Kultur og historie

– på Zakynthos

Trenger du litt kulturelt påfyll til strandlivet? Bli kjent med Zakynthos røtter og lær om øyas kulturelle arv: vakre småkirker, oftest skjult av frodig vegetasjon med billedskjønn utsikt. 

Olympia Olympia

Olympia

Er du interessert i antikken skal du benytte muligheten til å ta en utflukt til fastlandet. Olympia er nemlig stedet der de olympiske leker hadde sin begynnelse, og det er i her den olympiske ilden tennes før hvert OL. I Olympia er det det også mulighet for å besøke Olympia muséet med statuene og gjenstandene som er tusener av år gamle.

Klosteret Panagia Skopiotissa

Oppe på fjellet Skopos i nærheten av Argassi ligger en nydelig liten korskirke fra 1624 som heter "Vår jomfru Skopiotissas kirke". Det er Zakynthos eneste kirke med kuppel. I følge gresk mytologi så levde jaktgudinnen Artemis på dette fjellet og det var da et tempel der. Veien opp til kirken er veldig svingete men vel oppe på toppen får du en storslått utsikt over øya og havet. Naturen her er også fantastisk vakker, spesielt om våren da hundrevis av orkidéer blomstrer. Veien opp til kirken er fra tid til annen stengt for besøkende.

St. Dionysos-kirken

St. Dionysos-kirken er Zakynthos største kirke og en av få bygninger på øya som ikke ble ødelagt av jordskjelvet i 1953. På grunn av dette har kirken en helt spesiell plass i lokalbefolkningens hjerter. Denne meget vakre kirken er vel verdt et besøk, husk bare at du må dekke til skuldre og knær når du er inne i kirken.

Pittoreske Bochali

Ovenfor Zakynthos by ligger den lille byen Bochali, som byr på fantastisk utsikt over øya og havet. Det er et meget idyllisk lite sted med små kaféer, iskrembarer og en liten kirke – Chrisso Pigi – som har et ikon med jomfru Maria fra 800-tallet. På den hyggelige tavernaen kan du nyte en god lunsj under et tak av blomster og grønne planter. 


Tips & inspirasjon

Se alle våre reisetips til Hellas, Les mer og bestill ferien din til Hellas eller meld deg på og motta vårt nyhetsbrev.

Alle reisetips til Hellas

Her har vi samlet noen tips for Hellas-ferien. Her skulle det være noe for de fleste – om du allerede er Hellas-frelst eller legger ferien hit for første gang.

Se alle reisetips til Hellas

Hellas

  • Små landsbyer eller store øyer
  • Urørt eller velkjent
  • Apollo størst i Hellas

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.