Severdigheter på Paros

Severdigheter på Paros

Paros kan skilte med heftige severdigheter som du definitivt ikke finner over alt. Hva sier du til sommerfugldalen, en kirke med 100 dører eller et berømt tempel? 

Bestill reise til Paros >>

Les flere reisetips til Paros

Uteservering på Paros Uteservering på Paros

Parikia, Paros

Hovedstaden på Paros heter Parikia og har cirka 4 500 innbyggere. Her finner du koselige gater med tradisjonelle hus og kirker. Det er mange hyggelige tavernaer, kaféer og butikker. 

Aesklepieion, Paros

En drøy mil utenfor Parikia ligger det berømte Aesklepieion som er et tempel tilegnet medisinguden Asclepius. Syke, skadede og mennesker med handicap samlet seg i store skarer utenfor tempelet i håp om å bli helbredet. Om man sov utenfor tempelet om natten og så fortalte om sine drømmer for prestene, så kunne de stille en diagnose og anbefale kurer i form av terapeutiske bad, leirebad, gymnastikk og idrett.

Fargerike sommerfugler på Paros

Petalouides betyr sommerfugl på gresk og et besøk til Paros sommerfugldal er et must for naturelskeren. På vårparten og i de første sommermånedene fylles dalen opp av sommerfugler.

Basilica på Paros Basilica på Paros

Naoussa

Naoussa er en by det er lett å trives i med en hyggelig liten havn. I havna er det flere tavernaer og butikker. Ta gjerne en tur inn i de koselige gatene som fører opp og inn i byen fra havna.

Kirken med 100 dører

Denne myteomspunne og vakre kirke finner du i Parikia på Paros. Myten kan fortelle at man kun har funnet 99 dører, men den dagen man finner den hundrede døren så skal Konstantinopel erobres. Kirken er åpen for allmenheten. Viktig å merke seg at alle som besøker kirken må kle seg sømmelig og tildekket!

Lefkes

Når du er på Paros så skal du definitivt avlegge Lefkes et besøk. Byen ligger midt på øya, langs med en fjellkam. Parker bilen utenfor byen og gå opp til den store kirken som ligger der. Glem ikke å ta med kameraet – her finner du mange flotte motiv for vakre ferieminner.


Tips & inspirasjon

Se våre reiser til Hellas, finn ditt drømmehotell eller meld deg på og motta vårt nyhetsbrev.

Reiser til Hellas

Enten du foretrekker et moderne turiststed med liv og røre døgnet rundt, eller vil bo mer bortgjemt med havet og den vakre naturen som nærmeste nabo – så har vi det du søker.

Les mer og bestill

Alle våre hotell i Hellas

Finn ditt favoritthotell blant et bredt tilbud av sjarmerende, små familiedrevne hoteller og større hoteller med alle tenkelige fasiliteter – på en rekke øyer og steder i Hellas!

Se alle hoteller i Hellas

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her