Stisykling

Stisykkelkurs med Joline Johansson

Velkommen til stisykkelkurs med Joline Johansson! Kurset retter seg mot deg som tidligere har syklet litt terrengsykkel og som nå ønsker å videreutvikle teknikken i terrenget. Gjennom et par timer vil det gis innføring i hvordan man finner en god posisjon på sykkelen, bremsing, balansetrening, klatring og utforkjøring, samt blikket for gode sporvalg slik at man kan slappe litt mer av underveis og la sykkelen gjøre jobben.

Det er strengt tatt ikke nødvendig med fulldemper, men vi anbefaler at man stiller med en fulldempet sykkel sånn at man virkelig får kjenne på følelsen av god flyt og verdien i å la sykkelen gjøre jobben. 

Se også:

Hvem kan delta/nivå:

Kurset passer for de fleste, og er mer rettet mot den tekniske biten i syklingen slik at ulik kondisjonsform for deltakerne ikke nødvendigvis skal være en hindring for å delta. Likevel er det slik at terrengsykling er en ganske krevende idrett og man bør ikke stille helt utrent til kurset.

Inkludert i kurset:

3 timers innføring i stisykling med fokus på sikkerhet og teknikk, herunder blikk, sporvalg, posisjon over sykkelen, bremseteknikk, riktig giring, klatring og utforkjøring i terrenget. 

Ikke inkludert:

Sykkel, utstyr og beskyttelse (hjelm, hansker osv.). Forsikring ved eventuelle skader eller ulykker på person eller utstyr. All deltakelse skjer på eget ansvar. 

Program:

Kl. 17:30:

  • Oppmøte, registrering og presentasjon av kursleder og program. 
  • Kort gjennomgang av teknikk og sikkerhet. 
  • Praktisk undervisning og sykling i terrenget med demonstrasjon og tilbakemelding fra kursleder. 
     

Kl. 20:00:

  • Avslutning, repetisjon og kort gjennomgang av skadeforebyggende tiltak. 


Varighet: Ca. 3 timer.

Pris: 1 200 kr. 

Begrenset antall plasser. Minimum 5 deltakere, maks 10 personer per kurs. 

Sted Oppmøteplass Dato Dag og tid  
Lillomarka, Kjelsås Lachmannsvei 7 (Kjelsås varmestue) 11.08 Tirsdag kl. 17:30 Bestill
Drammen Bike Park Kristian Brennesvei 140 (Bak varmestua) 13.08 Torsdag kl. 17:30 Bestill

Om Joline Johansson:

Instruktøren Joline Johansson

Joline Johansson er tidligere proff endurosyklist fra Sverige som arrangerer sti- og endurokurs for alt fra nybegynnere til trente utøvere. På merittlisten står to toppnoteringer i Enduro Sweden Series i 2017 og 2018 samt en bronsjeplass i SM Downhill og en andreplass i SM Enduro. 

Joline er tidligere kursholder i Girls Only, Utflukt Terrengsykkelfestival og Terrengsykkels ungdomscamper i Trysil.