Stisykling

Stisykkelkurs med Aslak Mørstad

Velkommen til stisykkelkurs med Aslak Letth Mørstad. Kursene er delt inn i to nivåer og retter seg mot deg som tidligere har syklet litt terrengsykkel (hardtail/fulldempet) på nivå 1 (basis), men også til de som ønsker å videreutvikle ferdighetene og teknikken med bedre flyt i terrenget på nivå 2 (viderekommen).

Gjennom et par timer vil det gis innføring i hvordan man finner en god posisjon, bremsing, balansetrening, klatring og utforkjøring, samt blikket for gode sporvalg slik at man kan slappe litt mer av underveis og la sykkelen gjøre jobben.

Det er strengt tatt ikke nødvendig med fulldemper, men vi anbefaler at man stiller med en fulldempet sykkel sånn at man virkelig får kjenne på følelsen av god flyt og verdien i å la sykkelen gjøre jobben. 

Se også:

Hvem kan delta/nivå:

Kurset passer for de fleste, og er mer rettet mot den tekniske biten i syklingen slik at ulik kondisjonsform for deltakerne ikke nødvendigvis skal være en hindring for å delta. Likevel er det slik at terrengsykling er en ganske krevende idrett og man bør ikke stille helt utrent til kurset.

Inkludert i kurset:

Stikurs basis: 

3 timers innføring i stisykling med hensyn på sikkerhet og teknikk, herunder blikk, sporvalg, posisjon over sykkelen, bremseteknikk, riktig giring, klatring og utforkjøring i terrenget. Kurset tåler fint nivåforskjeller i gruppa. Ikke nødvendigvis nødt til å ha fulldemper. 

Stikurs viderekommen:

Her tar vi det enda et steg lengre. Mer flyt, raskere og vanskeligere terreng. På dette kurset jobber vi med ferdigheter oppover, bortover og litt nedover. Perfekt for deg som gjerne kan tenke deg å sykle mer tekniske ritt eller bare rett og slett digger stisykling.

Ikke inkludert:

Sykkel, utstyr og beskyttelse (hjelm, hansker osv.). Forsikring ved eventuelle skader eller ulykker på person eller utstyr. All deltakelse skjer på eget ansvar. 

Program:

  • Oppmøte, registrering og presentasjon av kursleder og program. 
  • Kort gjennomgang av teknikk og sikkerhet. 
  • Praktisk undervisning og sykling i terrenget med demonstrasjon og tilbakemelding fra kursleder. 
  • Avslutning, repetisjon og kort gjennomgang av skadeforebyggende tiltak. 


Varighet: Ca. 3 timer.

Pris: 1 650 kr. 

Begrenset antall plasser. Minimum 4 deltakere, maks 10 personer per kurs. 

Sted Oppmøteplass Dato Dag og tid Nivå    
Prinsdal, Oslo Prinsdal Idrettsarena - parkeringsplassen 19.06 Fredag kl. 18:00 Basis Bestill
Prinsdal, Oslo Prinsdal Idrettsarena - parkeringsplassen 20.06 Lørdag kl. 09:00 Viderekommen Bestill

Om Aslak Letth Mørstad:

Instruktøren Aslak Letth Mørstad

Aslak har drevet med mange forskjellige idretter fra han var liten, orientering, skihopping, friidrett og alltid vært aktiv i naturen, men det ble terrengsykling som han skulle satse fullt på. 

Gjennom sykkelklubben IF Frøy har han syklet Østmarka på kryss og tvers, de første årene på stiv gaffel som gjorde at han utviklet god teknikk og følelse med sykkelen. Aslak har testet ut grensene for hva rytter og utstyr kunne tåle. 

Aslak tok sin første Norgescup-seier i 94 og siden det har han flere nasjonale topplasseringer, men også mange gode internasjonale prestasjoner. Han har konkurrert i hele Europa, USA, Canada og Mexico og fått lære mye av de store stjernene som han hadde glede av å trene sammen med. Aslak eier og driver til vanlig kursbedriften Letth hvor han har holdt kurs i terrengsykling i en årrekke.