Strender på Paros

Beste strender på Paros

Paros er rene himmelriket for de som liker å bade i sjøen og tilbringe lange, deilige dager på stranden. Finn din fremtidige favorittstrand!

1. Parikias strender

I det sentrale Paros (Parikia) er det tre strender: Livadia Beach, Argos Beach og Kalakonas Beach. Strendene er populære nettopp pga. beliggenheten, for finere strender er det andre steder å dra til på Paros. 

Parasporos Beach er en annen strand som ligger nært Parikia. Sør for byen venter en stor strand som er relativt langgrunn og tidvis litt steinete. I nærheten ligger også Pounta Beach, med hakket finere strand og mer fartsfylt stemning.

2. Strender nært Naoussa 

Leter du etter vindstille og langgrunn strand på Paros er det til Monastiri Beach du skal dra. Omtrent femten minutter med båt fra Paros venter turkisblått, klart vann og deilig sand. Den ene siden av stranden består av klipper. Parasoller og solsenger kan leies og det ligger en strandrestaurant her om sulten skulle melde seg etter all badingen. Rett rundt hjørnet fra Monastiri Beach ligger Kolimbitres Beach, som er mer steinete men ellers med det samme, herlige vannet.

Maria Beach må være den dyreste stranden på Paros når det kommet til leie av solseng og parasoll, men den er meget velorganisert og vakker. Vannet er krystallklart og sanden gylden.

Pipéri Beach ligger så nært Naoussa by som du kan komme – 50 meter. Den lille bystranden duger godt for den som bare vil avkjøle seg med et bad. Langs stranden står trær som beskytter mot solens sterke stråler og gir skygge.

Strender på Paros

3. Golden Beach

700 meter av nydelig sandstrand med langgrunt vann – Golden Beach er en Paros beste strender og ligger på den østre siden. Ved stranden er det flere restauranter og sportsaktiviteter.

4. Faragas Beach

Faragas Beach er en velorganisert, liten strand i Paros. Havet glimrer i lyseblått og turkist og det er enkelt å leie solseng og parasoll. Den eneste ulempen med Faragas Beach er størrelsen og at det i høysesong fort blir trangt.

Foretrekker du enklere strender kommer Piso Aliki Beach til å falle i smak. Her er det verken solsenger eller parasoller til utleie, og ta med deg matpakke! Her er det derimot stille og rolig og ganske langgrunt.