Fakta – Koh Samui

Transport t/r hotell:

Innenriksfly fra Phuket eller Bangkok. Fra flyplassen på Koh Samui til hotellene i Chaweng tar det cirka 10-20 minutter. Angitte tider gjelder effektiv reisetid, lang ventetid kan forekomme ved venting på andre fly.

De som ankommer Phuket skal gå gjennom passkontrollen, hente ut bagasjen og forlate ankomsthallen. Innsjekking for innenlandsflyet er i etasjen over ankomsthallen.

Strender:

Herlige strender med finkornet sand ved øyas lengste strand, Chaweng Beach, som er hele 7 kilometer lang. Lamai Beach, Boh Phut og mange andre strender på øya har noe grovere sand. I sommermånedene er det langgrunt på strendene pga. tidevannet, spesielt i nordlige Chaweng. Undervannsstrømmer forekommer.

For å bevare Thailands natur og strender har myndighetene forbudt all kommersiell virksomhet på strendene, som for eksempel strandbarer og utleie av solsenger og parasoller. Flere av filmene og bildene våre fra reisemålene er tatt for en stund siden og viser hvordan det så ut før loven trådte i kraft, men strendene er like vakre som før – med herlig sand og vidunderlig badevann.

Mange strender i Thailand er røykfrie og på Koh Samui er det forbudt å røyke på Boh Phut Beach.

Uteliv:

De fleste diskotek, barer og restauranter finnes i det sentrale Chaweng Beach. På mange steder vises ulike show og kabaréter.

Offentlig kommunikasjon:

De lokale taxibilene kalles song-taew og tar 6-15 personer. Dette er en svært rimelig måte å ta seg rundt på øya på. Mopedtaxi og Taximeter (kan sammenlignes med våre taxier). Mulighet for å leie bil, Thailand har venstrekjøring. Tenk på at trafikken på Koh Samui kan være livlig.

Aktiviteter:

På Koh Samui er det mulig å ta dykkesertifikat, bl.a. på Chaweng Beach, hvor de fleste av våre hotell ligger. På øya finnes det også et godt utvalg av vannsport, samt sportsfiske. Golfbane i nærheten av flyplassen.

Nyttig informasjon:

Det er ikke tillatt å innføre e-sigaretter til Thailand. Det er ikke tillatt å røyke på restauranter, barer og diskoteker.

Ved innsjekking tar hotellene som oftest et depositum. Beløpet varierer fra hotell til hotell, men ligger vanligvis på cirka på 1 000 baht/rom per natt (cirka 200 kroner), og det blir tilbakebetalt ved utsjekking. Beløpet kan betales kontant eller med kredittkort. Brukes kredittkort kan det ta opptil 14 dager før pengene er tilbake på konto, avhengig av om beløpet trekkes eller bare reserveres på kortet.