Musee Matisse

Museer i Nice

Hvis du liker å besøke museer i løpet av ferien, vil du like Nice. I Nice har noen av de største franske kunstnerne i moderne tid levd en del av livet, som kan sees i byens museumsutvalg. Inspirert av kunstnere som Henri Matisse, Marc Chagall og Jules Chéret, i bygninger hvis arkitektoniske skjønnhet i seg selv er verdt et besøk.

Bestill reise til Nice og Den franske riviera >>

Les flere reisetips

Nice er en fantastisk by for kunst og kultur, noe den har vært i hundrevis av år. Vi kan bare spekulere i om grunnen er at så mange franske artister har kommet til byen for å bosette seg, eller om det er det vakre miljøet vi kan takke dette for. Uansett har det satt inntrykk på Nice, noe turistene kan glede seg over i dag.

I selve bykjernen av Nice er det flere fantastiske kunstmuseer for de som ønsker å ta en pause fra solen en liten stund, eller for den saks skyld gjemme seg for regnet. Hvis du vet allerede nå at du vil besøke mer enn ett museum, kan vi anbefale French Riviera Pass, som gir deg fri adgang til mange museer.

Musée Matisse

Musée Matisse er et museum i Nice dedikert til kunstneren Henri Matisse. Museet har den største samlingen i verden av kunstneren, som arbeidet og bodde i Nice mellom 1917 - 1954. Det er ikke mindre enn 68 malerier, 95 fotografier, 236 tegninger, 57 skulpturer og 14 bøker av Matisse. Museet ligger i Villa des Arènes – som ble bygget på slutten av 1600-tallet. I 1963 åpnet selve museet.

Henri Matisse ble født i franske Le Cateau-Cambrésis i 1869 og døde 3. november 1954 i Nice. Han blir sett på som en av de beste kunstnerne i tidlig modernisme.

Besøk Musée Matisse

Musée Matisse ligger i bydelen Cimiez. Ta buss 15, 17, 20 eller 25 til holdeplassen Les Arènes / Musée Matisse. Det koster 10 euro å gå inn for voksne, mens barn under 18 år kommer inn gratis. Museet er åpent fra 10 til 18 onsdag - mandag.

Museum i Nice Musée des Beaux-Arts de Nice Jules-Chéret

Det Moderne Museet i Nice
– Musée d'art moderne et d'art contemporain

Nice museum for moderne- og samtidskunst, forkortet Mamac, ble innviet i 1990. Bygningen som huser museet ble designet av Yves Bayard og Henri Vidal. Hele museet dekker 4500 kvadratmeter fordelt på ti utstillingshaller. Samlingene huser mer enn 1300 verk, laget av kunstnere fra slutten av 50-tallet til i dag, alle laget i avantgarde-ånd på en eller annen måte. Her kan du for eksempel se verk av Andy Warhol, Yves Klein, Ben Vautier og César Baldaccini.

Besøke MAMAC

Museet ligger på Place Yves Klein-torget i sentrum av Nice og er åpent 11.00 - 18.00 vintertid, 10.00 - 18.00 om sommeren. Hvis du ikke vil gå til MAMAC, kan du ta buss 3, 7 eller 9/10, eller trikk 1. MAMAC har stengt på mandager. Det koster 6 euro å gå inn i museet.


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.