Program for reisen

Premiumreiser til Kreta

De ulike premiumreisene gir deg mulighet til å skreddersy din reise etter dine egne interesser og ønskemål om type ferie. Her kan du lese mer om de premiumreisene vi tilbyr på Kreta.

Paleochora

Mitt elskede Kreta

Bli med på en utflukt der vi får lære om Kretas vakre natur og spennende historie. Oppe i fjellene vil du få et innblikk i det genuine Kreta med naturen tett innpå. Vi kommer nærmere på det greske hverdagslivet i de lokale landsbyene vi skal besøke. Her får vi en innføring i den lokale vinproduksjonen samt. at vi kommer til å lære litt om raki og ouzo. I Imbros, en av byene som ligger høyest på Kreta, får vi smake på en kjent, lokal rett som heter sfakiapita – en form for pannekaker som er fylt med misitraost og toppet med timianhonning. Videre går turen tilbake til 1100-tallet og Jomfru Maria-kirken som ligger i et tidligere kloster, som er vel kjent for sine vakre veggmalerier. Vi skal også oppleve Kournas, Kretas største innsjø som byr på vakker natur. Vi vil se historisk arkitektur i form av venetianske byggverk og romersk mosaikk fra antikken.

Byrundtur i Chania

I vakre Chania vil vi tilbringe en hyggelig ettermiddag og kveld sammen med en rundtur i sentrum. Dagens lokalguide tar oss rundt og viser oss de viktigste severdighetene i både den moderne og gamle delen av Chania by. Deretter setter vi oss til bords på en lokal restaurant i sentrum hvor vi vil nyte et bedre måltid utover kvelden.

Smaken av Kreta

Smaken av Kreta

Dette er en halvdagstur som passer for deg som ønsker å vite litt mer om Kretas lokalproduserte jomfruoljer og vin. Vi starter dagen med et besøk i byen Vouves, der noen av Kretas eldste oliventrær befinner seg. Etterpå drar vi videre til Anoskeli Olive Mill & Winery, der vi får høre alt om de ulike olivenoljesortene og hvordan de ulike produksjonsfasene ser ut. Vi avslutter besøket med prøvesmaking av olivenoljene.

Neste stopp blir på en sjarmerende kretisk vingård der vi får en presentasjon av Anoskeli-druene og hvordan vinproduksjonen av de fem Anoskeli-vinene foregår til. Også her skal vi selvsagt prøvesmake vinene. På vei tilbake stopper vi på en taverna som byr på en fantastisk utsikt mens vi spiser en deilig lunsj.


Apollo tar forbehold om at mindre endringer i utfluktsprogram og aktiviteter kan forekomme helt frem til avreisedagen. Større endringer i programmet forekommer sjeldent og vil normalt meddeles i god tid før avreise, likevel kan endringer forekomme tett opp til avreisen grunnet lokale forhold som gjør endringer nødvendige.

Ukeprogram for Premiumreise Kreta

Dag 1 Ankomst til Kreta og innsjekking på hotellet. Felles middag på hotellet.
Dag 2 Velkomstmøte. Felles middag på hotellet.
Dag 3 Halvdagsutflukten "Smaken av Kreta", inkl. lunsj. Felles middag på hotellet.
Dag 4 Guidet byrundtur i Chania by og felles middag på en lokal restaurant.
Dag 5 Denne dagen er til egen disposisjon. Felles middag på hotellet.
Dag 6 Heldagsutflukten "Mitt elskede Kreta", inkl. lunsj. Felles middag på hotellet.
Dag 7 Denne dagen er til egen disposisjon. Felles middag på hotellet.
Dag 8 Utsjekking og hjemreise tilbake til Norge.