Program for premiumreisen

Premiumreiser til Kroatia

De ulike premiumreisene gir deg mulighet til å skreddersy din reise etter dine egne interesser og ønskemål om type ferie. Her kan du lese mer om de premiumreisene vi tilbyr i Kroatia.

Vil du se mer av Kroatia kan du også velge Premiumreise på Skjærgårdscruise, som tar deg med ut i Kroatias vakre skjærgård om bord på yachten MS Captain Bota, der du legger til i en ny havn hver dag.

Premiumreise Klassisk

Denne premiumreisen gir deg en bred opplevelse der både mat, natur og kultur er bakt inn i programmet.

Mat servert på kroatisk aften

Kroatisk aften

På denne utflukten tar vi turen opp i de imponerende Biokovofjellene til en typisk byrestaurant med en fantastisk utsikt over landskapet og havet. Til middag blir det tradisjonelle dalmatiske spesialiteter med god lokal vin til. Her slapper vi av til tonene av tradisjonell musikk og folkedans!

Lokalmarkedet i Zadvarje med besøk i Omiš

Bli med på en innholdsrik dag der vi går på marked i en fjellandsby, tar en båttur og spiser lunsj i havnebyen Omiš. Dagen starter med en halv times busstur der vi får høre mer om livet i Kroatia, deretter er det på tide med et første stopp i den lille fjellandsbyen Zadvarje der vi besøker et 300 år gammelt lokalmarked. Her stopper vi i ca. 1 time og det blir er også tid til shopping på egen hånd. Kjøp med honning, olje og andre kroatiske spesialiteter. Etter markedet fortsetter vi til havnebyen Omiš, der også elven Cetina renner ut i Adriaterhavet. Her går vi på en guidet tur gjennom byen innen vi spiser lunsj på Radmanove Mlinice, og nyter den fantastiske naturen.

Utflukt til Mostar

På vår vei innover i Bosnia besøker vi flere landsbyer med byggverk og røtter tilbake til det Osmanske riket. Heldagsturen avsluttes med en retur over Biokovo fjellene slik at du kan nyte utsikten over skjærgården og solen som er på vei ned bak horisonten.

Mostar - porten til Bosnia & Herzegovina

Mostar har sitt navn etter den gamle broen Stari Most og de gamle «brovokterne» (Mostari), og er et av de mest fotograferte motivene i Bosnia. Broen ble tatt opp på Unescos verdensarvliste i 2005. Tidligere var Mostar en av de viktigeste handelsstedene i regionen takket være beliggenheten ved Neretvaelven der innbyggerne med ulike livssyn levde i fred og fordragelighet.  90-tallets tragedier forandret byen for alltid og her ser man tydeligere spor fra krigen enn noe annet sted i det tidligere Jugoslavia. Broen ble ødelagt i denne perioden og ble gjenoppbygd i 2004. I dag er byen delt i to, med katolikker i vest og muslimer i øst, og broen forbinder de to sidene.

Ukeprogram for Premiumreise Klassisk

Dag 1 Ankomst til Kroatia samt innsjekking. Felles middag på hotellet.
Dag 2 Velkomstmøte og Kroatisk aften inkl. middag.
Dag 3 Denne dagen er til egen disposisjon. Felles middag på hotellet.
Dag 4 Heldagsutflukt til Mostar inklusive lunsj. Felles middag på hotellet.
Dag 5 Denne dagen er til egen disposisjon. Frivillig utflukt til Dubrovnik. Felles middag på hotellet.
Dag 6 Utflukt til markedet i Zadvarje samt båttur og lunsj i Omis. Felles middag på hotellet.
Dag 7 Denne dagen er til egen disposisjon. Felles middag på hotellet.
Dag 8 Utsjekking og hjemreise tilbake til Norge.

Avreisedatoer Premiumreise Klassisk:

  • 14. til 21. september – Tamaris
  • 21. til 28. september – Tamaris 
  • 5. til 12. oktober – Tamaris

Bestill reise og bo på Tamaris»


Apollo tar forbehold om at mindre endringer i utfluktsprogram og aktiviteter kan forekomme helt frem til avreisedagen. Større endringer i programmet forekommer sjeldent og vil normalt meddeles i god tid før avreise, likevel kan endringer forekomme tett opp til avreisen grunnet lokale forhold som gjør endringer nødvendige.

