Los Gigantes, Tenerife

Naturens fenomen

I tillegg til nydelig vær har Tenerife mye å by på når det kommer til natur. Les om hvordan erosjoner har sakte, men sikkert skåret frem Europas høyeste klippeformasjoner, frodige skoger og den vakre nabo-øya La Gomera.

Bestill reise til Tenerife >>

Se flere reisetips til Tenerife

Icod de los Vinos Icod de los Vinos

Los Gigantes

De enorme klippene på Tenerifes vestkyst heter Los Gigantes og er noen av Europas høyeste klippeformasjoner, som langsomt har blitt formet av vær og vind opp gjennom årene. Man tror at klippene har vært 800 meter høye fra begynnelsen, mens i dag er de "bare" 600 meter. Los Gigantes er en utmerket utflukts-destinasjon om man reiser rundt med leiebil.

Drageblodstreet

Mellom vingårder og bananplantasjer i nord ligger den lille byen Icod de los Vinos. I byens sentrum finnes en velbevart park med en unik severdighet: drageblodstreet. Mektig, høy og kronglete reiser det seg, 3000 år gammelt. Her finnes dessuten en kirke som har en utrolig vakker altertavle. Legg merke til det store sølvkorset inne i kirkens museum.

La Esperanza-skogen

Om du svinger av fra motorveien mellom Puerto de la Cruz og Santa Cruz et lite stykke etter å ha passert flyplassen så kommer du til en plass som heter Esparanza. Jo høyere opp man kommer, desto mer frodig og grønn blir naturen, samtidig som man også merker at temperaturen svalner.

La Gomera La Gomera

La Gomera

La Gomera er Tenerifes vestlige nabo med høye berg og dype daler. I Calle del Medio i San Sebastián ligger den vakre steinkirka Iglesia de la Ascensión, plassen for Columbus siste gudstjeneste innen han la på vei på oppdagelsesferd til Amerika. Det går flere ferger om dagen fra Los Cristianos til La Gomera.

En av øyas mest naturskjønne daler heter Valle Gran Rey. Det brer seg et hundretalls av ranker utover dalen fylt med tomatbusker, appelsin- og banantrær.

Lengst ned i dalen finner du La Playa og her ligger restaurantene på rekke og rad langs stranda. En av våre favoritter er Casa Maria. På kvelden samles øybeboerne og besøkende for å nyte den fantastiske solnedgangen som får havet til å glitre i gult og rødt.


Tips & Inspirasjon

Se alle våre reiser til Kanariøyene, finn ditt drømmehotell eller tegn et abonnement på vårt nyhetsbrev.

Kanariøyenes beste opplevelser

Få med deg våre beste tips om Kanariøyene – som fartsfylte festivaler, vakre nasjonalparker og unike smaksopplevelser?

Les vårt blogginnlegg

Våre hoteller på Kanariøyene

Det herlige klimaet, det store sports- og aktivitetstilbudet og meget gode hoteller gjør at mange velger å reise til Kanariøyene med Apollo.

Se alle hoteller på Kanariøyene

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her