Topp 6: Gran Canarias beste strender

De beste strendene på Gran Canaria

Glitrende hav og sand mellom tærne – på Gran Canaria finnes noen av Spanias aller beste strender. Variasjonen er stor – alt fra barnevennlige strender og mektige ørkenstrender til surfeparadis og nudiststrender.

Bestill reise til Gran Canaria >>

Se flere reisetips til Gran Canaria

Playa de Amadores Playa de Amadores

1. Las Canteras – flott bystrand

Las Canteras er den brede, gylne sandstranden midt i Las Palmas. Her skjer det alltid noe – stranden yrer av liv fra tidlig morgen til solnedgang. En stor del av stranden er beskyttet av en naturlig bølgebrytende molo. På sørspissen, utenfor moloen, er det perfekt for windsurfere.

Hvis du vil ha en pause fra strandlivet kan du ta en spasertur langs strandpromenaden, hvor det finnes mange sjømatrestauranter, kafeer og isbarer.

2. Anfi Beach – Gran Canarias svar på Bahamas 

Lille og langgrunne Anfi Beach er en av våre absolutt favorittstrender på Gran Canaria. Stranden ligger mellom Arguineguin og Puerto Rico. Den hvite sanden, som gir havet en herlig turkis farge, er hentet helt fra Bahamas. Vil du unne deg noe ekstra kan du nyte en kald drink på en av de trendy strandklubbene i nærheten, som Moroa Club de Mar og Anfi Beach Club. 

3. Playa de Amadores – den hvite stranden

Den vakre Amadores-stranden er som tatt rett ut fra et postkort og er virkelig verdt et besøk. Amadores ligger like vest for Puerto Rico og er 0,5 kilometer lang og like bred som en fotballbane. Her er det langgrunt og barnevennlig, uten for store bølger, ettersom to pirer fungerer som bølgebrytere. Sanden er hentet fra Karibien, og er alltid sval og behagelig å gå barbeint på, selv når solen skinner og det er på sitt varmeste.

Maspalomas Maspalomas

4. Puerto Rico – øyas mest solsikre strand

Den 0,5 kilometer lange sandstranden i Puerto Rico sies å være øyas mest solsikre. Stranden beskyttes av moloer, så her trives også barnefamilier. Det finnes mange vannaktiviteter du kan bli med på – lei en pedalbåt, jetski eller test paragliding.

5. Maspalomas – unik ørkenstrand

Maspalomas sine bølgende sanddyner er noe helt for seg selv. Det er et fredet område med et eget fuglereservat, og mange tar turen hit for å gå opp og ned på sanddynene. Bak sanddynene venter et ekte strandparadis. Her er det flere nudistområder, men også mer familievennlige steder.

6. Playa del Inglés – lang, bred og med bølger

Stranden i Playa del Inglés skuffer ingen. Spesielt ikke de litt større barna som kan svømme og som elsker å bade der det er litt bølger. Den brede, myke sandstranden er hele åtte kilometer lang. På vannsportssenteret kan du leie pedalbåter, surfebrett og i tillegg tilbys klassiske turer med bananbåt. For deg som foretrekker å bade uten for mye bølger, finnes det tre badebukter i nærheten av stranden med roligere vann.


Tips & Inspirasjon

Se alle våre reiser til Kanariøyene, finn ditt drømmehotell eller tegn et abonnement på vårt nyhetsbrev.

Kanariøyenes beste opplevelser

Få med deg våre beste tips om Kanariøyene – som fartsfylte festivaler, vakre nasjonalparker og unike smaksopplevelser?

Les vårt blogginnlegg

Våre hoteller på Kanariøyene

Det herlige klimaet, det store sports- og aktivitetstilbudet og meget gode hoteller gjør at mange velger å reise til Kanariøyene med Apollo.

Se alle hoteller på Kanariøyene

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her