Naan
Naan er et lokalt og fantastisk godt brød tilberedt i tandooriovn. Det er utmerket til å suge opp curryen med. Og du kan absolutt prøve å bake brødet hjemme – men det blir sjelden like vellykket som de som bakes i en skikkelig tandoori, så pass på å spise så mye naan som mulig når du er i India. Det er mulig å bestille brødet i en rekke ulike varianter – naturell, eller med smør, ost eller hvitløk, for å nevne noen.
Samosas – indiske piroger
For å lage samosas former man butterdeig som trekanter og fylles for eksempel med kryddersterk sopp, potet eller linser. Det sprø skallet og det smaksrike fyllet er en munnfull du ikke vil gå glipp av.
Thali – Indiske småretter
Thali er et utvalg av indiske retter som serveres i små skåler på et rundt fat. En typisk thali består blant annet av ris, curd (yoghurt), dal (linsegryte), grønnsaker, pickles og flatbrødet chapati.
Biryani – krydret risrett
Biryani er en indisk risrett som kommer fra nord i landet. Den er herlig krydret med kardemomme og nellik, og lages med kylling, lam eller reker.