En dame som vandrer rundt i en shoppinggate i Hellas

Shopping på Kos

Suvenirer hører ferien til. Kjøp med deg smaken av ferien hjem etter et besøk i markedshallen i Kos by, der du finner alt fra olivenoljer og krydder til søtsaker og raki. Eller kanskje en håndlaget kreasjon fra fjellandsbyen Zia kan bli et fint minne fra reisen til Kos. Her kan du lese mer om våre shoppingtips!

Ta med litt god olivenolje hjem Ta med litt god olivenolje hjem

Ta med smaken fra ferien hjem

Oppe i fjellandsbyen Zia på Kos kan du kjøpe mange ulike sorter krydder fra trakten. Kjøp med deg en bit av Hellas hjem, som fører smaksløkene rett tilbake til solen. Øyas spesialitet er honning finner du også her.

Markedshallen i Kos by

Ved torget Plateia Elefterias i Kos by ligger en stor markedshall. Her finner du spesialiteter fra hele øya og andre typiske Hellasprodukter, som olivenolje, oliven, krydder, ouzo, raki, søtsaker og skjønnhetsprodukter basert på olivenolje.

Koselig shopping i de små gatene

Det er et hyggelig tidsfordriv å shoppe i de fine smågatene i den eldre delen av Kos by. Her ligger de små butikkene side om side og du finner smykker, sko og sandaler og suvenirer. Avslutt shoppingen ved Frihetstorget, Plateia Elefterias, der kaféene ligger og det er et  marked med krydder, oliven, oljer og keramikk.

Oliventrær i fleng

I den familieeide butikken Olive Wood i Kos by selges det varer laget av oliventrær. Her kan du shoppe skåler, brikker, bestikk, honningskjeer og mye mer. Alt laget av oliventre fra Hellas! Du finner butikken på Apellou street i Gamlebyen i Kos by.

Positiv shopping

Vil du unne deg noe fint eller kjøpe en gave til noen du liker ekstra godt skal du besøke The Positive Shops i Zia. I denne fargeglade butikken finner du håndlagde varer som skilt, tavler og andre artige ting å ta med hjem. Merk deg de unike utsmykningene som er laget av drivved og treutskjæringene.


5 ting du bør kjøpe med deg hjem:

  1. Olivenolje
  2. Oliven 
  3. Ouzo
  4. Keramikk
  5. Greske urter

Tips & inspirasjon

Se alle våre reisetips til Hellas, Les mer og bestill ferien din til Hellas eller meld deg på og motta vårt nyhetsbrev.

Alle reisetips til Hellas

Her har vi samlet noen tips for Hellas-ferien. Her skulle det være noe for de fleste – om du allerede er Hellas-frelst eller legger ferien hit for første gang.

Se alle reisetips til Hellas

Hellas

  • Små landsbyer eller store øyer
  • Urørt eller velkjent
  • Apollo størst i Hellas

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.