Program for premiumreisen

Program for Premiumreise til Kroatia

Mat servert på kroatisk aften

Kroatisk aften

På denne utflukten tar vi turen opp i de imponerende Biokovofjellene til en typisk byrestaurant med en fantastisk utsikt over landskapet og havet. Til middag blir det tradisjonelle dalmatiske spesialiteter med god lokal vin til. Her slapper vi av til tonene av tradisjonell musikk og folkedans!

Lokalmarkedet i Zadvarje med besøk i Omiš

Bli med på en innholdsrik dag der vi går på marked i en fjellandsby, tar en båttur og spiser lunsj i havnebyen Omiš. Dagen starter med en halv times busstur der vi får høre mer om livet i Kroatia, deretter er det på tide med et første stopp i den lille fjellandsbyen Zadvarje der vi besøker et 300 år gammelt lokalmarked. Her stopper vi i ca. 1 time og det blir er også tid til shopping på egen hånd. Kjøp med honning, olje og andre kroatiske spesialiteter. Etter markedet fortsetter vi til havnebyen Omiš, der også elven Cetina renner ut i Adriaterhavet. Her går vi på en guidet tur gjennom byen innen vi spiser lunsj på Radmanove Mlinice, og nyter den fantastiske naturen.

Utflukt til Mostar

På vår vei innover i Bosnia besøker vi flere landsbyer med byggverk og røtter tilbake til det Osmanske riket. Heldagsturen avsluttes med en retur over Biokovo fjellene slik at du kan nyte utsikten over skjærgården og solen som er på vei ned bak horisonten.

Mostar - porten til Bosnia & Herzegovina

Mostar har sitt navn etter den gamle broen Stari Most og de gamle «brovokterne» (Mostari), og er et av de mest fotograferte motivene i Bosnia. Broen ble tatt opp på Unescos verdensarvliste i 2005. Tidligere var Mostar en av de viktigeste handelsstedene i regionen takket være beliggenheten ved Neretvaelven der innbyggerne med ulike livssyn levde i fred og fordragelighet.  90-tallets tragedier forandret byen for alltid og her ser man tydeligere spor fra krigen enn noe annet sted i det tidligere Jugoslavia. Broen ble ødelagt i denne perioden og ble gjenoppbygd i 2004. I dag er byen delt i to, med katolikker i vest og muslimer i øst, og broen forbinder de to sidene.

Ukeprogram for Premiumreise 

Dag 1 Ankomst til Kroatia samt innsjekking. Felles middag på hotellet.
Dag 2 Velkomstmøte og Kroatisk aften inkl. middag.
Dag 3 Denne dagen er til egen disposisjon. Felles middag på hotellet.
Dag 4 Utflukt til markedet i Zadvarje samt båttur og lunsj i Omis. Felles middag på hotellet.
Dag 5 Denne dagen er til egen disposisjon. Frivillig utflukt til Dubrovnik. Felles middag på hotellet.
Dag 6 Heldagsutflukt til Mostar inklusive lunsj. Felles middag på hotellet.
Dag 7 Denne dagen er til egen disposisjon. Felles middag på hotellet.
Dag 8 Utsjekking og hjemreise tilbake til Norge.

Avreisedatoer Premiumreise Kroatia:

  • 9. til 16. mai 2020 – Mirjam
  • 16. til 23. mai 2020 – Mirjam

Bestill reise og bo på Mirjam»


Apollo tar forbehold om at mindre endringer i utfluktsprogram og aktiviteter kan forekomme helt frem til avreisedagen. Større endringer i programmet forekommer sjeldent og vil normalt meddeles i god tid før avreise, likevel kan endringer forekomme tett opp til avreisen grunnet lokale forhold som gjør endringer nødvendige.