Bilde av: Fuerteventura

Postkortvakre Fuerteventura

Fuerteventura er som skapt for oppdageren. Opplev øyas mange vakre severdigheter i form av både natur og steder – og blir du lei av dette, så kan du alltids hoppe på første båt over til Lanzarote.

Bestill reise til Fuerteventura >>

Les flere reisetips til Fuerteventura

Bilde av: Sanddyner på Fuerteventura Sanddyner på Fuerteventura

Parque Natural de las Dunas

La deg forføre av denne vakre naturparken ved Saharasandstranda som strekker seg flere kilometer sør fra Corralejo med det turkise havet i bakgrunnen. Her er det lett å drømme seg bort og bare nyte livet. Å ta seg hit uten kamera og badeklær er en synd, for man blir aldri mett på denne geologiske åpenbaringen av hvit sand, blå himmel og turkist hav. Her finnes ingen butikker eller kaféer, så husk å kjøpe med deg mat for dagen som du kan spise mens du nyter omgivelsene. Du kommer lettest hit med en leiebil eller med buss nr. 6 fra Corralejo. Bor du i Jandía eller Playitas må du først komme deg til Puerto del Rosario og der bytte til buss nr. 6.

Villa Winter

I nærheten av Cofete på sørlige Fuerteventura ligger Villa Winter, som bygges av den tyske ingeniøren Gustav Winter under andre verdenskrig. Det finnes mange spekulasjoner om hva som skjedde i huset, og din reiseleder deler gjerne de teoriene som finnes. Du kommer til dette huset fra Cofetestranda.

Nuestra Señora de la Regla i Pajara

Denne kirken har en dør som er et unikt og vakkert håndverk, påvirket av aztekernes byggekunster. Inne i kirken kan du nyte skjønnheten og stillheten. Etter turen til kirka anbefales en spasertur gjennom Pajaras by for å oppleve den sjarmerende småstedsidyllen på Fuerteventura.

Faro Punta de Jandía

På øyas sydligste punkt finnes fyrtårn som har hjulpet mange sjømenn gjennom årene. Fyrtårnets unike og vakre for må oppleves på stedet for at det skal komme til sitt rette og for at det skal oppfattes fullkomment.

bilde av: Stranden i Jandía Stranden i Jandía

Jandíahalvøya

Høyreiste fjell, hvite strender og turkisblått hav! Alt dette opplever du i dette mektige naturreservatet. Jandíahalvøya, eller Jandía Peninsula som den heter på spansk, er et vidstrakt område som du enklest kommer til med leiebil eller buss nr.1 fra Puerto del Rosario eller Gran Tarajal. For mer informasjon om busstidene– kontakt gjerne reiselederen. 

Isla de los Lobos

Opplev denne Robinson Crusoe-øya som kun ligger et kvarter fra Corralejo. Her kommer du deg bort fra all stress og kan bare nyte stillheten og friheten! Ta deg en tur rundt øya og finn et lite, bortgjemt eget sted for avkobling.

Utsikt i Morro Velosa

Et flott utsiktspunkt over øya der du kan beskue Fuerteventuras landskap, fjellene, strendene og havet. På en klar dag kan man se helt til Puerto del Rosario. Morro Velosa ligger nord for Betancuria.

Bilde av: Utsikt mot vulkan fra La Oliva Utsikt mot vulkan fra La Oliva

Saltmuseum

I Salinas del Carmen ligger det et saltmuseum fra 1910 som forteller om den kulturen som ble skapt rundt saltet. Museet ligger et kvarters biltur sør for flyplassen på østsiden av øya, rett ved veien FV-2. Åpent: tirs-lør, kl. 10.00-18.00. Adresse: Salinas del Carmen, s/n Antigua. 

Ayose & Guize

De første menneskene som kom til Fuerteventura var guancher som bodde i fjellene. Når spanjolene koloniserte Fuerteventura på 1300-tallet var øya delt i to provinser: Maxorata i nord og Jandía i sør. Provinsene ble styrt av hver sin konge, Ayose respektive Guize, som det står statuer av ved utsiktspunktet Morro Velosa. 

Tindayafjellet

Midt på øyas reiser det seg et 401 meter høyt fjell. Fra toppen kan man på skyfrie dager se Tenerifes høyeste fjell Teide. Før i tiden trodde man at djevelen bodde på Teide noe som helleristningene her tyder på.

Grotter i Ajuy

Besøk de mektige grottene ved kystbyen Ajuy – de er som tatt ut av en piratfilm! Havets bølger slår mot fjellet med en imponerende kraft og det er lett å kjenne naturkreftene.

Bilde av: Lanzarote Lanzarote

Fyrtårnet i Playitas

Knapt seks kilometer fra byen Las Playitas, på Punta de la Entallada, ligger dette flotte bygget. Omgitt av praktfulle fjell og med Atlanterhavet ved sin side står fyrtårnet og vokter havet. Her kan du se den vakreste soloppgangen noen gang!

Oppdag Lanzarote

Ta fergen fra Corralejo over til naboøya Lanzarote. Turen tar bare 20 minutter! Det er to fergeselskap å velge mellom og det går flere turer om dagen. Når du vel er kommet frem til Lanzarote må du ta turen til øyas vakreste strender – Papagayostrendene, som ligger i nærheten av Playa Blanca. Nasjonalparken Timanfaya med det mektige vulkanlandskapet er også en høydepunkt. Vil du bli over natten så si i fra og vi sjekker muligheten! 


Tips & Inspirasjon

Se alle våre reiser til Kanariøyene, finn ditt drømmehotell eller tegn et abonnement på vårt nyhetsbrev.

Naturopplevelser på Gran Canaria

Vulkaner, ørkener og storslagne fjellområder – la deg overraske og henføre av Gran Canarias vakre og mangfoldige natur

Les mer

Våre hotell på Kanariøyene

Det herlige klimaet, det store sports- og aktivitetstilbudet og meget gode hotell gjør at mange velger å reise til Kanariøyene med Apollo.

Se alle hotell på Kanariøyene

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her