Elghufs med Ingrid Kristiansen

Elghufs med Ingrid Kristiansen

Velkommen til Elghufstrening (Nordic Walking) sammen med Ingrid Kristiansen. Kurset retter seg mot deg som er glad i å gå eller løpe som mosjon og er interessert i lære mer om hvordan bruken av staver kan øke effekten av treningen din.

Ingrid Kristiansen har tidligere vært involvert i et forskningsprogram ved Norges Idrettshøyskole (NIH) angående bruk av staver i såkalt elghufstrening (Stavgang/Nordic walking). Resultatene var mer eller mindre sensasjonelle og viste en gjennomsnittlig økning i energiforbruket med 67% kontra vanlig gange uten staver. Enkeltmålinger viste opp til 120 % høyere forbruk. Mange av deltakerne i undersøkelsen ble målt til nesten maksimal intensitet uten at de følte at de trente så hardt.

Kurset starter med en enkel presentasjon og gjennomgang av hovedtrekkene i god bruk av staver/elghufs. Det vil bli en rask gjennomgang av ulike treningsformer, fordelingen gjennom en uke og målet med kurset er at man som deltaker skal bedre stavgangsteknikken sin slik at man kommer opp og flyter bedre i steget sammen med bruk av staver.

Se også:

Hvem kan delta/nivå:

Kurset passer for alle, og er mer rettet mot den tekniske biten i bruken av staver slik at ulik kondisjonsform for deltakerne nødvendigvis ikke er en begrensning for å delta. Tilbakemeldingen vil være individuelt rettet, men det er likevel en fordel at man ikke er helt fersk mosjonist da treningen kan være belastende for den som er utrent.

Inkludert i kurset:

Innføring i god elghufsteknikk, treningsformer, intensitetsstyring. Tilbakemelding og korrigering i teknikk og bevegelser fra kursleder. Avslutningsøvelser (tøying og skadeforebyggende tiltak).

Program:

Kl. 17:30:

  • Oppmøte, registrering og presentasjon av kursleder.
  • Kort gjennomgang av teknikk, treningsformer og fordeling (intensivitet).
  • Praktisk elghufsgange med korrigering av den enkelte fra kursleder.

Kl. 19:00:

  • Avslutning, repetisjon, tøyningsøvelser og gjennomgang av skadeforebyggende tiltak. 


Varighet: Ca. 2 timer. 

Pris: 800 kr.

Begrenset antall plasser. Minimum 5 deltakere - maks 15 personer per kurs.

Sted Oppmøteplass Dato Dag og tid  
Bogstad, Oslo Bogstad badeplass 24.06 Onsdag kl. 17:30 Bestill
Midtstuen, Oslo Parkeringsplassen 18.08 Tirsdag kl. 17:30 Bestill
Bogstad, Oslo Bogstad badeplass 25.08 Tirsdag kl. 17:30 Bestill

Om Ingrid Kristiansen

Ingrid Kristiansen

Ingrid Kristiansen er nok kjent for de fleste med en lysende idrettskarriere bak seg. Ingrid er utdannet bioingeniør ved Trondheim Ingeniørhøyskole. Hun har vært profesjonell løper i mange år ved siden av å være mor. Hun var på det norske langrennslandslaget fra 1975-1979, og i denne perioden deltok hun for Norge i Olympiaden i Innsbruck i 1976 og VM på ski i Lahti i 1978.

Hun kan vise til mange norske mesterskap både på ski (8 stafett gull) og i 25 NM gull i løp, samt 2 kongepokaler, Egebergs ærespris, Nurmiprisen, Morgenbladets gullmedalje, Sportsjournalistenes statuett som «Årets idrettsnavn» i 1986 og 1987, 1981 ble hun tildelt Olavstatuetten, og i 1984 mottok hun Porsgrunds Porselænsfabriks Æredspris.

Hun er den eneste person i verden, kvinne eller mann som samtidig har hatt verdensrekordene på 5,000m bane, 10,000 m bane, 15 km landevei, 1/2 maraton og maraton.
Hun har også vært mer allsidig enn noen annen løper i verden med IAAF verdensmesterskapstitler både på landevei, i terrenget og på bane.

Ingrid har vunnet de største internasjonale maratonløpene omkring i verden som Stockholm (3 ganger), Houston (2 ganger), London (4 ganger), Boston (2 ganger), New York (1 gang) og Chicago (1 gang).