Bilde av: Restaurantbord på Gran Canaria

Restauranttips for Gran Canaria

Utforsk den kanariske kokekunsten på den eneste riktige måten – ved å spise ute! Se våre tips om hvor du finner det beste kjøttet, Gran Canarias beste tapas og de mest genuine restaurantene.

Bestill reise til Gran Canaria >>

Les flere reisetips til Gran Canaria

Bilde av: Tapas Tapas

Tapas i Playa del Inglés

I Playa del Inglés er det mange utmerkede tapasrestauranter vi gjerne tipser om!

  • På den elegante tavernaen La Caña har man et bredt utvalg med tapas fra Spanias alle regioner og serverer også lammekjøtt i mange ulike varianter.
  • Pica Pica er innredet i sterke farger og har en aldeles herlig atmosfære. Her serveres tapas med en gresk twist takk være eierens herkomst.
  • Tango Capaco ligger i genuine Fernando, rett ovenfor Playa del Inglés. Her er det koselig, lite og trangt og du serveres lekre tapas og frisk sangria av hyggelige kelnere.
  • Allende 22 er en moderne tapasrestaurant som ligger sentralt i Playa del Inglés og er absolutt verd et besøk.

Kanarisk after work

På torsdager er det kanarisk after work i den gamle bydelen Vegueta i Las Palmas og mange barer disker opp med deilig fingermat til en god pris! Genuint, folkelig og godt! Vær ute i god tid om du vil ha bord. 

Bilde av: Spansk tapas Spansk tapas

Lokalt og genuint på Gran Canaria

For folket her er maten, familien og fellesskapet høyt verdsatt. Her tipser vi deg om noen av de lokales egne favoritter.

Bar Playa El Boya i lille El Pajar utenfor Arguineguin tar du en kølapp og venter så på din tur til å få plass ved enkle bord og plaststoler ved havet. Bordbrikken er menyen og der ser du hva som serveres akkurat den dagen du er på besøk og alle andre småretter man kan bestille. Fisk, skalldyr, fritert blekksprut og tallerkener med paella leveres på løpende bånd til sultne gjester. Genuint og enkelt! Her kan du bare betale med kontanter og torsdager er det stengt.

Reiser du rundt på Gran Canaria på egen hånd, så bør du ta et stopp i den vakre Fatagadalen. Her er det en restaurant som heter El Albaricoque som har lekre småretter og god kaffe.  Slå deg ned på terrassen og nyt fuglekvitter og duften fra appelsintrærne mens du venter på maten.  

I Guayadequedalen, der innbyggerne fremdeles bor i grotter, kan du besøke den unike lille restauranten El Centro som er sprengt inn i fjellet. Her serveres vellagede kanariske spesialiteter i originale omgivelser. Et besøk her er nesten et must!

Fiskerbyene Arguineguin og Puerto de Mogan har sin egen Cofradia de pescadores, havnerestauranter med den absolutt ferskeste fisken – levert rett fra båten! Hit kommer folk fra byene for ta en langlunsj, middag med familien eller bare en enkel tapasrett ved bardisken og slå av en prat med de lokale fiskerne. Cofradia de Pescadores i Arguineguin er stengt mandager.

Bilde av: Lekkert kjøtt Deilig kjøtt finner du mange steder på Gran Canaria!

Lekkert kjøtt

  • Addio Mare er en rustikk restaurant med en gedigen meny som ligger i shoppingsenteret i San Agustin. Hit kommer såvel lokalbefolkningen som besøkende for å nyte deres gode oksefilet provençale eller deres digge pizza.
  • En av øyas mest kjente og eksklusive kjøttrestauranter er El Churrasco ved Boulevarden i Meloneras. Bordbestilling anbefales.
  • Espetada er en liten, koselig og rustikk restaurant i Playa del Inglés med en gedigen meny med kullgrillet kjøtt. Hit kommer lokalbefolkningen så vel som turister for å spise retter som oksefilet provençale eller spesialiteten grillspyd Espetada. Bordbestilling anbefales.

Skandinavisk mat

Om du, mot formodning, skulle lengte etter skandinavisk mat i ferien så serveres utmerket skandinavisk mat i flere av restaurantene på Gran Canaria. Mange av disse stedene er også en naturlig møteplass for skandinaver.

  • Café de Paris’ herlige konditorier ligger ved hotell Corona Blanca i Playa del Inglés, ved Yumbo kjøpesenter og i Meloneras. Slå deg ned og nyt av nytrukket kaffe, rekesmørbrød, hjemmebakt kaker, boller og kaker. Her får du lussekatter til jul og fastelavnsboller!
  • På shoppingsentret i San Agustin ligger Tre hjärtan med egen vinkjeller og levende musikk.


Tips & Inspirasjon

Se alle våre reiser til Kanariøyene, finn ditt drømmehotell eller tegn et abonnement på vårt nyhetsbrev.

Naturopplevelser på Gran Canaria

Vulkaner, ørkener og storslagne fjellområder – la deg overraske og henføre av Gran Canarias vakre og mangfoldige natur

Les mer

Våre hotell på Kanariøyene

Det herlige klimaet, det store sports- og aktivitetstilbudet og meget gode hotell gjør at mange velger å reise til Kanariøyene med Apollo.

Se alle hotell på Kanariøyene

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her