Endurokurs

Endurokurs med Aslak Mørstad

Velkommen til Endurokurs med Aslak Letth Mørstad!
Enduro er en ny og raskt voksende gren innen terrengsykling som er delt opp i fartsetapper. Se for deg en lang stisykkeltur med gode venner, hvor dere i løpet av dagen kappkjører ned alle de kuleste utforkjøringene på tid. Her kreves det gode tekniske ferdigheter, mot, styrke og kondisjon, det er også viktig å kjøre med hodet for å komme seg gjennom dagen uten uhell og skader.

Dette er kurset for deg som elsker nedoverkjøring. Vi øver inn basisferdigheter for utforkjøring med fokus på: posisjon, pumping, svingteknikk, bunnyhopp, dropp, hopp og bratt utforkjøring.

Se også:

Hvem kan delta/nivå:

Kurset passer for mindre øvet til godt øvet, men er til forskjell fra stikursene mer rettet mot fart og utforkjøring slik at du bør nok ha sykkelferdigheter tilsvarende basiskurset i sti før du stiller til start. 

Ikke inkludert i kurset:

Sykkel, utstyr og beskyttelse (hjelm, hansker osv.). Forsikring ved eventuelle skader eller ulykker på person eller utstyr. All deltakelse skjer på eget ansvar. 

Program:

Kl. 09:00:

  • Oppmøte, registrering og presentasjon av kursleder og program. 
  • Kort gjennomgang av teknikk og sikkerhet. 
  • Praktisk undervisning og sykling i terrenget med demonstrasjon og tilbakemelding fra kursleder. 


Kl. 11:30:

  • Avslutning, repetisjon og kort gjennomgang av skadeforebyggende tiltak. 


Varighet: Ca. 3 timer.

Pris: 1 650 kr. 

Begrenset antall plasser. Minimum 4 deltakere, maks 10 personer per kurs. 

Sted Oppmøteplass Dato Dag og tid    
Prinsdal, Oslo Prinsdal Idrettsarena - parkeringsplassen 21.06 Søndag kl. 09:00 Bestill

Om Aslak Letth Mørstad:

Instruktøren Aslak Letth Mørstad

Aslak har drevet med mange forskjellige idretter fra han var liten, orientering, skihopping, friidrett og alltid vært aktiv i naturen, men det ble terrengsykling som han skulle satse fullt på. 

Gjennom sykkelklubben IF Frøy har han syklet Østmarka på kryss og tvers, de første årene på stiv gaffel som gjorde at han utviklet god teknikk og følelse med sykkelen. Aslak har testet ut grensene for hva rytter og utstyr kunne tåle. 

Aslak tok sin første Norgescup-seier i 94 og siden det har han flere nasjonale topplasseringer, men også mange gode internasjonale prestasjoner. Han har konkurrert i hele Europa, USA, Canada og Mexico og fått lære mye av de store stjernene som han hadde glede av å trene sammen med. Aslak eier og driver til vanlig kursbedriften Letth hvor han har holdt kurs i terrengsykling i en årrekke.