Candelaria, Tenerife

Religion og mystikk

Pyramider på Tenerife? Ta del av Tenerifes mystiske side og les om pyramidene i Güímar og om øyens mange historiske kirker og religiøse monument.

Candelaria

Den her landsbyen på østkysten er øyens religiøse sentrum, kjent for sin skytshelgen La Señora de la Candelaria, "Den sorte madonnaen". Den 15. august hvert år feirer man henne gjennom å gå pilgrimsvandring til den hellige basilikaen, der hun holder til.

Tacoronte

Den her byen på Tenerifes nordside er berømt for sin vin. Men her finnes også to vakre kirker som er vel så verdt et besøk. Den ene, Iglesia de Santa Catalina, ble bygget i slutten av 1700-tallet. Den andre fra 1600-tallet, Cristo de los Dolores, og kan vise en skulptur med det passende navnet "Kristus på veien til lidelse".

Los Realejos

I denne landsbyen på nordre Tenerife finner du øyens eldste kirke, Iglesia de Santiago, som ble oppført i 1498. Det var akkurat her de siste guancherne var tvunget til å overgi seg til spanjolene for å senere la seg døpes i kirken.

Pyramidene i Güímar

I landsbyen Güímar, på Tenerifes østside kan du finne seks trappetrinnsformede pyramider. Lenge ble det antatt at pyramidene var et resultat av gammel kanarisk skikk der stein som kom synlig frem ved pløying av åkre ble stablet langs kanten. Senere ble flere pyramider demontert da det var lett tilgjengelig byggemateriale. Nordmannen Thor Heyerdal, kjent for sine arkeologiske ekspedisjoner til Egypt, mente imidlertid bestemt at pyramidene i Güímar faktisk var bygget etter samme antikke prinsipper som egypterne benyttet seg av - og at folkeslaget som følge av dette måtte ha hatt kontakt. Uansett hvordan pyramidene har kommet til er de verdt et besøk for sin skjønnhet og sin mystikk.

I dag har et stort område nære inntil blitt forvandlet til en etnologisk park med museum som blant annet inkluderer nettopp Heyerdal. Du finner pyramidene og museet omtrent tre mil nord fra flyplassen Reina Sofia.