Spa-weekend: tips for en avkobling med velvære i fokus

En spa-weekend passer for de fleste; det kan være en fin måte å tilbringe kvalitetstid med kjæresten, vennene eller kanskje familien. Her finner du tips til reisemål og hoteller med spafølelsen i høysetet. Unn deg noen dager med velvære for kropp og sjel!

Begrepets opprinnelse

Ordet spa stammer fra den belgiske byen Spa som hadde en storhetstid på 1600-tallet takket være sine varme kilder. Tradisjonelt har begrepet blitt brukt om steder hvor man kunne bade i naturlige, helsebringende mineralbad. I dag brukes ordet spa om hoteller, feriesteder eller tilbydere av velvære-tjenester som hydroterapi, kroppspleie og massasje, gjerne med fokus på sunt kosthold og avslapning.

Varmt bad eller spa?

Tenk på det slik: du går på spa for å bli stelt med og føle deg vel, mens du besøker et termalbad (mineralbad) for å slappe av og "lindre plager". Besøker du et bad, er det ofte rimeligere. På mange av dem er det mulig å kjøpe massasje og lignende i tillegg.

Spa i Gdansk & Sopot

Den gamle havnebyen Gdansk og badebyen Sopot er definitivt verdt å vurdere for en rimelig spa-weekend. Her finner du flere dags-spa eller flotte hotell med spa-fasiliteter. Våre favoritter er Hilton Gdansk, Hotel Gdansk, Sheraton Sopot Hotel og Mera Spa Hotel. Merk! Det lønner seg å forhåndsbestille dersom du ønsker full behandling.

Bestill reise til Gdansk og Sopot

Prøv finsk sauna i Helsinki

En reise til Finland er ikke komplett uten et sauna-besøk! En glovarm sauna etterfulgt av et isbad ute. For oss som synes isbad er litt for ekstremt, så finnes mildere varianter med mer "normale" temperaturer. Prøv Arla's Sauna, Yrjönkadun eller Flamingo SPA. For tradisjonell sauna kan du besøke Kotiharjun Sauna utenfor Helsinki.

Bestill reise til Helsinki

Tyrkisk hamam

Besøk et ekte Tyrkisk hamam i Istanbul! Her må man ta hensyn til ritualer, så les deg opp på forhånd eller snakk med resepsjonen først. Velg mellom "gjør det selv" – du har med eget håndkle, såpe osv., "tradisjonelt besøk" der du blir skrubbet og massert , eller "spesialvariant" med f.eks. aromaterapi, refleksologi eller lignende.

Bestill reise til Istanbul

Varme kilder på Island

Mange assosierer begrepet "varme kilder" med Island og den mest kjente og kommersielle, er uten tvil Blue Lagoon. Her kan du ta en rekke typer behandlinger – og selvsagt bare duppe rundt i det naturlig varme vannet. Den gylne stranden Nauthólsvík hvor friskt sjøvann og varmt, geotermisk vann blandes må også oppleves!

Bestill reise til Reykjavik

Spa-byen Budapest

Budapest har en lang tradisjon der man besøker de varme kildene. I byen finnes mer enn 100 naturlige varme kilder og omtrent 50 av disse er omgjort til spa, basseng og bad. Her kan du nyte termiske bad, varme kilder, tyrkisk bad, massasje og flere typer behandlinger. Hvorfor ikke kombinere en storbyferie med spa-ferie i Budapest?

Les mer om spa i Budapest

Avslappende spa-weekend i Riga

På grunn av sitt store utvalg av spa og den lave valutaen, har Riga blitt en av de mest populære byene i Nord-Europa for spa-ferien. Her får du et godt utvalg til en rimelig pris! Sjekk våre anbefalinger til spa-hotell og dagspa du bør sjekke ut i Riga! Litt utenfor byen ligger Jurmala, som også har mange spa-hoteller å velge mellom.

Se våre anbefalinger til spa i Riga


Tips & Inspirasjon

Finn din neste drømmeferie

Eksotiske reiser

Vi har reiser til alle eksotiske drømmesteder verden over. Sett sammen reisen akkurat som du vil, når du vil og hvor du vil!

Søk og bestill en eksotisk reise

Storbyreiser

Bestill en herlig storbyreise og unn deg en flott opplevelse! Opplev minnerike dager i spennende storbyer hvor som helst i verden.

Søk og bestill en storbyferie

Fly med oss – verden over

Bestill flybilletter til all verdens steder! Du velger alt selv, reiselengde, pris, flyruter og ikke minst blant de over 400 flyselskapene vi tilbyr.

Søk og bestill flybilletter