke ulike varianter – naturell, eller med smør, ost eller hvitløk, for å nevne noen. 

Samosas – indiske piroger

For å lage samosas former man butterdeig som trekanter og fylles for eksempel med kryddersterk sopp, potet eller linser. Det sprø skallet og det smaksrike fyllet er en munnfull du ikke vil gå glipp av. 

Thali – Indiske småretter

Thali er et utvalg av indiske retter som serveres i små skåler på et rundt fat. En typisk thali består blant annet av ris, curd (yoghurt), dal (linsegryte), grønnsaker, pickles og flatbrødet chapati.

Biryani – krydret risrett

Biryani er en indisk risrett som kommer fra nord i landet. Den er herlig krydret med kardemomme og nellik, og lages med kylling, lam eller reker. 

Fersk kokosnøtt med sugerør

Tender Coconut Water

En kokosnøtt med toppen kappet av og med et sugerør  – og vips har du en Tender Coconut Water! Se etter selgerne med vogner fylt med kokosnøtter. En Coconut Water koster ikke mye og er både sunn og god! 

Ta et glass Old Monk

Nesten alle land har sin signaturdrikk. Ouzo i Hellas, Sam Song i Thailand. Her i India er det Old Monk som gjelder! Old Monk er en lokalprodusert rom med en touch av vanilje og meget populær i India. Spe den ut med Coca Cola eller vær litt mer vågal og drikk den som den er. Skål!

Lassi

Ta en lassi - en tradisjonell yoghurtdrikk fra India som frisker opp i varmen. Finnes på de fleste restauranter og beach shacks i mange forskjellige fruktsmaker.

Leskende limesoda

Når det er skikkelig varmt, er det viktig å holde væskebalansen oppe. Ferskpresset lime i sodavann med litt sukker og salt er den beste måten. Du vil snart oppdage hvor godt limesoda er og vi tør påstå at du kommer til å vill drikke minst en om dagen!

Lokal likør

Vil du teste en lokal drikk kan du bestille litt Feni. Det er en lokalprodusert likør som laget på saften fra cashewnøtt epler eller kokosnøtt. I dag produseres det meste på fabrikker selv om det er unntak. En heftig opplevelse er det å se hvordan likøren brygges på tradisjonelt vis ute på landsbygda. 


Tips & inspirasjon

Se våre reisetips til Goa, bestill en reise til Goa eller meld deg på og motta vårt nyhetsbrev.

Alle reisetips til Goa

Her finner du våre beste tips på de fineste strendene, herligste severdighetene, de beste smaksopplevelsene og mye mer!

India

  • Bo langs paradisiske strender i vakre Goa 
  • Fantastiske severdigheter og markeder
  • Matopplevelser utenom det vanlige

 

Se alle reiser til India

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.