Dadler

Smaken av Egypt

- utforsk den lokale matkulturen

Den egyptiske maten er en blanding av mange mattradisjoner med påvirkning fra Syria, Libanon, Tyrkia, Palestina, Hellas og andre land rundt Middelhavet. Her kan du lese om noen skikkelige godsaker!

Meze på egyptisk vis

Fire egyptiske favorittretter

På Sherry Street og i den nye marinaen i Hurghada ligger det mange lokale restauranter og gatekjøkken som serverer tradisjonell mat. Fire egyptiske favorittretter er:

  • Fuul: favabønner, laget med olje, sitron, salt, kjøtt, egg og løk for å krydre til det hele. Man får fuul servert i en porsjon skål og spiser det sammen med brød og grønnsaker.
  • Koshari: en blanding av pasta, ris og bønner som serveres med stekt løk og tomatsaus.
  • Shish kebab: serveres enten med eller uten spett, men alltid med de tradisjonelle tilbehørene – grønnsaker, tahinisaus og pitabrød.
  • Molokhia: en egyptisk grønnsaksgryte med en mørkegrønn farge og smaker omtrent som spinat. Den er rik på vitaminer som A og C, fiber og jern og er kjent for å hjelpe til med fordøyelsen.

Frisk og fargerik frukt

Overalt på gatene rundt i Hurghada står fruktselgerne med sine vogner fullastede med frisk frukt. Når du allikevel går forbi bør du kjøpe en mango eller honningmelon – de smaker himmelsk.

Tyrkisk kaffe

Tyrkisk kaffe og vannpipe

Det er en fornøyelse å sette seg på en egyptisk kafé, eller coffee shop som det heter her. Til en kopp mynte-te eller tyrkisk kaffe røyker egypterne gjerne vannpipe og diskuterer de siste nyhetene. Vil du besøke en kafé kan du begi deg til Sheraton Street i Sekalla der er det mange å velge blant.

Prøv noe annerledes

En smaksrik egyptisk spesialitet er hamam mashshy, stekt eller kokt due fylt med ris og krydder. Den spennende retten serveres ofte i bryllup da den anses være en kjærlighetsdrikk for mannen, men sjekk menyen på typiske egyptiske restauranter så kanskje du får sjansen til å smake. En annen spesialitet som du ikke må gå glipp av å smake på kamelkjøtt. På noen restauranter kan du til og med bestille hamburger med kamelkjøtt, som er mørt og utrolig smakfullt.

Sprellende fersk fisk

I utkanten av Sekalla i basarområdet ved Dahar Square i Hurghada stiller fiskerne seg opp på rekke og rad og tilbyr dagens fangst. Tidlig om morgenen begir de seg ut på sjøen og selger fersk fisk til de ikke har mer igjen Det er også et fiskemarked ved den nye marinaen ved siden av Sheraton Road, like ved den store moskéen.

Nyt god mat og havutsikt

Sugen på havets delikatesser? I Hurghada er det flere restauranter som byr på spennende smaker og havutsikt. Det ligger flere hyggelige restauranter ved sjøen, i den nye marinaen i Hurghada kan du nyte en hyggelig middag med havutsikt.

Hotell med All Inclusive

Vil du heller nyte god mat og drikke på hotellet? Da anbefaler vi deg å bestille ett av våre All Inclusive-hotell i Egypt. 


Tips & inspirasjon

Se alle våre reisetips til Egypt, finn og bestill en reise til Egypt eller abonner på vårt nyhetsbrev.

Hurghada – Egypts ferieparadis

  • Dykke- og snorklingsparadis
  • All Inclusive-hotell med høy standard
  • Krystallklart vann, perfekt vær og vakre strender
Se alle reiser til Hurghada

Reisetips til Egypt

Hvor finner du Egypts beste strender? Hvor er de mest interessante severdighetene? Hvilke byer er mest interessante? Her har vi samlet noen av våre beste tips til Egypt!

Se alle reisetips

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.