Program for turen

Dagsprogram for premiumreisen

Her kan du lese mer om dagsprogrammet for Premiumreise Skjærgårdscruise med MS Captain Bota!

Bestill Premium Skjærgårdscruise

Dag 1: Split

Ankomst Kroatia fra valgt avreiseflyplass. Etter en kort busstur fra flyplassen får vi muligheten til å sjekke inn på Captain Bota. Kommer du med et tidlig morgenfly er det godt med tid til å se seg rundt i sentrum av Split på egenhånd, kanskje spise en lunsj på en av de mange hyggelige tavernaene i området, eller ta en titt i gamlebyen og Keiser Dioclectians palass. Om kvelden dukes det opp til en hyggelig velkomst om bord og det serveres en velsmakende velkomstmiddag. For de som ankommer sent om kvelden venter en kaldrett ved ankomst.

Dag 2: Split - Brač– Hvar

I dag kastes det tidlig loss og cruiset starter sin ferd ut mot skjærgården mens vi nyter en god frokost om bord. Skipet seiler med kurs mot Bol, den eldste byen på Brač. Ved ankomst Bol besøker vi vinhuset Stina, som tilhører en kjent kroatisk vinmaker. Her får vi smake på et utvalg av lokalproduserte viner samtidig som vi lærer om vinproduksjonen på øya. Deretter blir det litt tid til å gjøre seg kjent i sentrum på egen hånd, før vi går om bord igjen og seiler videre.

Hvar
Snorkling

Om bord på Bota serveres det lunsj mens ferden fortsetter videre til Hvar, en av de største øyene i Kroatia. Øya er 80 kilometer lang og har ca. 11 500 fastboende. Hvar er i dag et kjent feriested for de rike og berømte, men er vel så kjent for sine vakre lavendelfelt, eldgamle oliventrær og vingårder eller kulturlandskapet «Stari Grad», opptatt på Unescos verdensarvliste tilbake i 2008.

Ved ankomst til Hvar by ut på ettermiddag venter en engelskspråklig lokalguide som tar oss med på en byvandring i sentrum. Om ettermiddagen og kvelden blir det godt med tid til og utforske byen på egen hånd. Her er det fint å vandre gatelangs i de trange smugene eller besøke en av de mange sjarmerende restaurantene i byen. Båten ligger midt i havn natten over.

Dag 3: Hvar – Korcula

Tidlig om morgenen forlater vi kai og setter kurs mot Korčula. På veien over tar vi et stopp i en bukt som ligger i le for vinden og vi får servert lunsj om bord. Vi ankommer Korčula ut på ettermiddagen.

Korčula er en middelalderby kjent for sine karakteristiske, røde teglsteinstak og brosteinsgater. I havna i Korčula venter en av byens lokalguider som tar oss med rundt på en guidet tur slik at vi kan bli kjent med byen og øyas historie. Korčula har en lang historie, og i følge tradisjonen skal Antenor, som flyktet fra Troja og trojanerkrigen, ha grunnlagt byen. Arkitekturen i sentrum er preget av tiden under Venetianerne. Både bygningene og gastronomien minner om den rike historien til den sjarmerende øyverdenen lenger nordøst i Adriaterhavet. Turen tar oss via St. Markus-katedralen med sine vakre utsmykninger og til huset hvor Marco Polo i følge historiene ble født. Båten ligger sentralt i havnen natten over.

Dag 4: Korcula – Dubrovnik

Om formiddagen er det fritt frem til å nyte den vakre skjærgården fra skipsdekket, stupe i det krystallklare vannet ved badestoppene og nyte den deilige lunsjen vi får servert om bord mens vi seiler mot Dubrovnik. Også i Dubrovnik blir vi møtt av en lokalguide i havnen som først tar oss med opp på fjellet der vi får en flott utsikt over Dubrovnik.

