
Indiske smaker
Indisk mat er noe helt spesielt, med mange deilige retter å prøve. Som et resultat av den portugisiske og muslimske innflytelsen i Goas historie, finnes det kulinariske tradisjoner som er unike for denne regionen.
Spis vegetarisk
Hvis du er vegetarianer og bekymrer deg for at du ikke finner noe å spise på ferie – ta det helt med ro. India har et av verdens beste vegetarkjøkkener, og det er mye å velge mellom. Prøv okra, en grønnsak som ofte kalles ladyfingers på menyen. Eller hvorfor ikke prøve Dal Fry, som er en mettende linsegryte servert med ris eller brød.
Havets gleder
Spesielt i Goa kan du virkelig fråtse i fersk fisk og deilig sjømat. De tilberedes på mange forskjellige måter – alle like nydelige. Kingfish og pomfret er noen av goanenes favorittfisker. Hvilken blir din?
Goansk fiskekarri og ris
Det sies at noen goanere spiser fiskekarri til lunsj hver dag hele livet. Om det er sant eller ikke gjenstår å se, men det er deilig! Retten inneholder blant annet kokosmelk og gurkemeie, og serveres på de fleste lokale restauranter.

Tandoori
Tandoori er en leirovn som er mye brukt i indisk matlaging. Den vanligste retten som tilberedes i ovnen er tandoorikylling, som marineres i yoghurt og deretter krydres med tandoori masala. Retten er ganske krydret og smaksatt med cayennepepper, rødt chilipulver eller andre krydder som gir den rette røde fargen. Den varme, litt røykfylte smaken og den syrlige yoghurten passer perfekt sammen.
Naan
Naan er et lokalt og utrolig deilig brød bakt i en tandooriovn. Den fungerer kjempefint å øse opp en curry (indisk gryterett) med. Selvfølgelig kan du prøve å bake brødet hjemme – men det er sjelden like vellykket som om det ble stekt i en skikkelig ovn. Benytt anledningen til å spise rikelig med naan under besøket ditt i India. Du kan bestille brødet i en rekke forskjellige varianter – naturell, eller med smør, ost eller hvitløk, for å nevne noen.
Samosas – indiske piroger
For å lage samosas formes butterdeig til trekanter og fylles med for eksempel krydrede sopper, poteter eller linser. Det sprø skallet og det smakfulle fyllet er en smak du ikke vil gå glipp av.
Thali – indiske småretter
Thali er et utvalg av indiske retter som serveres i små boller på et rundt brett. En typisk thali består av ris, ostemasse (yoghurt), dal (linsegryte), grønnsaker, sylteagurk og chapati-flatbrød.
Biryani – krydret risrett
Biryani er en indisk risrett som stammer fra Nord-India. Den er herlig krydret med kardemomme og nellik, og tilberedes med kylling, lam eller reker.

Tender Coconut Water
En kokosnøtt med toppen avskåret og et sugerør i – vips, du har en Tender Coconut Water! Se opp for selgere med vogner fylt med kokosnøtter. En Coconut Water koster omtrent 40 rupier, eller omtrent 5 kroner.
Ta et glass Old Monk
Nesten alle land har sin signaturdrink. Ouzo i Hellas, Sam Song i Thailand. Her i India er det Old Monk som teller! Old Monk er en lokalt produsert rom med et hint av vanilje som er veldig populær i India. Spe den med Cola eller vær litt mer vågal og drikk den som den er. Skål!
Lassi
Ta en lassi – en veldig tradisjonell yoghurtdrikk fra India som forfrisker i varmen. Tilgjengelig på de fleste restauranter og strandhytter i mange forskjellige fruktsmaker.

Forfriskende limesoda
Når det er skikkelig varmt, er det viktig å holde væskebalansen i sjakk. Ferskpresset lime i sodavann med en klype sukker og salt er den beste måten. Du vil snart oppdage hvor deilig limebrus er, og vi tør garantere at du vil drikke minst én om dagen!
Lokal likør
Hvis du vil prøve en lokal drikke, bestiller du Feni. Det er en lokalt produsert likør utvunnet fra saften av cashewnøtteepler eller kokosnøtter. I dag produseres det meste på fabrikker, selv om det finnes unntak. En kul opplevelse er å se hvordan likøren brygges på tradisjonell måte ute på landet.
Tips & inspirasjon
Se alle våre reisetips til Goa, finn og bestill en reise til Goa eller abonner på nyhetsbrevet vårt.