Fakta – Tobago

Lokal tid:

Norsk tid -5 timer vintertid, -6 timer sommertid.

Språk:

Engelsk

Valuta:

Trinidad & Tobago-dollar (TTD) 100 NOK= ca. 123 TTD (mai 2016). US-dollar gir den beste vekslingskursen.

Elektrisitet:

110 V Adapter kan være nødvendig.

Mat og drikke:

Middag på lokal restaurant koster ca. 70 kroner.

Strender:

Deilige strender rundt omkring på øya og mange små gjemte badeviker som venter på å bli oppdaget. Inngangsavgift på stranden ved Pigeon Point. Fantastisk sted for snorkling og dykking, spesielt ved Speyside på nordsiden. Noen av Karibiens beste bølger finnes ved Mt. Irvine Public Beach, så her holder mange surfere til.

Uteliv:

Det finnes barer i Crown Point-området. Det er to kasinoer på øya. På de fleste hotellene kan man lytte til steelband en kveld i løpet av uka.

Offentlig kommunikasjon:

Det er to taxisystemer på øya, vanlig taxi og "route taxi" som deles med andre. Bilene praies på gaten; priser mellom 2 og 6 TT-dollar pr. person, avhengig av strekning. Busser er også tilgjengelige.

Aktiviteter:

Vannsport i stort utvalg, bl.a kite- og vindsurfing, og dykking og snorkling ved de fine korallrevene. Tobago har også to 18-hulls golfbaner. Ridning.

Nyttig informasjon:

På hotellene som har frokostservering, vil man kunne oppleve at måltidet er mer mettende enn hjemme. Istedenfor brød, smør, pålegg, yoghurt og frokostblandinger serveres det ofte gryteretter og lignende.

Mange hoteller på Tobago er røykfrie, og røyking vil bare være tillatt på anvist sted.