Franske matklassikere
Leter du etter fransk mat i Nice, er det to klassiske retter som alltid går ned.
Ratatouille
Ratatouille er en slags vegetabilsk røre. Navnet "Ratatouille" stammer fra verbet touiller, som betyr å røre om. Ratatouille, som vi kjenner det i dag, er nevnt aller første gang i 1930. Grønnsaksrøren består vanligvis av løk, tomater, hvitløk, paprika og aubergine. De hakkede grønnsakene stekes og kokes sammen med olivenolje.
Bouillabaisse
Bouillabaisse er en fransk fiskesuppe som stammer fra Sør-Frankrike. Vanlige ingredienser er skaldyr, hvitvin, fisk, gul løk, tomat, olivenolje, fennikel, safran, appelsin og urter. Navnet bouillabaisse kommer fra ordet bolhabaissa - som er en hybrid av bol (det koker) og abaissa (det avkjøles). En bouillabaisse, hvis den tilberedes riktig, bør først koke og deretter småkoke.