Glamorøse Gran Canaria

Glem alt du trodde om den tradisjonelle traveren. Nå står trendy takterasser, designerbutikker og luksushoteller på menyen – og en helt ny generasjon er på vei!

Silkemyke strender, hjemsøkte vulkaner, månelandskap og mystiske sanddyner; Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor Kanariøyene har vært en storfavoritt blant nordmenn i over 50 år. Hvert år trekker over 100.000 av oss til flaggskipet Gran Canaria, og plasserer dermed den lykkelige øya på toppen av listen over vinterens mest populære reisemål!

Men hva er det egentlig med denne mangfoldige øya som gjør den så spesiell – og populær? Er det kun strender og solgaranti som gjør at vi reiser tilbake hit år etter år, eller skjuler Gran Canaria noen ekstraordinære feriehemmeligheter?

Og sist, men ikke minst: Må man egentlig ha «Charterfeber» for å reise hit?

Paradisus Gran Canaria

Reisemålenes rockestjerne

Gran Canaria er rockestjernen blant reisemål. Alle har hørt om øya og mange har sett den – men majoriteten kjenner kun til de største hitsene.

For sannheten er at Gran Canaria er som et kontinent i miniatyr, og huser langt mer enn de fleste av oss rekker å oppleve i løpet av en uke eller to. Selv om øya er mindre enn både Tenerife og Fuerteventura er feriebyene mange her – og kontrastene mellom dem enda større.

Her finner du nemlig alt fra «sydenglede» og sjarmerende småbyidyll, til storbypuls, eksklusive områder og genuine fjellandsbyer.  Derfor er mitt beste tips til alle nybegynner å gjøre litt research på forhånd for å finne det rette området for deg. Og til alle gamle travere dere ute: Trå ut av komfortsonen. Gran Canaria byr på et hav av muligheter, så grip dem!

Lopesan Baobab Resort

Keiserens nye klær

De aller fleste kjenner til fornøyelsesmetropolen Playa del Inglés og feriebyen San Agustin, hvor nordmenn har feriert siden 60-tallet. Sammen med Puerto Rico og Arguineguin huser disse stedene flest stamgjester på øya. Mange av dem omtaler hotellene som «hytta» og er på fornavn med hotelldirektøren. De har fått sitt eget lokale nettverk på øya og reiser tilbake år etter år, ganske enkelt fordi dette er deres andre hjem.

De siste årene har derimot flere fått øynene opp for øyas mer genuine, bohemske og glamorøse sider. Førsteklasses resorter og unike boutiquehoteller har vokst frem, og helt nye målgrupper har funnet veien. Endelig har man begynt å innse at Gran Canaria virkelig er «grand» og tilbyr noe for enhver smak, aldersgruppe og lommebok.

Restauranten La Toscana på Lopesan Costa Meloneras & Spa

Luksuriøs designerlykke

Maspalomas og Meloneras venter kremen av kremen. Her bugner det over av designerbutikker, hippe kafeer og barer – og en gyldengul sandstrand som strekker seg videre fra de berømte sanddynene.  Det er også her du finner Gran Canarias lekreste hoteller – uavhengig av om dere reiser med eller uten barn.

Familiefavoritten Lopesan Baobab ligger kun en ti minutters gåtur fra vannkanten, og arkitekturen er en drøm. Designet er Afrika-inspirert, frodig og spektakulært, områdene store og luftige og bassengene flere enn du kan telle. Her kan du starte dagen med øyas desidert beste frokostutvalg, nyte en god bok i en av de mange hagene eller under et fossefall, mens de minste plasker i hotellets egne «lazy river.» Til middag venter afrikanske spesialiteter, fersk sushi eller en enorm buffet med øyas kanskje høyeste makrontårn til dessert. 

Ønsker man enda mer luksus vil både Lopesan Costa Meloneras Resort & Spa og Lopesan Villa del Conde Resort & Thalasso innfri enhver feriedrøm. Begge deler fantastiske spa-anlegg og kort vei til både sentrum og strand. Men der Costa Meloneras innsvøpes i ekte kolonistil, er arkitekturen til Villa del Conde en hyllest til den lille byen Agüimes og en av Gran Canarias eldste kirker. Spørsmålet er: Hva frister deg mest?

Gå ikke glipp av: Se solnedgangen fra sanddynene, senk feriepulsen ved en av uteserveringene langs promenaden i Meloneras og unn deg en deilig middag på takterrassen til Bohemian suites & spa i Maspalomas!

