Fakta – Illetas & Cala Mayor

Mat og drikke:

En 2-retters middag koster ca. 180 kroner pr. person. En øl ca. 25 kroner.

Transport t/r hotell:

Fra flyplassen med buss til våre hotell i Illetas og Cala Mayor tar det ca. 15-20 minutter. Bussen kjøres vanligvis uten reiseleder fra Apollo.

Strender:

Fine sandstrender i Palmabukta. I Illetas finnes tre fine bade bukter og i Cala Mayor er det en fin sandstrand.

Uteliv:

I Illetas er det rolig med bare noen restauranter og barer. I Cala Mayor er det flere restauranter og barer med lokal touch. Stort fornøyelsestilbud i Palma by med mange restauranter, barer og nattklubber.

Offentlig kommunikasjon:

Velutviklet bussnett over hele øya. Stort tilbud av taxier og leiekjøretøy.

Aktiviteter:

Mallorca har mye å tilby den sportsinteresserte. Stort tilbud av vannsportsaktiviteter, f.eks. windsurfing, paragliding, vannski og dykking. Tennis, golf, ridning, sykling og vandring.

Nyttig informasjon:

Miljøskatt De lokale myndighetene på Balearene har innført en miljøskatt på hotellovernattinger fra og med 1. juli 2016. Skatten varierer avhengig av offisiell hotellkategori og lengden på oppholdet, og skal betales direkte til hotellet ved innsjekking – enten kontant eller med kort. Skatten er opp til 2 € + 10 % mva., avhengig av hotellets klassifisering.

Vi gjør oppmerksom på at Apollos hotellklassifisering kan skille seg fra hotellets offisielle klassifisering. Det er hotellets offisielle klassifisering som ligger til grunn for skattebeløpets størrelse.

Ironman Hvert år, i første halvdel av mai og slutten av september, arrangeres Ironman på nordlige delen av Mallorca – en spennende triatlon-konkurranse som har utviklet seg til litt av en folkefest. Opplegget endrer seg fra år til år, og bekreftet dato om arrangementene er oss som oftest ikke i hende før 4-6 uker før løpsdagen.

Enkelte gater blir avstengt i forbindelse med arrangementet; det kan påvirke transfertider og fremkommeligheten generelt mellom kl. 08.00 og 18.00. I noen tilfeller må gjestene selv bære bagasjen den siste biten fram til hotellet.