Informasjon om våre reiser og coronasituasjonen

30.06.20:
UD har varslet at de vil justere sitt reiseråd den 10. juli og at nordmenn igjen vil kunne reise fra 15. juli.   
Vi har derfor satt opp flyavganger fra Oslo ukentlig til Kreta fra 17. juli og til Rhodos den 26. juli. Les mer her.  

Om reisemålet skulle bli stengt som følge av et Covid-19 utbrudd, og UD derfor fraråder reiser dit, vil reisen bli innstilt og du vil få refundert pengene du har betalt. Er du på reisemålet hvis en slik situasjon oppstår, er Apollo ansvarlig for at du kommer hjem så snart det er praktisk mulig.

Viktig! Nye krav til innreisedokumenter for reiser til Hellas, Kroatia og Spania.

Les mer under "Viktig! Innreisedokumenter".

15.05.20:
Apollo innstiller alle reiser t.o.m. 20 august 2020. 
Utenriksdepartementet kom fredag 15. mai 2020 med et forlenget reiseråd som gjelder for alle reiser til utlandet til 20. august 2020. Fredag 15. juni oppdaterte de reiserådet til følgende:
Utenriksdepartementet fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Rådet gjelder frem til 20. august. Danmark er unntatt fra det globale reiserådet fra og med 15. juni.
Apollo innstilte alle reiser t.o.m. 20. august med bakgrunn i reiserådet som kom 15. mai.

Vi forstår at det er mye usikkerhet rundt dette reiserådet, og at en uklar formulering skaper stor uforutsigbarhet hos våre kunder. Vi har derfor besluttet å innstille alle våre reiser til og med 20. august 2020. På den måten vil våre kunder ha en mulighet til å planlegge andre feriereiser i sommer, samtidig som vi som turoperatør kan legge planer for sensommeren og høsten.

  • Alle kunder som er berørt har blitt kontaktet av oss på e-post med informasjon om kansellering og hvilke muligheter og rettigheter du har som kunde.
  • Vi oppfordrer alle som skal reise om å avvente informasjon fra oss og ikke ringe eller sende e-post om det ikke er svært viktig.

Refusjon på innstilte og avbestilte reiser

Fredag 24. april 2020 besluttet regjeringen, som et tiltak for å avhjelpe reisebransjen i en svært presset situasjon, å midlertidig endre forskriften for tilbakebetaling ifm. avlyste og avbestilte reiser. Fristen er forlenget fra 14 dager til 3 måneder, og gjelder alle pakkereiser som avlyses eller avbestilles i perioden 1. mars til 14. juni 2020. Fristforlengelsen gjelder derfor også for alle forfalte krav (tilbakevirkende kraft). Dette betyr at fristen i Pakkereiseloven  om 14 dagers betalingsfrist er overstyrt, og at vi i reisebransjen har en forlenget frist på å tilbakebetale utestående beløp til våre kunder. Du kan lese på regjeringen.no.

Har du en avbestilt reise før 15. juni (uavhengig av hvilken avreisedato du har), må du regne med at det kan ta opptil 3 måneder fra den datoen reisen ble avbestilt til du mottar refusjonen. Selv om vi vil refundere kontinuerlig, er det svært mange tusen som skal ha tilbake sine penger, og dette vil naturlig nok ta tid.

Når du har bestilt en reise med Apollo, er du alltid dekket av Pakkereiseloven. I tillegg stiller vi garanti til Reisegarantifondet som beskytter alle våre gjesters reise. Vi forstår at mange venter på pengene sine, og kan forsikre om at alle vil få tilbakebetalt, men at det ifm. den nye fristen vil ta lenger tid. 

Stor pågang på telefon og e-post

Det er svært mange som ønsker å komme i kontakt med oss på telefon og e-post, noe vi har stor forståelse for. I den aktuelle situasjonen, der vi skal kontakte mange tusen kunder om innstilte reiser og tilbakebetalinger, ber vi om forståelse for at vi må prioritere dette i første omgang. Vi anmoder derfor alle som skal reise frem til 20. august om å avvente beskjed fra oss.

For oss er din trygghet alltid vår førsteprioritet og vi forstår at det råder mye usikkerhet og bekymring og at dere har mange spørsmål – vi forsikrer deg om at vi gjør vårt aller beste i denne ekstreme situasjonen for å besvare alle henvendelser.