Ting å gjøre på Paros

– våre 4 beste tips

Paros kan skilte med heftige severdigheter som du definitivt ikke finner over alt. Hva sier du til sommerfugldalen, en kirke med 100 dører eller et berømt tempel? 

Basilica på Paros Basilica på Paros

Aesklepieion, Paros

En drøy mil utenfor Parikia ligger det berømte Aesklepieion som er et tempel tilegnet medisinguden Asclepius. Syke, skadede og mennesker med handicap samlet seg i store skarer utenfor tempelet i håp om å bli helbredet. Om man sov utenfor tempelet om natten og så fortalte om sine drømmer for prestene, så kunne de stille en diagnose og anbefale kurer i form av terapeutiske bad, leirebad, gymnastikk og idrett.

Fargerike sommerfugler på Paros

Petalouides betyr sommerfugl på gresk og et besøk til Paros sommerfugldal er et must for naturelskeren. På vårparten og i de første sommermånedene fylles dalen opp av sommerfugler.

Lefkes Den lille koselige byen Lefkes på Paros.

Kirken med 100 dører

Denne myteomspunne og vakre kirke finner du i Parikia på Paros. Myten kan fortelle at man kun har funnet 99 dører, men den dagen man finner den hundrede døren så skal Konstantinopel erobres. Kirken er åpen for allmenheten. Viktig å merke seg at alle som besøker kirken må kle seg sømmelig og tildekket!

Lefkes

Når du er på Paros så skal du definitivt avlegge Lefkes et besøk. Byen ligger midt på øya, langs med en fjellkam. Parker bilen utenfor byen og gå opp til den store kirken som ligger der. Glem ikke å ta med kameraet – her finner du mange flotte motiv for vakre ferieminner.

 


Tips & inspirasjon

Se alle våre reisetips til Hellas, Les mer og bestill ferien din til Hellas eller meld deg på og motta vårt nyhetsbrev.

Alle reisetips til Hellas

Her har vi samlet noen tips for Hellas-ferien. Her skulle det være noe for de fleste – om du allerede er Hellas-frelst eller legger ferien hit for første gang.

Se alle reisetips til Hellas

Hellas

  • Små landsbyer eller store øyer
  • Urørt eller velkjent
  • Apollo størst i Hellas

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.

Ting å gjøre på Paros

– våre 4 beste tips