Gå Caminito del Rey, Malaga

Caminito del Rey i Spania er kanskje Europas heftigste turvei. Den går langs en dyp ravine der du hele tiden er omgitt av bratte fjellvegger. Bestill fly og hotell til Málaga med Apollo, og ta turen til Caminito del Rey å se selv! Her har vi samlet noen tips som kan være lurt å ta med seg på veien langs utrolige Caminito del Rey.


Turveien Caminito Del Rey

Vandra i Caminito del Rey

Fakta Caminito del Rey

Turveien Caminito del Rey ligger en times kjøretur fra Malaga og var lenge kjent som verdens farligste turvei. Etter fire år med restaureringsarbeid ble Caminito del Rey i 2015 en sikker, trygg og enormt populær turvei blant turgåere fra hele verden. Her vandrer du langs ravinen El Chorro, med kun et rekkverk som skiller deg fra de bratte stupene. Denne vandringen er med andre ord ikke for deg med høydeskrekk eller har lett for å bli svimmel.

Om å gå Caminito del Rey

Caminito del Rey er 7,7 kilometer lang, medregnet strekningen til og fra inngangen og utgangen. Turveien er lineær, hvilket betyr at du må gå tilbake til inngangen når du er ferdig, og du går på utsiden av ravinen tilbake. Det er også en buss som tar deg tilbake om du er sliten i beina. Det tar 3-4 timer å gå hele ruta og det er noe oppoverbakke underveis. Caminito del Rey er åpen tirsdag til lørdag hele året, men holder stengt mandager, jul og nyttår. Det er alltid værforbehold og er vindene sterkere enn 35/km i timen pleier de å stenge. 

Langs Caminito del Rey, Malaga

Ankomst Caminito del Rey

Du kan ta både tog og bil til Caminito del Rey fra Malaga.

Om du kommer med bil fra Málaga skal du kjøre motorveien A-357, mot MA-5403. Det er cirka 60 kilometer og tar en time. Fra stasjonen Malaga Zambrano går det direktetog til Caminito del Rey. Toget tar cirka 40 minutter og koster et par euro. Glem ikke å sjekke tidtabellen på togselskapet Renfes hjemmeside. Fra togstasjonen i El Chorro går det busser til startpunktet for turveien. Tidtabellen finner du her

Verdt å vite om Caminito del Rey

Verdt å vite

Bestill billetter til Caminito del Rey

Du bestiller en bestemt dag og tid i forveien, noe du bør gjøre i god tid da det ofte er utsolgt. Inngangsbilletten koster 10 euro, legger du på noen euro får du en billett til bussen som går tilbake til inngangen etter vandringen. 

Lurt å tenke på før du legger i vei

  • Når tiden er kommet og du skal starte vandringen går du sammen med opptil 50 andre, men gruppen vil raskt bli spredd siden folk går i ulikt tempo. 
  • Du får en hjelm når du starter og det er obligatorisk å ha på seg denne under hele turen.
  • Det er ikke tilgang til toaletter langs turveien, så sørg for å ha avklart den delen på besøkssenteret ved starten av turen.
  • Ta med vann og mat – det er dårlig med butikker og restauranter i El Chorro.
  • Barn må ha fylt åtte år for å gå Caminito del Rey, og opp til 18 års alder må man være i selskap med en voksen.