Dubrovnik
Mljet

Deretter reiser vi inn til gamlebyen og her blir det en rundtur, et område fylt av spennende historie. Dubrovnik har flere navn, fra gammelt av det byen Ragusa men omtales også som Adriaterhavets Perle. Dubrovnik er som kjent oppført på Unescos verdensarvliste. Siden gamlebyen har restriksjoner på ankomst inne i sentrum ligger båten ca. 5 kilometer utenfor. Det settes opp transport fra sentrum til båten utpå kvelden, og du kan velge å bli igjen i sentrum for en middag eller bare se deg om kring.

Dag 5: Dubrovnik – Elaphiti Islands – Mljet Nationalpark

På vei til Mjlet Nationalpark passerer vi Elafitiøyene og dens usedvanlige vakre kystlinje. Også i dag blir det et badestopp underveis, en god dukkert før måltidet gir en herlig appetitt mens skipets kokk tilbereder dagens lunsj. Etter lunsj ankommer vi Mjlet nasjonalpark. I Mjlet er det fint å spasere rundt på egenhånd. Ta turen rundt innsjøene, og bli med båten som går over til øya til det kjente Benediktinerklosteret. Mens vi er på oppdagelsesferd inne på land står skipskokken på kjøkkenet og forbereder kveldens herremåltid, den tradisjonelle – Captains Dinner. I kveld ønsker skipets kaptein alle sine gjester velkommen til bords – og middagen blir oftest akkompagnert av lokale musikere.  

Split

Dag 6: Mljet Nationalpark – Makarska

Formiddagen nytes om bord med badestopp underveis mens vi seiler mot Makarska. Makarska er den største byen på Makarska riviera og sentrum for turismen i området. Byen er et svært hyggelig badested med myldrende folkeliv, restauranter og butikker. Utover strendene i sentrum finnes det god mat og en rik historie i en by som har mye å fortelle. Båten ligger sentralt i havna natten over, slik at det er mer enn nok tid til å oppdage de fine strendene, den velsmakende maten og spennende historien i den lille turistmetropolen. 

Dag 7: Makarska – Pučisča – Split

Rundt 8 om morgenen forlater vi havnen i Makarska og seiler mot Brač og Pučisča, den største byen på øya, tvers over fra Bol hvor vi var for noen dager siden. Pučisča ligger i krysningspunktet for tre smale daler som sammen skaper en vakker ramme av natur rundt den lille byen med sine tradisjonelle hus.
Pučisča er spesielt kjent for sitt steinhuggeri, her ble det brutt stein helt tilbake i romertiden og steinbruddene er fremdeles i drift den dag i dag.

Pučisča

Stein fra Brač er levert over hele verden til kjente byggverk som Det hvite hus i Washington og Riksdagsbygningen i Wien. Kroatias eneste steinhuggerskole ligger her og elevene lærer fortsatt den dag i dag steinhuggerkunsten utført med samme type redskap som er blitt brukt gjennom århundrer. Her blir det også tid til å rusle rundt i byen før siste etappe til Split tar til.

I Pučisča blir det også tid til å titte litt rundt før det vi setter kursen mot siste stopp i Split. Split har stått på Unescos verdensarvliste siden 1979 og byr på en spennende kultur og historie. I sentrum av Split ligger det Diokletianske palasset som ble bygd for 1700 år siden. Om ettermiddagen blir det på en historisk rundtur med guide i palasset. Båten ligger sentralt i havnen natten over.

Dag 8: Split – Norge

Vi sjekker ut av båten og sier farvel til nytt bekjentskap etter frokost. Transport er ordnet tilbake til flyplassen eller eventuelt videre til et hotell dersom du har valgt å kombinere cruiset med en ukes badeferie.


Apollo tar forbehold om at mindre endringer i utfluktsprogram og aktiviteter kan forekomme helt frem til avreisedagen. Større endringer i programmet forekommer sjeldent og vil normalt meddeles i god tid før avreise, likevel kan endringer forekomme tett opp til avreisen grunnet lokale forhold som gjør endringer nødvendige.