Mer kanarisk mat
Potaje canario er en kjøtt- og grønnsakssuppe der de ofte har i spagetti, kål, erter, gulrøtter og ulike kjøttbiter. Et spennende kulinarisk eventyr i en suppetallerken! En annen kanarisk spesialitet er papas arrugadas con mojo – små ferske poteter i hvitløkssaus. Den røde mojosausen er litt kryddersterk og passer også godt til kjøtt. Det finnes også en grønn mojosaus som er utmerket sammen med fisk. Ingen kanarisk fiesta er fullkommen uten papas arrugadas!
Gofio er nok en velkjent kanarisk særegenhet. Røstet og grovt malt mais-, korn- eller hvetemel som anvendes på flere ulike vis. For eksempel kan det strøs over en banan, som frokostblanding med melk, blandet i en suppe eller som rent tilbehør til maten.
"Gamle klær” smaker aldeles utmerket! Ropa vieja betyr gamle klær, og er en lekker, spansk gryterett og en sann kulinarisk opplevelse. Retten lages av kjøtt, kikerter, paprika, løk, stekt potet og en skvett vin. Kanarierne spiser tradisjonelt sett ropa vieja hver søndag.
Chopitos, calamares, pulpo frito … kjært barn har mange navn. Kanariøyene er riket for blekksprut-elskere. Her kan du prøve de fleste ulike variantene som finnes. Glem eventuelle tidligere erfaringer av seige, friterte calamares. Dette er noe helt annet!