Puerto de Mogán

Smaken av Italia

Det er derimot ikke bare fiffen som nå har funnet veien til Gran Canaria. Også de på jakt etter småbyidyll og genuin atmosfære har lagt sin elsk på øya, og det er særlig én ferieby som skiller seg ut blant sjarmsøkerne: Puerto de Mogán.

På 80-tallet ble den lille fiskerlandsbyen omgjort til en vakker ferieby av kunstneren Raphael Neville, og omtales ofte i dag som Gran Canarias Venezia grunnet sine mange kanaler. Her omringes du av hvitkalkede hus, fargesterke bougainvillea og velduftende sjasminer, og går på skattejakt i bilfrie og stemningsfulle gater som bugner over av uteserveringer, småbutikker og fiskebåter som dupper i vannet.

Skulle det friste med et bad huser også Mogán en 250 meter lang sandstrand, hvor du langs promenaden kan unne deg en deilig cafe con leche, eller en spennende fiskerett. Også de aktive får feriedrømmen oppfylt her, takket være byens store utvalg av vannsport og nærheten til turløyper i fjellet. Når mørket faller på våkner byen til live og innsvøpes i behagelige jazztoner, mens lokalbefolkningen og de besøkende deler tapas under åpen himmel.

I jakten på det perfekte hotellet er det også godt å vite av valgmulighetene ikke er noe mindre her enn andre steder på øya. Du kan for eksempel fråtse i luksus på Cordial Mogán Playa, eller velge noe mer genuint – som leilighetshotellet Cordial Muelle Viejo.

Gå ikke glipp av: Oppdagelsesferd i fjellene, en uforglemmelig middag på Que tal by Stena – og fredagsmarkedet!

Las Palmas

Trendy storbypuls

De aller fleste tenker sol og bad når de legger turen til Gran Canaria, men den mangfoldige øya byr også opp til pulserende storbyliv og shopping i verdensklasse. Øyas hovedstad Las Palmas er faktisk Spanias 10. største by og kan skryte på seg både en anerkjent kulturell scene, kulinariske opplevelser, trendy barer og fasjonable handlegater.

I Vegueta, byens eldste kvarter,  venter trange, brosteinsbelagte gater spekket med et stort utvalg av butikker og barer. Her ligger også Museo Canario med Kanariøyenes største samling av gjenstander knyttet til urbefolkningens historie og kultur, og kunstmuseet Centro Atlantico de Arte Moderno.

På motsatt side av byen byr bystranda Playa de las Canteras opp til en forfriskende dukkert mellom slagene. Stranden blir ofte sammenlignet med Copacabana takket være sin funksjon som lokalbefolkningens samlingspunkt, derfor er det også det perfekte utgangspunktet for deg som vil bli enda bedre kjent med menneskene og kulturen på øya. Også Santa Catalina-parken er et populært møtested. På dagtid sitter den eldre garden her og spiller kort og domino i skyggen, mens ungdommene kjøler seg ned med førsteklasses kaffe på en av de mange kafeene i området og de aller minste løper fritt rundt.

For de matfrelste finnes det nok av restauranter å velge i mellom – fra eksklusive Michelinstjerner til autentiske tapasbarer. På dagtid er det også en fryd og utforske byens største markeder: Mercado Central, Mercado del Puerto og Mercado de Vegueta. I det mørket faller på forvandles områdene til uteserveringenes mekka – og bordene fylles opp med tapas, pinchos, vin og øl i sosiale settinger.

Disfruta! …som de sier i Spania.

Gå ikke glipp av: Loppemarkedet i San Telmo-parken, middag på øyas eldste tapasbar, La Herreñja, og herlige forfriskninger på cocktailbaren Benito.


Tips & Inspirasjon

Se våre inspirerende tips og få mest mulig ut av din ferie på Gran Canaria.

Finn ditt Gran Canaria!

Vil du ha hjelp med å finne ut hvilken del av Gran Canaria som passer best for deg? Her har vi samlet det som preger de ulike stedene på Gran Canaria. Les, og finn ditt Gran Canaria!

Les mer og finn ditt Gran Canaria

Våre reisetips til Gran Canaria

Det er lett å glemme hvor allsidig denne øya er! Her er det vulkaner, ørkener og storslåtte fjell. La deg inspirere av våre Gran Canaria-tips.

Les våre reisetips for Gran Canaria

Våre hotell på Gran Canaria

Vi tilbyr hotell i alle prisklasser på Gran Canaria. Finn ut hvilket område på Gran Canaria du ønsker å være og finn hotell etter dine behov.

Se Gran Canarias hoteller