Stranden i Puerto de la Cruz

Opplev Puerto de la Cruz

Vakre landskap og kanarisk hverdagsliv. Vil du oppleve en mer genuin side av Tenerife? Puerto de la Cruz i nord er et sikkert kort når det kommer til lokal sjarm og byliv.

Bestill reise til Tenerife >>

Se flere reisetips til Tenerife

Byvandring i Puerto de la Cruz Byvandring i Puerto de la Cruz

Uslåelig utsikt fra Puerto de la Cruz

Sørlige Tenerife er trivelig på flere områder. Kort transfertid, gode sjanser for sol og komfortable turistanlegg gjør feriesteder som Playa de las Americas og Los Cristianos til et bra valg, fremfor alt for barnefamilier. Men, vil du utvide horisonten neste gang kan du alltids ta lærdom av andre reiselystne og du ta turen nordover i stedet. Puerto de la Cruz kan by på en fantastisk utsikt mot den frodige Orotava-dalen, vulkanen Teide og Atlanterhavets ville bølger.

Byen ble grunnlagt på 1600-tallet og var da en viktig havn for eksport av vin og sukker. I dag lever byens 32 000 innbyggere hovedsakelig på turisme og hvert år kommer mer enn 900 000 turister inn til byen.

Fem-på-topp severdigheter i Puerto de la Cruz

  • Loro Parque - En velstelt hage og dyrepark med fantastiske dyreshow
  • El Lago Martiánez - en av verdens vakreste bassenganlegg
  • El Jardín Botánico - botanisk hage med over 4000 vekster
  • El Parque Taoro - en frodig, grønn park midt i byen
  • La Playa Jardín - den unike, fine sorte lavastranda
Puerto de la Cruz Puerto de la Cruz

Fint å gå gatelangs

De sorte lavastrendene og løftet om øyas mest genuine atmosfære gjorde at vi også bestemte oss for en vinterreise hit, og en kald januardag tumlet familiens fem medlemmer lett omtåket etter flyreisen og den noe svingete bussturen inn i Bahía Principe Sunlight San Felipes flotte lobby. Sol, blåst, skyer og en times duggregn avløste hverandre i uka som fulgte, men vi var overlykkelige for å slippe vinterpolstringen og selv om kanariene så litt forskrekket ut da vi slengte oss i det oppvarmede bassenget i duggregnet så var været helt perfekt, både for deilige bassengbad og lange turer langs vannet og byens gater og torg. Og mange turer ble det – det er vanskelig å få nok av de mektige, krabbe besmykkede klippene og havets brus.

Avslappende i Puerto de la Cruz

Et annet innslag i bybildet er de eldre señorene som går rundt med fargerike papegøyer på skuldrene og kameraet på magen. De værbitte, gamle mennene er aldri påtrengende, det er ingen i Puerto de la Cruz. Atmosfæren kjennes skjønt tilbakeholden. En hel del besøkende har passert 50-årene, men likevel kan alle generasjoner finne sine gullkorn i Puerto de la Cruz. De lekre utformede saltvannsbassengene, fornøyelsesparken Loro Parque med et mangfold av dyr og planter og den skjønne atmosfæren i byen gjør at dette feriestedet er noe for alle aldre.

Vi har vært litt rundt på Kanariøyenes ulike feriesteder, men når vi kom til Puerto de la Cruz falt alle bitene på plass. Det som fantes her var nemlig en unik mulighet til å ta en del av hverdagen: se barna leke i søndagsklær på torget, slå deg ned på en benk og prat om vær og vind med han på benken ved siden av deg. La sansene bli møtt av den kanariske kulturen.


Tips & Inspirasjon

Se alle våre reiser til Kanariøyene, finn ditt drømmehotell eller tegn et abonnement på vårt nyhetsbrev.

Naturopplevelser på Gran Canaria

Vulkaner, ørkener og storslagne fjellområder – la deg overraske og henføre av Gran Canarias vakre og mangfoldige natur

Les mer

Våre hotell på Kanariøyene

Det herlige klimaet, det store sports- og aktivitetstilbudet og meget gode hotell gjør at mange velger å reise til Kanariøyene med Apollo.

Se alle hotell på Kanariøyene

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her