Ruinene ved Agios Stefanos på Kos.

Severdigheter på Kos

Gå på påfugl- og skilpaddeskuing i den tette granskogen Plaka, besøk tempelet Asklepion eller ta den mektige borgen i Kos by nærmere i øyesyn – severdighetene er mange på Kos. Les mer om hva du ikke bør gå glipp av!

Tempelet Asklepion Tempelet Asklepion

Borgen i Kos by

Johannitterborgen i Kos by har i dag mange funksjoner. Her er det blant annet en konserthall. Borgen som er både museum og ruin er verdt et besøk, særlig pga. den imponerende bygningens skyld. Du er også velkommen selv om du bare vil beundre borgen. Åpent hver dag mellom kl. 8.00 og 15.00 bortsett fra mandager, da det holder stengt.

Plaka

I Plaka på Kos er det en tett granskog med en liten innsjø med skilpadder. Rundt innsjøen spaserer flotte påfugler og bidrar til stedets spesielle stemning. For å komme hit kjører du mot Kefalos og svinger til høyre etter flyplassen.

Hippokrates tre

Midt inne i Kos by står treet og minner om legekunstens far. Ved det nå så store treet sto Hippokrates når det falt seg sånn og delte sin kunnskap om medisin til de som ville høre på.

Asklepion

Templet Asklepion er det arkeologisk sett viktigste stedet på Kos. Tempelet, som fra starten av var et sanatorium tilegnet Apollons sønn Asklepios, ligger i et frodig naturområde. På utgravningsplassen kan du blant annet se tempelsøyler og mosaikk fra 400-tallet f. Kr. Her er det åpent hver dag mellom kl. 8.00 og 15.00, bortsett fra mandager da det er stengt. Inngangsbilletten koster ca. 4 euro. I høysesong går et rødt tog til Asklepion fra havna i Kos by. Turen tar omtrent en time.

Christodouloborgen

En mektig middelalderborg med en strategisk plassering ovenfor det som i dag er Pili på Kos. Du kommer til borgen om du går fra Palio Pili og så videre gjennom sypress-skogen der det også står en informasjonstavle. Det tar 20 minutter å gå til toppen og på veien møter du variert og vakker natur. Vil du gå lenger kan du gå halvdagsturer på de fine turstiene som er her.

Ruinene Agios Stefanos

Utforsk kultur og historie ved de antikke ruinene Agios Stefanos i Kefalos. Her kan du se den best bevarte basilikaen på øya som byr på imponerende arkitektur og vakker utsikt over havet. 


Tips & inspirasjon

Se alle våre reisetips til Hellas, Les mer og bestill ferien din til Hellas eller meld deg på og motta vårt nyhetsbrev.

Alle reisetips til Hellas

Her har vi samlet noen tips for Hellas-ferien. Her skulle det være noe for de fleste – om du allerede er Hellas-frelst eller legger ferien hit for første gang.

Se alle reisetips til Hellas

Hellas

  • Små landsbyer eller store øyer
  • Urørt eller velkjent
  • Apollo størst i Hellas

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.